Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: dviejų aukštų butas Užupyje – rafinuotos prabangos ir ekologijos saldainiukas

Senosios didžiųjų Lietuvos miestų dalys nuo seno traukia žmones įsikurti magiška aura alsuojančiose gatvelėse. Urbanistiniai paminklai su turtinga istorine, architektūrine verte – senamiesčiai – paperka galimybe dalyvauti kultūrinių įvykių sukūryje, taškus A ir B patogiai jungiant pėsčiomis.
Prabangūs apartamentai Užupio Polocko gatvėje
Prabangūs apartamentai Užupio Polocko gatvėje / Andriaus Stepankevičiaus nuotr.

„Senamiesčiai žmonėms patrauklūs ir dėl dar vienos svarbios priežasties – jie patogūs su tam tikromis lokacijomis. Ir pramogų, ir darbo. O jeigu kalbame konkrečiai apie Vilniaus senamiestį, išskirčiau esminį aspektą – laiką. Gyvenant senojoje Vilniaus dalyje ir dirbant kitame miesto mikrorajone, rytinės ir vakarinės transporto spūstys tampa nebeaktualios.

Ryte eismo maršrutai juda link centro ir senamiesčio, vakarop – atgal į miegamuosius mikrorajonus. Tuo tarpu Vilniaus širdyje gyvenantys žmonės keliauja priešinga kryptimi ir į kamščių pasiutpolkę nepakliūva. Taip gyvendami istoriškai vertinguose pastatuose, pagrindinių pramogų vietų pašonėje, žmonės dar ir taupo brangų savo laiką“, – įsitikinęs nekilnojamojo turto (NT) agentūros „NamPro“ vadovas Lukas Vilimas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus senamiestis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus senamiestis

Pastaraisiais metais naujakurių ir statybų sektoriaus atstovų akys vis dažniau krypsta link į rytus nuo Vilniaus senamiesčio orientuotą dalį – Užupį. Pradėjusi vystytis kaip priemiestis ir užaugusi iki atskiros respublikos, teritorija pasižymi ypatinga bohemiška dvasia.

Sutinku, kad 3 904 Eur už kv. metrą nėra laikytina pigu. Tačiau pigu šiuo atveju būti ir negali.

Pasiekiamas per kelias minutes nuo dūzgiančių senamiesčio arterijų, priešingai negu pastarosios, Užupis pasižymi užburiančia ramybe ir tyla. Ne kur kitur, bet Užupyje, Polocko gatvėje, įrengtas išskirtinis būstas, kurio skelbimą apžiūrėti galite Lietuvos lankomiausiame NT skelbimų portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Nauja mažaaukštė statyba intelektualų bendruomenei

A+ klasės, 115 kv. metrų ploto, 4 kambarių apartamentai įrengti 2015 metais statytame mūriniame trijų aukštų gyvenamajame „Užupio kalvų“ projekto name. Minėto būsto kaina – 449 tūkst. eurų.

Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Nekilnojamojo turto projektas „Užupio kalvos“
Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Nekilnojamojo turto projektas „Užupio kalvos“

„Sutinku, kad 3 904 Eur už kv. metrą nėra laikytina pigu. Tačiau pigu šiuo atveju būti ir negali. Kalbame apie erdvų aukštos klasės butą naujos statybos name. Užupis pirmiausia suponuoja privatumą, daug žalios zonos ir įpareigojimą susikurti išskirtinį interjerą.

Nauja statyba reiškia minimalų nusidėvėjimą. Mažaaukštė statyba referuoja į tai, kad name vos keli butai, todėl keletas ir kaimynų, visi pažįstami, artimi, ne svetimi, kaip daugiabučiuose su šimtais butų.

„Užupio kalvose“ besiburianti solidi bendruomenė – aukštas pajamas gaunančių, išsilavinusių, jaunatviškų žmonių“, – 15min pasakoja NT brokeris L.Vilimas.

NT projekto gyvenamasis namas turi uždarą vidinį kiemelį su sutvarkyta ir apželdinta aplinka. Teritorija, kaip ir požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, stebima vaizdo kameromis.

Name vos keli butai, todėl keletas ir kaimynų, visi pažįstami, artimi, ne svetimi, kaip daugiabučiuose su šimtais butų.

Svetimų žmonių patekimą į objektą riboja rakinama namo laiptinė, šarvuotos durys su kodine apsaugos sistema, domofonas ir signalizacijos kiekviename iš butų.

Erdvumas po dvišlaičiu stogu

Naujakuriams paruoštas prabangus 115 kv. metrų būstas „Užupio kalvose“ funkcionaliai išplanuotas per du aukštus. Pirmajame yra holas, svetainės zona su virtuve, darbo ir vonios kambariai. Antrajame – du miegamieji ir erdvesnis vonios kambarys.

Andriaus Stepankevičiaus nuotr./115 kv. metrų butas Polocko gatvėje
Andriaus Stepankevičiaus nuotr./115 kv. metrų butas Polocko gatvėje

Vos kilometru nuo Užupio angelo nutolusiuose A+ klasės apartamentuose virtualiai pasivaikščioti galite spustelėję portalo Aruodas.lt nuorodą.

„Šis palėpinis būstas, priešingai negu kiti dviaukščiai, kurių Užupyje išties nemažai, yra šviesus ir viršutiniame aukšte turi labai aukštas lubas. Tai atrišo rankas drąsiems architektūriniams sprendimams. Pavyzdžiui, kad ir pagrindiniame, 25 kv. metrų dydžio miegamajame. Kadangi jis įrengtas po dvišlaičiu stogu, erdvė ne tik aukšta, bet ir maloni joje būti.

Optiškai erdvę dar labiau didina masyvus veidrodis, įrėmintas medyje, šviesus harmoningas interjeras, stoglangis ir vitrininis langas. Jaukumo miegamajam suteikia medinės sijos lubose ir iš sijų krentantis šiltas, nedirginantis apšvietimas. Toks sijų išpildymo sprendimas pritaikytas ir kituose kambariuose“, – vardija L.Vilimas.

Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Pagrindinis miegamasis bute
Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Pagrindinis miegamasis bute
Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Vonios kambarys
Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Vonios kambarys

Ekologijos šalininkų vertinamos natūralios medžiagos

Pabilęs apie medžiagiškumą, 15min pašnekovas ir toliau plėtoja ekologijos temą, tapusią vienu pagrindinių faktorių profesionaliai interjero dizainerei įrengiant prabangaus būsto interjerą ir atsižvelgiant netgi į smulkiausias detales.

„Šiuolaikiniai žmonės, kaip ir pokyčiams pasiryžę dabartiniai šeimininkai, yra linkę į ekologiją, tad šio būsto įrengimui ir išpildymui didžioji dalis naudotų medžiagų – natūralios. Natūralus kokybiškas medienos parketas nuklojo grindis, ant kurių puikiai dera šilkinis kilimas. Natūralaus pluošto minkšta tekstilė apvilko baldus, aksomas ir vilna – apklotus ir pagalvėles.

Į visas pasaulio šalis orientuoti apartamentų langai – mediniai, dvigubo stiklo paketo. Židinio kamino apdailai panaudotas akmuo. Visa tai objektui suteikia dar daugiau prabangos ir rafinuotumo. Kartu šie aspektai nulemia ne tik prabangą, bet ir buvimą arčiau gamtos, arčiau natūralumo, savasties“, – pastebi L.Vilimas.

Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Švelnios interjero spalvos
Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Švelnios interjero spalvos

Kelionių įspūdžiams, gyviems prisiminimuose ir interjere

Prie Užupio atmosferos ir harmonijos derantis apartamentų interjeras, pasak L.Vilimo, dizainerės kurtas buvo aistringai keturių asmenų keliautojų šeimai:

„Interjero autorė atsižvelgė į didžiausią šeimos pomėgį – keliones – ir aktyvų jų gyvenimo būdą. Sukūrė namus tokius, į kuriuos sugrįžti būtų žiauriai gera, kuriuose gyventojai rastų atokvėpį, jaukiausią pasaulyje ramybės uostą. Tuo pačiu metu gyvus išlaikant kelionių išgyvenimus ir įspūdžius.

Šeima dievina jūros bangas, tarp pėdų girgždantį smėlį ir adrenalino suteikiantį vandens sportą, todėl ir apartamentai kupini gyvasties. Nuo vandenynus primenančių melsvokų, geltonų ir pilkšvokų atspalvių interjere, iki Provanso stilistika kvepiančių virtuvės spintelės durelių.“

Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Darbo kambarys ir svetainė
Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Darbo kambarys ir svetainė

Beje, moderniame 4 kambarių Užupio bute ilgais rudens ir žiemos vakarais ar netgi drėgnesnėmis lietuviškomis vasaros dienomis jaukiai šildo ne vien židinys.

Jaukumo miegamajam suteikia medinės sijos lubose ir iš sijų krentantis šiltas, nedirginantis apšvietimas. Toks sprendimas pritaikytas ir kituose kambariuose.

Visuose 115 kv. metrų namuose veikia centrinis-kolektorinis bei grindinis šildymas, leidęs atsisakyti radiatoriais apsunkintų sienų. Visą parą šviežų orą garantuoja ramybės oazėje įrengta kokybiška rekuperacinė sistema.

Šiam butui „Užupio kalvose“ priklauso sandėliukas namo rūsyje bei vieta nemokamoje automobilių stovėjimo aikštelėje greta namų. Vieta požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje arba uždaras garažas su automatiniais vartais kieme atsieitų 15 tūkst. eurų.

Lankomiausiame šalies NT skelbimų portale apžiūrėkite ir daugiau naujakuriams Užupyje paruoštų būstų pardavimui bei nuomai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas