Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Areštuoti du sklypai Vičiūnuose, priklausantys Matijošaičių šeimai

Per šimtą nekilnojamojo turto objektų mieste valdantis Kauno mero sūnus, tarybos narys ir verslininkas Šarūnas Matijošaitis turi problemų dėl sklypų, esančių vaizdingoje Nemuno krantinėje Vičiūnuose. Juos Kauno prokuratūra teismo sprendimu jau kuris laikas yra areštavusi, praneša portalas „Kas vyksta Kaune“.
Šarūnas Matijošaitis
Šarūnas Matijošaitis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ išsiaiškino, kad Kauno prokurorai pradėjo administracinę bylą, kuria siekiama panaikinti du sandorius, susijusius su Matijošaičių valdomais sklypais Vičiūnų mikrorajone, ir valstybės nuosavybėn grąžinti du žemės sklypus.

Kaip rodo Registrų centro duomenys, fiziniam asmeniui 2019-07-11 buvo atkurtos teisės į žemę, o nepraėjus ir mėnesiui, šiuos sklypus įsigijo Š.Matijošaitis ir jo sutuoktinė.

Abu areštuoti sklypai ribojasi su brolio, taip pat miesto tarybos nario Dainiaus Matijošaičio sklypais. Šalia gyvena ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pernai kovą Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyrius įvertino nutarimą, kuriuo atsisakyta taikyti viešojo intereso gynimo priemones dėl 34 Š.Matijošaičio įsigytų žemės sklypų.

Aukštesnysis prokuroras tuomet paliko galioti Kauno apygardos prokuratūros nutartį, nustačius, kad iš esmės nebuvo padaryti teisės aktų, reglamentuojančių nuosavybės teisių atkūrimą ir žemės sklypų nuosavybės teisėms atkurti formavimą, pažeidimai.

Tyrimo metu nustatyta, kad įstatymai pažeisti atkuriant nuosavybės teises į Kaune esančią žemę vienam asmeniui. Dėl šio atvejo 2023-iųjų pradžioje prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama panaikinti administracinius aktus, sandorį pripažinti negaliojančiu ir taikyti restituciją.

Sklypų įsigijimo aplinkybes prokuratūra vertino po to, kai LRT 2022-ųjų pabaigoje paskelbė tyrimą, jog per dvi V.Matijošaičio kadencijas jo sūnus, pasinaudodamas galimai neskaidria schema, per tarpininkus iš asmenų, kuriems būdavo atkuriamos teisės į žemę, iš viso įsigijo 34 sklypus patraukliausiuose Kauno rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas