Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

4 įspėjamieji signalai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį dirbant su nekilnojamojo turto agentu

Nekilnojamojo turto agentas turi būti sąžiningas, patikimas ir tarnauti jūsų interesams. Tačiau kai kurie agentai, siekdami gauti kuo didesnį pelną, gali taikyti abejotinas taktikas, pavyzdžiui, klaidinti klientus dėl turto vertės arba imti netikėtus mokesčius, rašo „Business Insider“.
Nekilnojamas turtas
Nekilnojamas turtas / 123rf.com nuotr.

Nekilnojamojo turto agento kokybė gali turėti reikšmingos įtakos perkant ar parduodant būstą. „Business Insider“ pasikalbėjo su šios srities ekspertais, kad nustatytų, į kokius požymius turėtų atkreipti dėmesį tiek pirkėjai, tiek pardavėjai.

Įkyrus elgesys yra neprofesionalus

Ran Biderman, „Real Estate Bees“ strateginio konsultavimo patarėja, rekomenduoja laikytis atokiau nuo agentų, kurie jums daro nereikalingą spaudimą.

„Jei susiduriate su agentu, kuris naudoja spaudimo taktiką ir bando skubinti jus priimti sprendimus, nesuteikdamas pakankamai laiko apgalvoti ar pasitarti su kitais, tai gali reikšti neetišką požiūrį“, – sakė R.Biderman, – „Svarbu saugotis tokio elgesio ir įsitikinti, kad jūsų agentas gerbia jūsų poreikį nuodugniai įvertinti situaciją ir priimti pagrįstus sprendimus.“

Davidas Bittonas, nekilnojamojo turto valdymo programinės įrangos „DoorLoop“ vienas iš įkūrėjų ir generalinis direktorius, pritarė šiai nuomonei.

Jei jūsų agentas „įtikinėja jus priimti sprendimus greičiau, nei jums patogu“, arba bando priversti jus priimti „sąlygas, kurių galbūt iki galo nesuprantate ar kurioms nepritariate“, turėtumėte tai laikyti įspėjimo signalu, sakė D.Bittonas.

Jo teigimu turėtumėte skeptiškai vertinti agentus, kurie ragina jus priimti impulsyvius sprendimus dėl pirkimo ne pagal jūsų biudžetą arba kurie kalba, kad namas bus pašalintas iš rinkos arba kad yra kitų pirkėjų, pasirengusių pateikti pasiūlymus.

Atkreipkite dėmesį į nepakankamų žinių požymius

R.Biderman sakė, kad pirkėjai ir pardavėjai turėtų saugotis agentų, kurie atrodo nepakankamai išmanantys rinką.

„Kad nekilnojamojo turto agentas būtų laikomas kompetentingu, jis turėtų turėti daug žinių apie vietos rinką, apimančių naujausius pardavimus, kainų tendencijas ir informaciją apie kaimynystę“, – sakė R.Biderman.

123rf.com nuotr./Brokeris
123rf.com nuotr./Brokeris

Jei agentas atrodo neinformuotas arba nesugeba pateikti esminės informacijos apie nekilnojamąjį turtą ar vyraujančias rinkos sąlygas, tai gali reikšti, kad jam trūksta kompetencijos ar profesionalumo.

Stenkitės vengti neetatinių darbuotojų

Ekspertai taip pat perspėjo pirkėjus ir pardavėjus dėl darbo su ne visą darbo dieną dirbančiais agentais.

„Jei ketinate pirkti ar parduoti, svarbu dirbti su agentu, kuris nuolat seka naujienas šioje srityje“, – sakė R.Biderman.

„Pirkėjų agentas privalo greitai parodyti naujai į sąrašą įtrauktus namus. Pardavėjui jūsų nekilnojamojo turto agento galimybė parodyti jūsų namus suinteresuotoms šalims turi būti nepertraukiama“, – tęsė ji.

Saugokitės neaiškumų, kai kalbama apie mokesčius

„Tai įspėjamasis ženklas, jei agentas atsisako atskleisti arba išsisukinėja dėl savo komisinių dydžio“, – sakė D.Bittonas.

„Nekilnojamojo turto agentui mokamas komisinis mokestis dažnai sudaro nekilnojamojo turto pardavimo kainos dalį. Jie turėtų tai atskleisti iš anksto“, – tęsė jis.

Agentas, kuris neatvirai pasako apie papildomus mokesčius, tarp kurių gali būti rinkodaros išlaidos arba baudos už išankstinį sutarties nutraukimą, nėra tas, su kuriuo turėtumėte dirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas