Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt naujų NT projektų Kaune TOP3: namai, į kuriuos visada norėsis sugrįžti

Nekilnojamojo turto skelbimų, rodos, apstu, tačiau kai kurie iš jų sulaukia didesnio susidomėjimo negu kiti: Kaune NT įsigyti norintys žmonės portale Aruodas.lt per pastarąjį pusmetį labiausiai domėjosi trimis naujais projektais. Pateikiame Aruodas.lt lankytojų dėmesį labiausiai atkreipusių ir „Naujų projektų“ rubrikoje pristatomų TOP3 naujų NT projektų Kaune: kodėl jie verti ir jūsų dėmesio ar netgi – jūsų namų statuso?
„Naujapilis“
„Naujapilis“ / Atstovų nuotr.

Išsirinkti naujus namus ar NT investicijai nėra lengva. Paieškos gali ilgai užtrukti, mat toks pirkinys – ne kasdienis, todėl nenuostabu, jog norisi, kad jis atitiktų lūkesčius.

Portalo Aruodas.lt lankytojai pastarąjį pusmetį Kaune ypač domėjosi trimis naujais projektais – kodėl šis NT toks patrauklus potencialiems pirkėjams?

„Kauno panorama“: prabanga ir žadą atimantis vaizdas

Atstovų nuotr./„Kauno panorama“
Atstovų nuotr./„Kauno panorama“

Vienas labiausiai Aruodas.lt lankytojus dominančių Kauno NT projektų – „Kauno panorama“. UAB „Altas statyba“ vystomas gyvenamųjų namų projektas – išskirtinis prabangus A++ energetinės klasės itin mažų sąnaudų apartamentų kompleksas, kuris bus baigtas statyti kitų metų pabaigoje.

Čia būsimiems naujakuriams siūloma gyventi ypatingoje vietoje: aukščiausia Kauno vieta – neprilygstama miesto panorama pro langus, gyvenimas šalia Pelėdų kalno parko Žaliakalnyje, 10 min pėsčiomis iki Laisvės alėjos ir senamiesčio.

„Šio projekto vieta išties unikali. Objektas „Kauno panorama“ taip vadinasi ne veltui – čia atsiveria išties kvapą gniaužiantys vaizdai“, – teigia UAB „Altas statyba“ direktorius Tomas Šumskas.

„Kauno panorama“ – tai tik 18 apartamentų su aukštomis lubomis, panoraminiais langais ir didelėmis terasomis, rami vieta, požeminis parkingas su greitaeigiu liftu, elektrinių automobilių pakrovimo galimybė, dviratinės, moderniausios autonominės šildymo, šaldymo, oro vėdinimo sistemos, tausojančios medžiagos, ilgaamžiai statybos sprendimai.

Atstovų nuotr./„Kauno panorama“
Atstovų nuotr./„Kauno panorama“

„Būstai turės dideles terasas – šiuolaikiniai žmonės šiltuoju sezonu itin vertina galimybę laiką leisti gryname ore. Yra būstų, kurių terasų dydis atitinka viso būsto dydį, – objekto pliusus vardija T.Šumskas. – Butai taip pat turi požemines stovėjimo aikšteles, iš kurių pakylama į savo aukštą. Dideli panoraminiai langai, pigi eksploatacija. Premium klasės būstų, kurie išties atitiktų šio segmento reikalavimus, Kauno NT pasiūloje nėra daug.“

Nenuostabu, kad išskirtinis projektas jau sulaukė nemažai dėmesio: 30 proc. būstų jame jau yra parduota arba rezervuota, nors statybos dar tik prasidėjo.

Atstovų nuotr./„Kauno panorama“
Atstovų nuotr./„Kauno panorama“

„Šis projektas orientuotas į premium segmentą, todėl nėra toks jautrus rinkos dirgikliams, būstai dažnu atveju perkami be paskolų. Žmonės nebijo pirkti būsto dar tik iš brėžinių, jeigu projektą planuoja patikima, ilgametė įmonė – tada jie jaučiasi saugiai ir užtikrintai. Nerimą kelia įmonės, įsteigtos konkrečiam vienam ar keliems NT projektams – tokiu atveju jau pirkėjo sprendimas, pasitikėti statytoju ar ne. Mūsų įmonė per daug metų jau užsitarnavusi pasitikėjimą“, – teigia T.Šumskas.

„Naujapilis“: kokybiškas gyvenimas prestižiniame rajone

Atstovų nuotr./„Naujapilis“
Atstovų nuotr./„Naujapilis“

Dar vienas Aruodas.lt lankytojus itin dominantis naujas projektas Kaune – „Naujapilis“. Tai – naujos statybos butai Kaune, privačiame Žaliakalnio kvartale, prestižiniame rajone, kur susipina istorinė atmintis, dinamiškas miesto gyvenimas ir gamtos teikiama harmonija. „Naujapilio“ kvartalas viso miesto kontekste išsiskiria savo modernumu bei kokybe. Kvartalo projektą parengė „Kančo studijos“ komanda su vadove, architekte Guste Kančaite priešakyje.

„Pirkėjai vertina patrauklią namų architektūrą, nedidelę ir jaukią kaimynystę, patogią infrastruktūrą, estetiškai suplanuotas žaliąsias erdves bei daugybę kitų patogumą ir saugumą garantuojančių sprendimų. Kvartalas vystomas laikantis tvarumo filosofijos, tad kieme įrengtos elektromobilių stotelės, sandėliukai aktyvaus gyvenimo mėgėjams, – komentuoja kvartalą vystančios „Nuova“ įmonių grupės rinkodaros projektų vadovė Deimantė Kairienė. – Nors jau nieko nebestebina ekonomiškas individualus kolektorinis grindinis šildymas, tačiau videofonai su protingo namo elementais vis dar yra retas sprendimas naujuose būstuose.

Naudodami išmanias planšetes gyventojai ne tik galės įleisti atvykusį svečią, bet ir matyti kieme žaidžiančius vaikus ar savo automobilį. Tvora ir kelio užtvaru saugomo kvartalo teritorijoje įrengtos vaizdo kameros leis jaustis saugiai ir ramiai, vaikai džiaugsis jiems skirtomis aikštelėmis, o suaugusieji galės laisvalaikį leisti amfiteatre, atgręžtame į mišku apaugusį šlaitą.“

Atstovų nuotr./„Naujapilis“
Atstovų nuotr./„Naujapilis“

Žaliakalnis yra prestižinis Kauno miesto rajonas, įsikūręs netoli centro ir turintis daug privalumų, dėl kurių investicija būstui šioje vietoje gali būti išties patraukli. Vienas iš Žaliakalnio privalumų yra jo unikalumas ir istorinis paveldas. Rajono gatvės ir architektūra turi savitą charakterį, įskaitant ir paveldo saugomus objektus, kurie suteikia rajonui savitą žavesį ir išskirtinumą.

Kitas svarbus privalumas – gera infrastruktūra. Žaliakalnio rajone gerai išvystytos viešojo transporto ir infrastruktūros paslaugos. Aplink „Naujapilio“ kvartalą yra nemažai parduotuvių, kavinių, mokymosi įstaigų, taip pat sveikatos priežiūros įstaigų.

„Visi šie faktoriai prisideda prie geresnės gyvenimo kokybės, o tai gali padidinti investicinę vertę. Be to, Žaliakalnio rajone yra kelios aukštosios mokyklos, įskaitant Lietuvos sveikatos mokslų universitetą, Kauno technologijos universitetą ir Vytauto Didžiojo universitetą, tai pat nemažai mokyklų ir darželių. Tai yra svarbu tiems, kurie ieško patogaus gyvenimo su šeima, ir yra daug vertingų privalumų tiems, kurie nori įsigyti būstą nuomai“, – teigia D.Kairienė.

Atstovų nuotr./„Naujapilis“
Atstovų nuotr./„Naujapilis“

Naujakuriams čia nereikės rinktis tarp miesto ir gamtos, nes „Naujapilio“ kvartalas kuriasi ypatingoje Žaliakalnio vietoje, ant aukštos kalvos, nuo kurios atsiveria vaizdas į Neries upės šlaitą. Nepaisant čia vyraujančios ramybės, namai nuo miesto centro nutolę vos 10 min., o visai greta – Kauno klinikos, viena didžiausių šalies sveikatos įstaigų.

„Išskirtinė vieta, patogi infrastruktūra, inovatyvūs ir tvarūs projekto sprendiniai paverčia jį vienu patraukliausių mieste. Kvartalo pavadinimas ir vietovė pasirinkta neatsitiktinai. Ši Žeimenos gatvės dalis – istorinė Kauno vieta, kurioje dar XVII amžiuje kūrėsi vienos pirmųjų miesto gyvenviečių. Viena jų tuo metu ir vadinosi Naujapiliu. Šiandien aplink ant aukštos kalvos besikuriantį kvartalą yra valstybės saugoma gamtos teritorija. Ramų rytą ar vakarą čia gyventojus nustebinti gali net ir laukinės stirnos, o pavasarį kalvos papėdė pasipuošia mėlynuojančiu žibučių kilimu“, – pasakoja „Nuova“ atstovė.

Kiekvienas butas turi lodžiją, balkoną ar terasą. Pirmame aukšte suprojektuoti butai su terasa, o viršutiniuose – butai su terasa ant stogo. Virš kasdienybės pakylėjantys vaizdai, iki vakaro prie grilinės užsitęsę susitikimai su draugais ar rytinė kava, kuomet odą glosto nuo upės kylančio rūko vėsa – kai gamta tik per žingsnį, turėsite daug progų ja pasimėgauti.

„Klientams tai yra labai svarbu, nes tai suteikia papildomą pridėtinę vertę butui. Šios erdvės suteikia galimybę pailsėti lauke, pasimėgauti oru ir natūraliu šviesos šaltiniu, kuris gali pagerinti gyvenimo kokybę. Be to, tai gali būti naudingos erdvės auginti gėles ar daržoves, praleisti laiką su draugais ar šeima ar tiesiog atsipalaiduoti po darbo dienos. Lodžijos, balkonai ir terasos taip pat gali būti vertinamos kaip pridėtinės erdvės, kuriose galima laikyti daiktus, pvz., lauko baldus, gėles, vaikiškus žaislus ir pan. Daugelis klientų laiko šias erdves svarbiomis renkantis būstą“, – teigia D.Kairienė.

Atstovų nuotr./„Naujapilis“
Atstovų nuotr./„Naujapilis“

Pašnekovė pasakoja, kad „Naujapilio“ pirkėjai – vertinantys kvartalo naujumą ir modernumą, jiems svarbu, kad būstas atitiktų naujausius gyvenimo būdo reikalavimus. Vienas iš svarbiausių faktorių yra lokacija, pirkėjai vertina patogią vietą, kur yra patogus susisiekimas, išvystyta infrastruktūra, tokia kaip mokyklos, darželiai, parduotuvės ir pan. Apsauga ir saugumas: „Naujapilio“ kvartalas yra saugomas vaizdo kamerų, kurios padeda jaustis saugiau. Pirkėjams svarbus energetinis efektyvumas, nes naujos statybos būstai yra žymiai energetiškai efektyvesni, o tai leidžia sutaupyti mokant sąskaitas už šildymą.

„Europos sodas“: miesto ritmu, bet harmonijoje su gamta

Atstovų nuotr./„Europos sodas“
Atstovų nuotr./„Europos sodas“

„Europos sodas“ – dar vienas naujas NT projektas, itin patraukęs Aruodas.lt lankytojų dėmesį. „Europos sodo“ projektas įsikurs vienoje aukščiausių Kauno vietų, kur atsiveria stulbinanti viso miesto panorama, leisianti kasdien mėgautis nepaprastu vaizdu tiesiog būnant namuose.

„Tai išties išskirtinė projekto lokacija, esanti vienoje aukščiausių Kauno vietų, Europos prospekto pradžioje, o gyventojai per langus ir balkonus galės matyti neeilinę Kauno miesto panoramą. Projektą taip pat supa Kauno botanikos sodas, o miesto centrą galima pasiekti vos per 5 minutes“, – privalumus vardija pardavimų vadovas Osvaldas Karalius.

„Čia gyventojai gali mėgautis kuriama gamta (Europos skveras) ir ramybe, tačiau tuo pat metu turėti patogią ir greitą prieigą prie miesto infrastruktūros – prekybos centras, vaikų darželis ir socialinių mokslų kolegija pasiekiami vos per kelias minutes pėsčiomis“, – priduria O.Karalius.

Šalia projekto bus įrengtas net 0,7 hektaro skveras, kuriame – takeliai pasivaikščiojimams, poilsio, jaunimo erdvės bei modernios vaikų žaidimų aikštelės. Taip pat po stogu bus įrengtos bendruomenės laisvalaikio ir vaikų žaidimo erdvės.

Atstovų nuotr./„Europos sodas“
Atstovų nuotr./„Europos sodas“

„Tokios erdvės yra vertinamos, nes jos suteikia gyventojams galimybę mėgautis aktyviu ir sveiku gyvenimo būdu, kuris yra itin svarbus miesto gyventojams. Europos skveras yra projektuojamas kaip žaliasis miesto plotas su medžiais, žoliniais takais ir daugybe augalų. Tai padės išlaikyti aukštą oro kokybę ir suteiks gyventojams galimybę mėgautis gamta. Skvere ir aplink projekto pastatus projektuojamos vaikų žaidimų aikštelės, riedučių ir riedlenčių erdvė skirta aktyviam jaunų gyventojų laisvalaikiui“, – pasakoja pašnekovas.

Visuose projekto butuose bus įrengti balkonai arba terasos. Pirmojo aukšto butuose – privatūs kiemeliai su terasomis, o viršutinio aukšto gyventojai galės mėgautis nuosavomis terasomis ant stogo. Aukščiausiai esanti terasa – net 40 metrų nuo žemės lygio.

Atstovų nuotr./„Europos sodas“
Atstovų nuotr./„Europos sodas“

„Renkant vietą projektui buvo aiškiai apsibrėžti kriterijai, kad lokacija busimiems gyventojams suteiktų visus miesto privalumus, bet būtų žalioje ir ramioje aplinkoje. Rajono, kuriame yra projektas vystymo planai ir jau dabar esanti infrastruktūra leidžia manyti, kad investicija būtent čia išlaikys vertę ir pranoks visus naujakurių lūkesčius“, – komentuoja specialistas.

Europos sodo pirkėjai/gyventojai yra žmonės, kurie siekia gyventi miesto ir gamtos harmonijoje, mėgautis ramybe, bet tuo pačiu vertina savo laiką ir aktyvų gyvenimo būdą. Europos sodo butai yra skirti tiems, kurie ieško kokybiškos ir modernaus būsto sprendimo, kuris leistų mėgautis gamta ir tuo pat metu turėti patogią prieiga prie visų moderniam miesto žmogui įprastų patogumų ir infrastruktūros.

Besidomintieji naujais projektais daugiau informacijos apie naujus NT objektus ras Aruodas.lt rubrikoje „Nauji projektai pagal nuorodą https://www.aruodas.lt/nauji-projektai/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas