Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: istorijos ir gamtos apsuptas butas: sužavės erdvumu, interjero sprendimais ir privačia terasa

Ieškodami svajonių būsto dažniausiai susidedame pagrindinius kriterijus, pagal kuriuos lengviau surasti vietą, kurią drąsiai galėtume vadinti namais. Panašiai galima vadinti ir Vilniaus Šiaurės miestelyje įsikūrusį butą, kuris, be abejonės, primena tikrą jaukumo oazę. Butas gali pasigirti ne tik privačia terasa, iš kurios atsiveria gražiausi miesto vaizdai, bet ir išskirtiniu interjeru. Visgi plačiau apie tai, kas įeina į šiuos svajonių namus, pasakoja nekilnojamojo turto ekspertas Karolis Šuminas.
Išskirtiniu dizainu pasižymintis Žygio g. butas
Išskirtiniu dizainu pasižymintis Žygio g. butas / Beno Šileikos nuotr.

Visos miesto vietos – ranka pasiekiamos

Žygio gatvėje įrengtas 93,47 kv. m 4 kambarių butas yra šalia visų svarbiausių objektų – parduotuvių, mokyklų, darželių, „Ogmios“ miesto, Šnipiškių dangoraižių, biurų pastatų, dviračių takų. Visgi K.Šuminas ragina nepamiršti ir kitos svarbios detalės – išskirtinumu žavinčių žalumynų.

Ir nors žiemą jų kaip nebūta, vasaros metu atsiskleidžia nepaprasto grožio gamta.

„Vieta labai palanki – matosi daug medžių, aplinkui nemažai žalumos. Kai pirmą kartą atvažiavau susitikti su savininkais, jausmas buvo lyg būčiau pusiau mieste, pusiau gamtoje. Vasaros metu vaizdas tikrai įspūdingas“, – pabrėžia nekilnojamojo turto ekspertas.

Beno Šileikos nuotr./Išskirtiniu dizainu pasižymintis Žygio g. butas
Beno Šileikos nuotr./Išskirtiniu dizainu pasižymintis Žygio g. butas

Beje, sužavėti gali ne tik supanti gamta, bet ir į praeitį nukelianti aplinka. Pasirodo, šalia buto stovi buvusios kareivinės: „Iš vienos pusės patenki į architektūrinę praeitį, iš kitos į naują statinį. Viskas susilieja ir tuo pačiu išsiskiria savo architektūra.“

Toliau nuo istorinių kareivinių stovi gelsvos spalvos pastatas, išsiskiriantis savo dailumu, architektūriniais sprendimais. 2 aukštų statinyje, kurį kūrė architektas Antanas Dominas, galima rasti paminėtą 93,47 kv. m butą, kitus butus, specialiai pritaikytus garažus ir pilateso sporto klubą.

„Kadangi tame pačiame pastate yra ir sporto klubas, galima į jį nueiti kad ir išlipus iš lovos. Žinoma, jei turėsite noro. Su parkavimu irgi nėra problemų – vietos visada pakanka. Taip pat yra butams pritaikyti garažai, prieš kuriuos yra specialiai palikta dar viena vieta, todėl galima drąsiai statyti du automobilius“, – atskleidžia K.Šuminas.

Akį traukiantis išskirtinis interjeras

Įžengus pro duris į 4 kambarių butą, iškart galima pamatyti išskirtinius interjero sprendimus. Anot nekilnojamojo turto eksperto, buto savininkai nepraleido nė vieno buto kampučio, stengėsi kiekvienai vietai uždėti po ryškų akcentą. Todėl kyla vienas iš pagrindinių klausimų – ar šį išskirtinumą kūrė dizaineris?

„Iš tiesų šis klausimas labai dažnas. Interjero dizaineris davė tik pasiūlymus, bet galutines spalvas ir likusias detales parinko savininko žmona. Ji viską padarė be pagalbos“, – tikina K.Šuminas.

Beno Šileikos nuotr./Išskirtiniu dizainu pasižymintis Žygio g. butas
Beno Šileikos nuotr./Išskirtiniu dizainu pasižymintis Žygio g. butas

Ir panašu, kad šis prisilietimas pagyvino ir taip įspūdingą butą, mat per 2 aukštus nusidriekusios patalpos turi tris svarbiausias vietas. Pagrindine laikoma antrame aukšte esanti svetainė ir virtuvė, čia galima rasti ir vonią su tualetu: „Į šią dalį patenki iškart, kai įeini į butą. Ši erdvė skirta pramogoms, maisto gaminimui, susitikimams.“

Nusileidus aukštu žemiau patenkama į gyvenamuosius kambarius – du vaikų kambariai, vienas miegamasis kambarys ir dušas, tualetas bei skalbykla. Į kitus aukštus pakylama spiraliniais laiptais. Jais lipant į viršų pasiekiama trečiame aukšte esanti antresolė (balkono pavidalo patalpa – red. past.)

„Šioje vietoje yra 20 kv. m terasa, iš kurios atsiveria miesto panorama, senieji pastatai. Išskirtinumu galima laikyti ir privatumą. Pavyzdžiui, gyvenant mieste ir turint terasą pirmame aukšte, įprasta matyti kaimynus arba praeivius, o į šią buto terasą niekas nei užeis, nei pamatys, ką gyventojai veikia“, – apie privalumą pasakoja nekilnojamojo turto ekspertas.

Neleis jaustis kaip degtukų dėžutėje

Trokštantys saulės spinduliais pasidžiaugti ne tik išėję į terasą, bet ir pačiame bute, tuo galės mėgautis su kaupu. Anot K.Šumino, buto langai orientuoti į pietų, rytų ir šiaurės puses. Pagrindinėje erdvėje esantys panoraminiai langai įleis natūralią šviesą, kuria bus galima džiaugtis visą dieną.

Nepajusite ir dėžutės efekto – kaip sako pats ekspertas, šį nemalonų jausmą galite pamiršti: „Ne tik panoraminiai langai, bet ir aukštos lubos suteiks erdvumo jausmą. To, kad jausiesi lyg užspaustas kaip degtukų dėžutėje, daugiau nebebus. Vietos tikrai pakankamai daug.“

Beno Šileikos nuotr./Išskirtiniu dizainu pasižymintis Žygio g. butas
Beno Šileikos nuotr./Išskirtiniu dizainu pasižymintis Žygio g. butas

Kitu svarbiu privalumu ekspertas išskiria centrinį šildymą. Naujas buto šeimininkas galės temperatūrą reguliuoti savo nuožiūra – kiekvienas butas turi automatinius jutiklius, reguliuojančius šilumos padavimą.

„Jei norėsis šilčiau, bus galima pasidaryti šilčiau, jei vėsiau, taupiau, taip pat galima pasireguliuoti. Be to, bute yra krosnelė, kurią mėgstu vadinti židinuku. Ji kūrenama malkomis, o išvestas kaminas šilumą paskirsto po visą butą. Galima ne tik pasišildyti, bet ir jaukiai pasėdėti – girdėsis malkų spragsėjimas, matysis jaukus vaizdas“, – pasakoja K.Šuminas.

Butas šeimos ir poros gyvenimui

Priėmęs pirmuosius susidomėjusius klientus, nekilnojamojo turto ekspertas pastebi, kad visų akys iš pradžių krypsta į supančią aplinką ir, žinoma, išskirtinį interjerą.

„Jie eina per kelis butus, dairosi, bet šį vis tiek išskiria kaip kitokį. Nustemba ir dėl to, kad realybė nuo nuotraukų nesiskiria. Nors nuotraukos darytos prieš pusmetį, viskas vis tiek atitinka realų vaizdą. Beje, džiaugiasi, kad centrą lengva pasiekti pėsčiomis, dviračiu ir automobiliu“, – sako ekspertas.

Beno Šileikos nuotr./Išskirtiniu dizainu pasižymintis Žygio g. butas
Beno Šileikos nuotr./Išskirtiniu dizainu pasižymintis Žygio g. butas

K.Šumino manymu, šis būstas kuo puikiausiai tiks tiek šeimai su vaikais, tiek šeimyninį gyvenimą ketinančiai kurti porai. „Pirmame aukšte gali būti miegamasis, darbo kambarys, vaikų kambariai. Planavimo galimybės įvairios“, – sako jis ir priduria, kad bute parduodama viskas, įskaitant ir buitinę techniką.

Todėl norintys savo gyvenimą pradėti čia ir dabar, neturėtų praleisti galimybės pasižvalgyti po išskirtinį butą. Juk ne veltui jis laikomas išskirtiniu – iš jo nesunkiai pasieksite svarbiausius miesto objektus, dėl supančios žalumos nuolat jausitės kaip gamtoje, o svetainės ir terasos erdvė leis smagiai leisti laiką su artimaisiais. Jauku, unikalu ir strategiškai labai patogu – būtent taip būtų galima apibūdinti Žygio g. esantį butą.

Pasižvalgyti po šį išskirtinį būstą galite lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas