Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

415 tūkst. eurų vertės apgriuvusį namą pavertė 1,1 mln. įkainotu turtu: kaip porai tai pavyko

45 metų Rowan Giles ir jos 48 metų vyras Timas 2012 m. liepą už 415 tūkst. eurų nusipirko ganėtinai apleistus namus Mančesteryje. Tačiau skyrę daug laiko jo remonto darbams padidino šio būsto vertę iki 1,1 mln. eurų, skelbia „Metro“.
Poros Mančesteryje renovuotas namas
Poros Mančesteryje renovuotas namas / Vida Press nuotr.

Mančesteryje gyvenanti pora daugiau nei dešimtmetį naujino penkių miegamųjų ir dviejų vonios kambarių namą, kuris nuo 1950-ųjų, kai pora jį nusipirko, nebuvo matęs remonto ir buvo išties prastos būklės.

„Daug šeimos narių ir draugų manė, kad mes tiesiog išprotėjome, jei ėmėmės šio namo renovacijos, – pripažino Rowan.

„Namas nebuvo ilgai remontuotas, stoge žiojėjo skylė, nebuvo centrinio šildymo, buvo seni mediniai varstomi langai, o virtuvė dvelkė šeštuoju dešimtmečiu“, – koks namas buvo prieš imantis remonto darbų atskleidė ji.

Porai patiko tai, kad namą reikėjo atnaujinti iš esmės, nes taip jie sako galėję jame palikti savo pėdsaką, tuo pačiu nereikėjo išardyti palyginti naujos virtuvės ar vieno vonios kambario.

Jie pradėjo nuo svetainės, kurioje atsikratė, pavyzdžiui, nuobodaus mėlyno kilimo, senų užuolaidų, išdažė ją baldai ir užpildė baldais bei detalėmis.

Tuomet jie pertvarkė pirmąjį aukštą, kad būtų galima įrengti šeimos vonios kambarį, ir tik tada pradėjo virtuvės išplėtimo darbus.

Rowan pasakojo, kad visą laiką, kol vyko remonto darbai šeima gyveno šiame būste.

„Net tada, kai mūsų virtuvės siena buvo iš medžio drožlių plokštės. Gaminau maistą mažoje erdvėje, naudodamasis orkaite, kurioje buvo tik viena temperatūra, ir turėjau apeiti skylę grindyse“, - atskleidė moteris.

Atnaujintoje virtuvėje dera „sena ir nauja“: tarkime, stalas pagamintas iš senų grindų lentų, rastų rūsyje, pora nusipirko naujas rašalinės žalios spalvos spintelių dureles.

„Mokyklinės kėdės yra iš sendaikčių parduotuvės Hampšyre, o mūsų modernesnės cemento pilkos porceliano grindų plytelės – iš parduotuvės už kampo“, – atskleidė Rowan.

Kai buvo baigtas virtuvės išplėtimas, įsirengę pagalbinę patalpą ir tualetą apačioje, šeima perėjo prie svetainės ir Rowan kabineto. Naudodami spalvingus naudotus baldus, klodami eglutės formos grindis iš vietinio parketo specialisto ir kabindami meno kūrinius, jie abiem kambariams suteikė „naują gyvenimą“.

Prieškambaryje ir laiptų aikštelėje viskas buvo iš pagrindų išardyta, tada išklotos naujos grindys, o laiptai nudažyti.

Galiausiai jie perėjo prie savo mėgstamiausio namo kambario – pagrindinio miegamojo.

45-erių metų vyras mano, kad šį kambarį pavyko įrengti geriausiai.

„10 metų, kol tvarkėme savo ir vaikų kambarius, miegojome palėpėje, todėl buvo labai svarbu turėti ramią ir gražią erdvę, kurioje galėtume ilsėtis naktimis“, – prisipažino jis.

Toliau poros darbų sąraše – palėpė.

Norėdama pasidalyti „unikalia“ istorija, kaip renovaciją gali trukti ilgai, Rowan „Instagram“ tinkle talpina nuotraukas, kuriose užfiksuotos namų permainos (@homeisheathside).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas