Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: šeimai skirtas namas Žvėryne – pasirūpinta tiek sporto sale, tiek „pomėgių“ veranda

Pastaruoju metu Žvėrynas – vienas populiariausių Vilniaus rajonų, iš vienos pusės supamas Karoliniškių kraštovaizdžio draustinio, iš kitos – Neries upės vingio. Ir tuo metu, kai Naujamiestyje daugiausia statomi ir rekonstruojami butai, Žvėryne galima rasti ir didesnio ploto namų. Vienas jų, įrengtas klasikiniu stiliumi, prabangus ir šiuolaikiškai suremontuotas vos prieš porą metų, šiuo metu parduodamas portale Aruodas.lt.
Įspūdingas klasikiniu stiliumi įrengtas namas Žvėryne
Įspūdingas klasikiniu stiliumi įrengtas namas Žvėryne / Aruodas.lt

450-ies kvadratinių metrų namas stovi neintensyvioje Žvėryno Lenktojoje gatvėje. Namas turi kiemą, erdvią svetainę, pirtį, sporto salę.

Gausu šviesos ir asmeninės erdvės kiekvienam

Namą parduodanti brokerė Danguolė Valantinienė sako, jog 2001-aisiais statytą namą dabartiniai šeimininkai perdarė, perprojektavo ir įrengė savaip. Gausūs medienos paviršiai, minkšta aksomo tekstilė ir ryškios romanetės čia kuria jaukumo įspūdį. Ramios spalvos persipina su ryškiais turkio ar žydros spalvos akcentais, pavyzdžiui, raštuotomis romanetėmis ir tos pačios medžiagos užuolaidomis. Švelnių atspalvių interjere išryškėja meno kūriniai. Daugiau namo nuotraukų galite pamatyti portale Aruodas.lt skelbime, paspaudę šią nuorodą.

„Pirmame aukšte įrengtas prieškambaris, bendra virtuvės ir valgomojo erdvė. Praėjimas į svetainę – per itin plačias duris, tačiau svetainė vis dėlto atskirta nuo valgomojo. Vieni šeimos nariai gali sėdėti valgomajame ir žiūrėti televizorių, kiti – svetainėje, ir jie vieni kitiems netrukdys, nes įrengta gera garso izoliacija“, – sakė D.Valantinienė.

Visos trys sporto salės sienos yra išklijuotos veidrodžiais. Ji idealiai tiks mėgstantiems šokius, gimnastiką.

Vitrininiai langai įleidžia į svetainę šviesos, o didžiulės spintos filinginėmis durelėmis leidžia tvarkingai sutalpinti visus turimus indus. Šeimininkai parduoda namą su visais baldais ir buitine technika. Virtuvėje ypač išsiskiria gigantiškas dviejų durų šaldytuvas, į šį būstą atvežtas iš užsienio.

Pirmame namo aukšte taip pat įrengtas garažas. Antrajame aukšte asmeninės erdvės ras tiek gausios šeimos nariai, tiek svečiai: čia – net trys miegamieji, du vonios kambariai, erdvi drabužinė, turinti langą.

„Tiek tėvų, tiek vaikų miegamieji turi po antresolę, kurios gali tarnauti kaip visaverčiai kambariai. Virš tėvų miegamojo įrengtas darbo kambarys, o virš vieno iš vaikų miegamojo galėtų būti vaikų svečių kambarys,“ – šypsosi nekilnojamojo turto brokerė.

Didžiulis privalumas – asmeninė sporto salė ir „pomėgių“ veranda

Itin subtiliai įrengti du vonios kambariai. Viename jų švelnūs raštuoti tapetai priderinti prie medžio imitacijos keraminių grindų plytelių bei balintos kavos spalvos baldų. Šiame interjere tarsi uoga akį traukia sodriu mėlynu aksomu aptrauktas klasikinis fotelis.

Kitame vonios kambaryje kreminių ir pieniško šokolado spalvų plytelių ramybę išjudina margi grindų raštai.

Netipinis sprendimas – didžiulė sporto salė namo rūsyje. Čia gausu treniruoklių, aerobikos inventoriaus, o mažieji tokio dydžio patalpoje gali netgi šaudyti iš lanko. Šeimininkai palieka visą sporto inventorių. Šalia atsipalaidavimui įrengta nedidelė sauna ir patogi skalbimo patalpa.

„Visos trys sporto salės sienos yra išklijuotos veidrodžiais. Ji idealiai tiks mėgstantiems šokius, gimnastiką. Sporto salė išklota tatamiais (tradiciniais japoniškais kilimėliais, – red. past.),“ – pasakojo D.Valantinienė.

Žvėrynas tobulai tinka auginantiems vaikus, nes vyresni vaikai gali patys pasiekti mokyklas, mažesniuosius tėvai gali nuvesti į vaikų ugdymo įstaigas.

Namo kiemas yra išorinis ir vidinis. Į gatvę vedanti erdvė jaukiai apželdinta, o vidiniame namo kieme stovi itin erdvi (20 kv. metrų) įstiklinta veranda.

„Vadinu ją „pomėgių veranda“, nes ji idealiai tinka kūrybinei veiklai, šiuo metu joje yra tapoma. Šis kiemas ribojasi su kaimynais,“ – sakė D.Valantinienė.

Būstas šildomas dujiniu, naujai įrengtu katilu, prieš dvejus metus renovuota visa šildymo sistema, radiatoriai.

„Šio 450 kvadratinių metrų namo išlaikymo kainą prilyginčiau vidutinio tarybinių laikų buto išlaikymo kainai,“– sakė pašnekovė.

Tinka norintiems viską pasiekti pėsčiomis

Ji pridūrė, jog dėl didelių panoraminių langų namas yra labai šviesus, stoglangius turi netgi miegamųjų antresolės.

„Langai išeina į visas puses, gauna saulės iš įvairių pusių. Tačiau būtent miegamasis taip architektūriškai suplanuotas, kad į jį niekuomet nekrenta itin ryški šviesa. Tai – tikra poilsio oazė,“ – kruopščiu rekonstrukcijos architektų darbu stebėjosi nekilnojamojo turto brokerė.

Nors kiemo erdvės – nedidelės, pačiame name visi šeimos nariai gali turėti pakankamai asmeninės erdvės savo pomėgiams. Tai – tikri miesto šeimos namai.

Namas yra netoli darželių, mokyklų ir gydymo įstaigų. Taigi vaikų turinti šeima galės vaikus nuvesti į mokyklą, o ne strigti automobilių spūstyse. Iš Žvėryno be automobilio sparčiai pasieksite Senamiestį ar centrinę miesto dalį.

„Žvėryną dažniausiai renkasi seni „žvėryniečiai“, čia užaugę ir jį įsimylėję, arba tie, kas truputį pagyveno šiame rajone ir pajuto jo privalumus. Rajonas skirtas taupantiems laiką, tiems, kuriems norisi ir pakankamai aktyviai gyventi, ir dirbti pernelyg nenutolstant nuo namų. Žvėrynas tobulai tinka auginantiems vaikus, nes vyresni vaikai gali patys pasiekti mokyklas, mažesniuosius tėvai gali nuvesti į vaikų ugdymo įstaigas. Manau, Žvėrynas yra vienas įspūdingiausių Vilniaus rajonų“, – sako D.Valantinienė.

Apžiūrėti namo nuotraukas ir sužinoti jo kainą galite spustelėję šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas