Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Architektūrinis šedevras pajūryje: apžiūrėkite Lietuvoje unikalią 7 miegamųjų vilą su baseinu ir privačia poilsio oaze

Nekilnojamojo turto (NT) rinkos objekto sėkmę arba priešingai – nusivylimą rezultatu – lemia komponentų visuma. Pirmiausia būtina tinkama lokacija: tokia, kuri užtikrintų ramybę, pernelyg nenutoldama nuo civilizacijos. Ne mažiau svarbi architektų ir dizainerių laisvė improvizuoti pasaulinio lygio sprendimus derinant su dar niekur netaikytomis nuosavomis idėjomis. Trečia, bet ne mažiau svarbu – nepagailėti lėšų, jas investuojant į eksterjero ir interjero kokybę.
Vila Palangoje
Pasaulinio lygio 345 kv. metrų ploto vila prie Baltijos jūros kranto / „Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr.

Visa tai suderinus tinkamai, įmanoma pasiekti stulbinamą rezultatą. Tokį, kokį pasiekti pavyko architektų komandai „Arches“: profesionalų sukurta 345 kv. metrų ploto pasaulinio lygio vila stovi Palangoje, vos keli šimtai metrų nuo jūros kranto.

Erdvės kūrybai šią aristokratišką rezidenciją užpildžiusiai komandai buvo sočiai – 3 aukštai, 7 miegamieji ir 5 vonios kambariai bei didžiulės laisvalaikio zonos.

„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Smilgų linguojama vila Palangoje
„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Smilgų linguojama vila Palangoje

Valstybės saugoma teritorija – privalumas ar trūkumas?

Palangos S.Nėries gatvėje esantis objektas patenka į Kultūros vertybių apsaugos departamento (KVAD) saugotinų objektų zoną. Artimiausioje kaimynystėje – tik KVAD saugotini gyvenamieji namai bei netrukus iškilsiantis itin prabangus 5* SPA tarptautinio tinklo „Marriott“ viešbutis.

Lietuviškųjų kurortų sąraše Palanga griežia pirmaisiais smuikais dėl pagrindinio savo pranašumo – to, kad joje gyvenimas verda visus metus, ne vien šiltuoju sezonu.

„Reikalavimai, taikomi KVAD zonoje stovintiems objektams – gana griežti. Juos galima šiek tiek rekonstruoti, tačiau namai iš esmės turi išlikti tokie, kokie yra. Vadinasi, arba nėra statoma, arba tai daroma kartą ir visiems laikams“, – pasakojo objektui atstovaujanti tarptautinės NT agentūros „Baltic Sotheby’s International Realty“ ekspertė Egidija Bružienė.

„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Palangos viloje įrengti septyni miegamieji kambariai
„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Palangos viloje įrengti septyni miegamieji kambariai

Pasak 15min pašnekovės, lietuviškųjų kurortų sąraše Palanga griežia pirmaisiais smuikais dėl pagrindinio savo pranašumo – to, kad joje gyvenimas verda visus metus, ne vien šiltuoju sezonu:

„Tik šis miestas gali pasiūlyti ir žiemą veikiančias parduotuves, restoranus, viešbučius, sveikatinimo paslaugas. Spalio mėnesį rasi atdarų lankytinų vietų ir objektų Palangoje. Priešingai nei, tarkime, nuostabioje, ramesnėje, tačiau šaltuoju metų laiku itin tylioje Neringoje.“

Drąsiausiems sprendimams atrištos rankos

Aristokratiškos pajūrio rezidencijos erdvės suplanuotos užtikrinant maksimalų šeimininkų ir jų svečių komfortą.

Pirmajame aukšte – didžiulė svetainės erdvė, greta įrengta patogi virtuvė bei valgomasis. Pro visą sieną besidriekiančius panoraminius svetainės langus atsiveria vaizdai į smilgomis bei visžaliais augalais žaliuojantį privatų vidinį kiemą, kuris vakarėjant pasipuošia romantišku baseino ir stilingo pirties pastato apšvietimu.

„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Židinys svetainėje
„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Židinys svetainėje
„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Nuosavas baseinas ir pirtis
„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Nuosavas baseinas ir pirtis

Antrasis vilos aukštas skirtas šeimininkų poilsio erdvėms ir poreikiams – jame įrengti 3 miegamieji su privačiais vonių kambariais. Vitrininiai miegamųjų langai pripildo kambarius saulės šviesos, o erdviose terasose malonu mėgautis pajūrio oru.

Trečiajame aukšte – dar 4 miegamieji su antresolėmis bei privačiais vonios kambariais. Iš viso viloje ilsėtis tuo pačiu metu gali 22 žmones.

Pramogoms – baseinas, pirtis ir pramogų erdvė rūsyje

Nors pasaulinius statybos ir architektūros standartus atitinkanti vila įsikūrusi KVAD prižiūrimoje ramioje teritorijoje Palangoje, per kelias minutes pasiekiama J.Basanavičiaus gatvės restoranų alėja, Birutės parkas, sveikatingumo, dviračių takai.

Kuriant rezidenciją ant jūros kranto, pagalvota ir apie pramogas: lauke esantis baseinas su priešsrove šildomas, tad juo bei šalia įrengta sūkurine vonia, visada palaikančia 36ºC temperatūrą, naudotis galima ištisus metus. Šalia baseino ir sūkurinės vonios kieme – privati malkomis kūrenama pirtelė.

„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Rūsys viloje su radijo imtuvų kolekcija
„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Rūsys viloje su radijo imtuvų kolekcija

Ne mažiau įspūdinga pramogų oazė slypi triaukštės vilos rūsyje, kuriame įrengtos disko stiliaus erdvės vakarėliams ir vaikų žaidimams. Tokio kalibro rūsio įrengimas, pasak tarptautinės NT agentūros „Baltic Sotheby’s International Realty“ ekspertės, taip pat yra itin solidi investicija:

„Gyvenamojoje zonoje triukšmas standartiškai leidžiamas iki 23 val. Natūralu, kad kompanijai, ypatingai didesnei, norisi pavakaroti ilgiau, netrikdant kaimynų ramybės. Šiuo atveju praktiška, bet tuo pačiu ir prabangi išeitis – laisvalaikio zona rūsyje.

Šiame įrengta mini kino salė su projektoriumi ir galinga muzikos aparatūra. Dabartinis savininkas turėjo senų radijo imtuvų kolekciją, kurią architektai kūrybiškai integravo į rūsį. Ši kolekcija ir tapo rūsio dizaino tema. Netgi sienų dizainas primena radijo dažnių imtuve vaizdus.“

Kokybę liudija smulkmenos

Aristokratiška kokybė atsiskleidžia kiekvienoje Palangos vilos detalėje, pradedant pačiomis mažiausiomis. Nepriekaištingoje eksterjero apdailoje, interjerui naudotose bekompromisėse medžiagose, pasirinktuose baldų bei dekoro sprendimuose.

Juos galima šiek tiek rekonstruoti, tačiau namai iš esmės turi išlikti tokie, kokie yra. Vadinasi, arba nėra statoma, arba tai daroma kartą ir visiems laikams.

345 kv. metrų vila apstatyta „B&B Italia“ baldais ir apšveista „MOOOI“ šviestuvais. Stalviršiai virtuvėje ir svetainėje – akmens masės, o šildomos grindys išklotos natūraliu ąžuolu.

„Jaukius vakarus šiuose namuose užtikrina juose įrengta geoterminio šildymo sistema. Tokio tipo šildymo sistemos įrengimas – brangesnis negu bet kurio kito, tačiau ekonomiškiausias“, – komentuoja E.Bružienė.

„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Virtuvės kambarys
„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Virtuvės kambarys
„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Vonios kambarys
„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Vonios kambarys

Technologijų amžiuje išmanus privalo būti ir būstas

NT srities ekspertė pastebi, kad didžioji dalis šiuolaikinių būstų nebesivaizduojami be išmaniųjų technologinių sprendimų diegimo.

Analogų Lietuvoje neturinčią vilą supantį 8,23 a sklypą visą parą sergi vaizdo stebėjimo kameros ir signalizacija, o pati rezidencija šeimininko komandoms paklūsta vieno išmaniojo telefono mygtuko spustelėjimu.

„Vidinis vilos kiemas suformuotas, apstatytas ir apželdintas taip, kad būdamas jame turi visišką privatumą. Saugumą užtikrina ir išmaniosios sistemos, kuriomis stebėti būstą, kontroliuoti, jį įjungti ir išjungti galima mobiliuoju telefonu. Tai pasitarnauja ir tuo metu esant namuose, ir išvykus už kelių šimtų ar net tūkstančių kilometrų“, – pastebi E.Bružienė.

Antrasis būstas su potencialu virsti investicija

Naujakurių laukianti parduodama ir nuomojama vila Palangoje naudojama asmeniniais tikslais, tačiau paruošta taip, kad bet kuriuo metu nesunkiai transformuotųsi į investicinį objektą.

„Būstas sukurtas žvelgiant plačiai: 7 miegamieji su 5 vonios kambariais gali tapti nedideliu šeimos verslu – „B&b“ tipo svečių namais. Tam infrastruktūra pasitarnautų puikiai. Vis dėlto iki šiol į šią vilą besidairantieji svarsto apie ją kaip apie savo atostogų rezidenciją. Būstą šeimai su dideliu artimųjų ir bičiulių ratu“, – pasakoja E.Bružienė.

Lietuva – visa galva aukščiau už Ispaniją?

Anot NT srities ekspertės, pastarieji mėnesiai pastebimai pakoregavo Lietuvos gyventojų požiūrį į antrojo būsto turėjimą. Specialistės teigimu, karantinas pirmuosiuose būstuose bei apribotos judėjimo į užsienio valstybes galimybės paskatino tautiečius įvertinti lietuviškųjų kurortų privalumus.

Tokios pačios kokybės turtas, tarkime, Ispanijoje, neabejotinai kainuos daugiau negu analogiškas Lietuvoje.

„Tiek sodybų gamtoje, tiek objektų pajūrio zonoje perkamumas pastebimai išaugęs. Lietuviai aktyviai dairosi antrojo šeimos būsto šalies viduje. Laikas namuose be teisės išvykti į užsienį natūraliai privertė įvertinti tai, ką turime šalia.

O turime išties daug: nuostabią gamtą, galima sakyti, gerėjantį ir gražėjantį klimatą, vis daugiau šilumos. Svarbiausia, kad viskas pasiekiama per kelias valandas automobiliu“, – NT rinkos tendencijų pokyčius, kuriems įtakos turėjo visuotinis karantinas, pastebi E.Bružienė.

„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Jaukiems vakarams – terasa netoliese Baltijos jūros
„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros nuotr./Jaukiems vakarams – terasa netoliese Baltijos jūros

Ne paslaptis, kad šįmet susiklosčiusi neeilinė situacija sujaukė planus ne tik užsienyje atostogas planavusiems žmonėms, bet ir šiltesnio klimato zonų valstybėse nuosavas poilsiavietes turintiems tautiečiams.

Tikėtina, kad pandemija perrašys tarptautinės NT rinkos žaidimo taisykles.

„Nemažai labiau pasiturinčių lietuvių šeimų turi būstus Viduržemio jūros regiono šalyse. Pavasarį keliauti negalėjo, vasarą kelionės įmanomos, tačiau išlieka rizikingos. Šiame kontekste svarbu paminėti ir tai, kad pirkėjai poilsio būsto ieško ne mažiau kokybiško už pagrindinį. Tokios pačios kokybės turtas, tarkime, Ispanijoje, neabejotinai kainuos daugiau negu analogiškas Lietuvoje.

Ir nors Ispanijoje kainų kartelės lygis labai aukštas, statybos kokybė ne visada atitinka mūsiškę. Sakykime taip: tokie force majeure kaip karantinas ir noras išlikti mobiliems, kas ypač svarbu šeimoms su mažais ir mokyklinio amžiaus vaikais, paskatino iš naujo peržvelgti parduodamus ir nuomojamus NT objektus Lietuvoje“, – pabrėžia tarptautinės NT agentūros „Baltic Sotheby’s International Realty“ ekspertė E.Bružienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas