Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt naujų projektų pajūryje TOP3: kada, jei ne dabar, turėti namus prie jūros?

Lekiam prie jūros! O gal – gyvenkime prie jūros?! Arba – turėkime pajūryje antrus namus, į kuriuos bus visada gera atvykti – ilsėtis, dirbti ar tiesiog pasimėgauti. Portalas Aruodas.lt pristato TOP3 naujų NT projektų pajūryje: tai objektai, kurie pastarąjį pusmetį sulaukė didelio Aruodas.lt lankytojų dėmesio. Apsidairykite ir jūs – juk blogo meto namams pajūryje tiesiog nebūna.
„Pušyno rezidencijos“
„Pušyno rezidencijos“ / Atstovų nuotr.

Pandemija mums darkart priminė – laikas su artimaisiais yra viena didžiausių vertybių, o karantinas privertė dar labiau įvertinti savo namus – vietą, kurioje praleidžiame beprotiškai daug laiko. Na, o turėti namus pajūryje turbūt retas kuris nesvajotų – jei ne nuolatinius, tai tokius, į kuriuos visada galima būtų nuvykti pailsėti ar derinti darbą su kokybišku laisvalaikiu.

Portalas Aruodas.lt pristato vienus iš daugiausiai lankytojų dėmesio pastaruoju metu sulaukusius NT objektus pajūryje – gal tarp jų yra ir jūsų būsimi pirmi arba antri namai? Pasižvalgykite iš arčiau.

„Pušyno rezidencijos“ – kokybės ir komforto balansas

Atstovų nuotr./„Pušyno rezidencijos“
Atstovų nuotr./„Pušyno rezidencijos“

Vienas iš daugiausiai Aruodas.lt lankytojų dėmesio sulaukusių naujų NT projektų – „Pušyno rezidencijos“. Tai – prabangus kvartalas, skirtas patogiam gyvenimui ir poilsiui, įsikūręs prestižiniame Klaipėdos rajone Giruliuose, visai šalia jūros.

„Giruliai – prabangiausia Klaipėdos miesto dalis. Nuo senų laikų Giruliai yra bene patraukliausia vieta gyventi, nes juose kūrėsi prabangūs namai, kas reiškia solidžią kaimynystę. Mūsų apartamentai yra netoliese pagrindinio Girulių paplūdimio, kuriame vasarą veikia kavinės, žaidžiamas tinklinis ir pan. Jau dabar Giruliuose numatytos didelio viešbučio-spa statybos, taip pat netoliese mūsų projekto suplanuotas dar vienas spa kompleksas, taigi, manau, kad ši miesto dalis per maždaug penkerius metus pavirs nuostabia pramogų ir poilsio vieta, Klaipėdos dalimi, kurioje bus patrauklu turėti tiek pagrindinius nuolatinius namus, tiek ir antruosius, poilsinius“, – pasakoja projektą kuruojančios įmonės pardavimų vadovė Diana Galijevskaja.

Šiame projekte galėsite rinktis iš daugiau negu 70-ties apartamentų, 30-ties kotedžų ir 15-kos sklypų individualaus namo statybai. Čia suplanuoti įvairaus dydžio būstai – nuo 28 iki 130 kv. m dydžio.

Atstovų nuotr./„Pušyno rezidencijos“
Atstovų nuotr./„Pušyno rezidencijos“

„Šis projektas Klaipėdos miesto mastu yra išties nemažas. Suplanuotos galimybės sklypams nuosaviems namams, kotedžai, poilsiui ir gyvenimui skirti butai. Vystytojai per pandemiją pastebėjo tendenciją, kad dėl atsiradusių galimybių dirbti nuotoliniu būdu daug žmonių susidomėjo galimybe turėti NT pajūryje. Taigi antrų namų tendencija išties išryškėjo, Klaipėda dabar jau tikrai turi ką pasiūlyti tokio varianto ieškantiems žmonėms. „Pušyno rezidencijose“ taip pat suplanavome ir mažesnių turtinių vienetų, kad turėtume galimybę potencialiems pirkėjams pasiūlyti labai įvairių variantų“, – pasakoja pašnekovė.

Kvartalas yra apsuptas pušyno. Ši jauki ir raminanti aplinka nepaprastai tinkama tiek nuo miesto šurmulio pavargusiems žmonėms, tiek šeimoms su vaikais. Teritorija aptverta tvora, stebima vaizdo kameromis, tad bus užtikrintas kvartalo saugumas.

Atstovų nuotr./„Pušyno rezidencijos“
Atstovų nuotr./„Pušyno rezidencijos“

Kuriant šį projektą derinti nauji technologiniai sprendimai su laiko patikrintomis ir ilgaamžiškumą užtikrinančiomis medžiagomis: „Kiekvienas šio projekto objektas statomas naudojant itin kokybiškas medžiagas, fasado apdaila derės su gamta. Visi butai ir apartamentai turės terasas arba stogo terasas, iš kurių atsivers nuostabūs gamtos vaizdai. Projekte suplanuota ir vidinė pasivaikščiojimų alėja su medžiais ir kita augalija, todėl čia saugu bus tiek mamoms su vežimėliais, tiek vaikams su dviračiais. Pati aplinka suponuoja tai, kad šie būstai bus skirti tiek poilsiui, tiek nuolatiniam gyvenimui.“

Atstovų nuotr./„Pušyno rezidencijos“
Atstovų nuotr./„Pušyno rezidencijos“
Atstovų nuotr./„Pušyno rezidencijos“
Atstovų nuotr./„Pušyno rezidencijos“

Aplink – miškai, takeliai, dviračių takai. Atstumas iki jūros – apie 800 metrų, patogus susisiekimas su Klaipėdos centru tiek viešuoju, tiek asmeniniu transportu.

„Šiam momentui ši vieta yra mažiausiai apkrauta Klaipėdos dalis, iš kurios patekimas į miesto centrą dar neturi kamščių“, – teigia D.Galijevskaja.

„Klaipėdos miesto savivaldybė visai šalia „Pušyno rezidencijų“ jau suplanavusi įrengti nemažą poilsio ir žaidimų erdvę, kurioje gyventojai galės leisti kokybišką laisvalaikį visai šalia namų“, – priduria pašnekovė.

„Angelavos vilos“: viskas ko reikia patogiam gyvenimui

Atstovų nuotr./„Angelavos vilos“
Atstovų nuotr./„Angelavos vilos“

Kitas itin patrauklus naujas NT projektas pajūryje – „Angelavos vilos“. Tai nauja blokuotų individualių namų gyvenvietė pajūryje, nuo Klaipėdos centro nutolusi 5 km atstumu. Visi kotedžai „Angelavos vilose“ – A+ energinės klasės, pasižymi aukšta kokybe bei modernia architektūra. Jau pastatytas 31 namas, didžioji dalis – įrengtų. Projektas tęstinis, namai statomi keliais etapais.

„Didelis mūsų privalumas – pilnai užbaigtas ir sutvarkytas gerbūvis, taip pat virš 20 metų rinkoje žinomas rangovas, turintis didelę patirtį. Tai – didžiulis privalumas klientui, nes jis gauna visas garantijas dėl pažadėtų darbų įvykdymo ir užtikrinimo, kokybės. Mes siūlome padarytą, sutvarkytą, įrengtą, aukštos klasės būstą su visa kvartalo infrastruktūra“, – sako projektą vystančios UAB MKF projektų vadovė Eglė Karalienė.

Atstovų nuotr./„Angelavos vilos“
Atstovų nuotr./„Angelavos vilos“

Siūlomi namai ne tik su pilna apdaila, bet ir su galutiniu įrengimu su baldais – vieną tokį būstą statytojas jau įrengęs, tad klientai turi galimybę apžiūrėti pilnai apstatytas erdves ir jų išpildymą. Visų apdailos tipų gerbūvis būna pilnai sutvarkytas – pasėta veja, įrengta terasa, pasodinti augalai ir aptverta tvora. Nuo Klaipėdos miesto iki pat savo namų privažiuosite asfaltuotu keliu. Beveik kieme esantis vaikų darželis bei netoliese esantys prekybos centrai išspręs logistikos problemas.

Atstovų nuotr./„Angelavos vilos“
Atstovų nuotr./„Angelavos vilos“

„Klaipėdos rajonas per pastaruosius dešimt metų pasikeitė neatpažįstamai. Pirmieji projektai, galima sakyti, buvo tarp laukų, o dabar – susikūrę tarsi maži miesteliai, bendruomenės, išplėtota visa infrastruktūra. „Angelavos vilos“ yra atokiau nuo miesto šurmulio ir užterštumo, tačiau tuo pačiu – labai arti, jeigu to miesto vis dėlto reikia. Penki kilomentrai iki miesto centro šiais laikais – labai nedidelis atstumas. Keliolika minučių ir esi centre, – pasakoja pašnekovė. – Aplinkui infrastruktūra labai intensyviai plėtojama – dviračių takai, parduotuvės, grožio centrai, mokyklos, darželiai. Šalia taip pat jau statomas modernus multifunkcinis kompleksas, kuris teiks sporto, pramogų, užsiėmimų paslaugas – bus didelė traukos vieta. Tai būsimiems gyventojams suteiks galimybę nevažiuojant į miestą daug paslaugų gauti tiesiog šalia namų.“

Gyvenvietėje didelis dėmesys skiriamas statomų kotedžų nepriekaištingai kokybei bei apgalvotai infrastruktūrai. Projektas idealiai tinka jaukiam šeimos gyvenimui, išpuoselėtam ir sutvarkytam namų gerbūviui. Jei mėgstate aktyvų laisvalaikį, iki Baltijos jūros numinsite patogiu dviračių taku, o automobiliu pajūrį pasieksite vos per keliolika minučių.

Atstovų nuotr./„Angelavos vilos“
Atstovų nuotr./„Angelavos vilos“

„Kvartalą vienija vientisa koncepcija – visi namai vienodi, asfaltuotas kelias ir privažiavimai, bus pasirūpinta augalija, o kvartalą apjungs apšviesta promenada. Aukštos apartamentų lubos, dideli vitrininiai langai. Stengiamės išvystyti tokį kvartalą, kuris turėtų visa, kas reikalinga patogiai kasdienybei“, – patikina E.Karalienė.

Kas labiausiai domisi „Angelavos vilomis“? „Šis projektas domina skirtingus žmones – nors didesnė dalis besidominčiųjų yra jaunos šeimos, kitus domina galimybė gyventi nebe daugiabutyje, o name. Dar viena kategorija potencialių pirkėjų – žmonės, kurie didesnę dalį laiko būna užsienyje, tačiau nori turėti ir nuosavą būstą Lietuvoje. Yra ir šeimų, kurios vaikus jau išleidusios į gyvenimą, – jiems nedidelio namo variantas taip pat patrauklus. Taigi objektas patrauklus skirtingiems žmonėms – kvadratūra, vieta, išplanavimas ir kiti dalykai gali patenkinti skirtingus poreikius ir lūkesčius. Pirmas namų etapas jau pilnai užbaigtas, namai pastatyti ir laukia naujų šeimininkų. Įsikelti galima nors ir rytoj, – šypteli pašnekovė. – Kam aktualu naujų namų nelaukti dar trejus metus – mūsų variantas yra tobulas.“

Atstovų nuotr./„Angelavos vilos“
Atstovų nuotr./„Angelavos vilos“

Specialistė renkantis būstą pataria atkreipti dėmesį į svarbų niuansą, į kurį potencialūs pirkėjai kartais neatkreipia dėmesio.

„Suprantama, kad vienas svarbiausių niuansų ieškant būsto pirkimui – jo kaina, todėl patariu visada išsiaiškinti, kas sudaro tą kainą, kuri nurodyta prie sudominusio objekto skelbimo. Mūsų atveju kaina yra nurodyta tokia, į kurią įeina ir aplinkos paruošimas, pilnas gerbūvio sukūrimas. Rinkoje tikrai yra skelbimų, kurie suintriguoja mažesne kaina, tačiau vėliau paaiškėja, kad reikės papildomai susimokėti už kelio darbus, apšvietimą ir panašius dalykus. Pas mus jokių slaptų kabliukų nėra ir papildomų išlaidų pirkėjui nebebus“, – patikina E.Karalienė.

„Angelavos vilose“ būstą įsigyti galite pasinaudodami valstybės subsidijomis: „Daug kam aktualus pradinio įnašo klausimas. Jeigu potencialus klientas atitinka valstybės nustatytus reikalavimus, visada rekomenduojame klientui užsipildyti paraiškas dėl subsidijų, nes tai – didžiulė pagalba jaunoms šeimoms.“

„Palangos šilas“ – arčiau gamtos

Atstovų nuotr./„Palangos šilas“
Atstovų nuotr./„Palangos šilas“

Na, o jeigu domitės NT Palangoje, naujas projektas „Palangos šilas“, tikėtina, patrauks jūsų dėmesį kaip ir sudomino Aruodas.lt lankytojus. „Palangos šilas“ – tai nauji gyvenamieji namai Palangoje, Žiogų gatvėje. Kvartalas įsikuręs romantiškoje aplinkoje, šalia ošiančio šilelio, visai netoli miesto centro ir jūros.

„Projektas patrauklus tiek nuolatinių namų ieškantiems, tiek norintiems įsigyti antruosius namus, todėl objektą kuriame tokį, kad jame būtų gera ir patogu gyventi tiek nuolat, tiek atvykstant ilsėtis. Pastebėjome, kad po pandemijos žmonės pradėjo labiau domėtis didesnių kvadratūrų būstais, mat susidūrė su darbu namuose ir atskirų erdvių poreikiu, taigi „Palangos šile“ siūlome ir didelių kvadratūrų būstų“, – komentuoja UAB „Palanga City“ direktorius Egidijus Pažarauskas.

„Palangos šilo“ kvartalą sudarys 4 tipiniai, 5-ių aukštų daugiabučiai, kuriuose yra po 52-62 butų. Kiekviename name yra platus 7-ių skirtingų išplanavimų, 1-4 kambarių butų pasirinkimas nuo 23,85m² iki 95,98m². Funkcionalus butų planavimas, galimybė pasirinkti neįgaliesiems pritaikytus parduodamus butus. Galima rinktis su daline apdaila, įrengtą arba su galutine apdaila, kurios atveju pasirūpinama net ir baldais.

„Pirmasis namas buvo pastatytas prieš penkerius metus, o dabar pastatėme antrą, dar du – bus statomi. Pastebime, kad antrasis mūsų objektas sulaukė didelio susidomėjimo būtent iš šeimų su dviems ar trimis vaikais – ieškoma ir pastoviam gyvenimui, ir kaip antrų namų opcija“, – sako E.Pažarauskas.

Atstovų nuotr./„Palangos šilas“
Atstovų nuotr./„Palangos šilas“

„Palangos šilas“ įsikuręs miesto dalyje, kurioje džiugina ne tik supanti gamta, bet ir infrastruktūra. Puikus susisiekimas tiek nuosavu automobiliu ir dviračiais, tiek ir pėsčiomis – 500 m spinduliu rasite maisto parduotuves, mokyklas ir vaikų darželius, bankus ir medicinos įstaigas. Netoliese įsikūrusios kavinės ir barai, o iki jūros dviračiu galėsite nukeliauti vos per 7 minutes.

„Šio kvartalo lokacija išties gera – jame nėra Palangos šurmulio, tačiau jeigu jo užsimanysite – centras netoliese. Objektas taip pat domina ir kretingiškius, ir palangiškius, mat kvartalas turi gerą infrastruktūrą, yra patrauklus ir vyresnio amžiaus žmonėms, kuriems aktualu, kad reikiamos įstaigos ir paslaugos būtų šalia, – sako pašnekovas. – Taip pat pastebime, kad „Palangos šile“ įsikūrę žmonės pilnai išnaudoja erves, skirtas laikyti dviračiams. Su dviračiu pasieksite paplūdimį per mažiau nei dešimt minučių, o ir šiaip dviratis suteikia galimybę pavažiuoti iki privatesnių paplūdimių, pilnai išnaudoti pajūrio ruožą.“

„Dar vienas projekto išskirtinumas ir privalumas – visi būstai turi didelius balkonus, kai kurie – net po kelis. Klientai juokiasi, kad balkonai tokie erdvūs ir patogūs, kad jeigu tingisi eiti į paplūdimį, degintis galima tiesiog balkone“, – su šypsena priduria E.Pažarauskas.

Šalia auga miškas, kuriame yra įrengtos rekreacinės zonos su mažąja architektūra, pasivaikščiojimo takais, o prie miško esanti terasa su tiesioginiu patekimu į pamiškę leis mėgautis gamtos privalumais. Teritorijos centre yra vidinis kiemas su pasivaikščiojimo takais, rekreacinėmis zonomis bei želdynų grupėmis, kur galėsite ilsėtis, žaisti, sportuoti ar tiesiog paskaityti knygą ant suolelio po medžiu.

„Svarbus niuansas ir naminių gyvūnų turėtojams – visai šalia yra miškas. Žmonės, kurie turi keturkojų draugų, labai vertina šitą galimybę“, – priduria pašnekovas.

Atstovų nuotr./„Palangos šilas“
Atstovų nuotr./„Palangos šilas“

Jis įsitikinęs, kad turėti būstą Palangoje – gera investicija ateičiai, o naujų patrauklių objektų nėra tiek ir daug.

„Galvojant apie dešimties metų perspektyvą, akivaizdu, kad su klimato atšilimu vyksta daug pokyčių: pavyzdžiui, lietuvių mėgstamoje Ispanijoje ar Kipre šiemet temperatūra žada kilti net iki 38 laipsnių karščio. Vasarą leisti tokiame karštyje lietuviams jau darosi sudėtinga, todėl Palanga tampa dar patrauklesne vasaros poilsio alternatyva. Apskritai Palanga turi viską, ko reikia: miesto infrastruktūra yra pritaikyta patogiam gyvenimui, didelis pajūrio ruožas, dviračių takai, pramogos. Trumpai tariant – turėti namus Palangoje yra geras sprendimas“, – šypteli E.Pažarauskas.

Ieškantiems naujos statybos būsto dar daugiau projektų pristatymų pateikiama Aruodas.lt rubrikoje „Nauji projektai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas