Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Auga visiškai įrengto naujo būsto paklausa: kuo tai patrauklu?

Geras kokybės ir kainos santykis išlieka pagrindiniais kriterijais, pagal kuriuos gyventojai renkasi būsimus namus. Daugėja ir tokių pirkėjų, kurie nori įsigyti įrengtą būstą, kad į jį kraustytis galėtų čia ir dabar – tokiu būdu sutaupoma laiko bei kaštų. Į ką dar dėmesį kreipia pirkėjai prieš darydami bene didžiausią investiciją savo gyvenime, dalinasi ekspertai.
Auga visiškai įrengto naujo būsto paklausa: kuo tai patrauklu?
Auga visiškai įrengto naujo būsto paklausa: kuo tai patrauklu? / IKEA nuotr.

„EIKA Development“ plėtros departamento direktorius Tomas Žiaugra pasakoja, kad perkantys būstą pirmiausia atkreipia dėmesį į plėtotojo reputaciją, patirtį, garantijas ir kokybę. Pašnekovas sako pastebintis, kad klientų, įsigyjančių pirmąjį būstą, amžius vis jaunėja, jie taip pat dažniau nori viską gauti čia ir dabar. Dėl to vis labiau auga susidomėjimas iki detalių įrengtais butais, į kuriuos galima keltis iškart.

Padeda sutaupyti laiko ir išvengti klaidų

Tomas Žiaugra tvirtina, jog įrengtu būstu pirkėjai domisi vis labiau ne tik dėl to, kad gali sutaupyti laiko, bet ir išlaidų ar net išvengti didesnių finansinių nuostolių. Vienas įmonės projektų, kur dalis būstų pirkėjams parduodami jau įrengti iki detalių – projektas „Bajorų alėjos“.

„Namų įsirengimas reikalauja daug laiko ir pastangų, o neturint patirties kartais padaroma nemažai kainuojančių klaidų. Nuo 2014 metų mūsų plėtojamo projekto „Bajorų alėjos“ ketvirtadalis pirkėjų pirko pilnai įrengtus butus. Siekėme, kad šiuose namuose būtų ne tik jauku, bet ir patogu, o gyventojai jaustųsi komfortiškai vos atsikraustę. Jiems nebereikia sukti galvos, kiek dar reikės investuoti į butą tam, jog jame galėtų jaustis ir gyventi patogiai. Šie butai sulaukė didelio susidomėjimo, tad esame įsitikinę, jog ir toliau pilnai bei kokybiškai įrengtų būstų poreikis augs“, – komentuoja T. Žiaugra.

IKEA nuotr./Tomas Žiaugra
IKEA nuotr./Tomas Žiaugra

Kokybės ir kainos santykis

Dalimi „EIKA Development“ vystomo projekto interjero sprendimų rūpinosi IKEA verslo klientų komanda. Su projektu dirbusi interjero dizainerė sako pastebinti, jog šalies gyventojai kur kas daugiau nei anksčiau dėmesio skiria medžiagų ir baldų bei kitų sprendimų kokybei.

„Kokybiški sprendimai tarnaus ilgiau, jiems reikės mažiau priežiūros, tad ilgainiui toks pasirinkimas atsipirks. Verta atkreipti dėmesį į baldams suteikiamą garantiją, jos trukmę. Pavyzdžiui, populiariausiai IKEA virtuvės baldų sistemai METOD taikoma 25 metų garantija, o spintų sistemoms PAX – 10 metų garantija. Dar viena iš kertinių rekomendacijų – rinktis ne tik kokybiškus, bet ir lengvai prižiūrimus sprendimus, pavydžiui, paviršius, kuriuos būtų paprasta valyti“, – sako IKEA interjero dizainerė Rūta Gajauskaitė.

IKEA nuotr./Interjero dizainerė Rūta Gajauskaitė
IKEA nuotr./Interjero dizainerė Rūta Gajauskaitė

Modernus interjeras su akcentais jaukumui

Tomas Žiaugra tęsia, jog, be kokybės, pirkėjams aktualu ir būsto išdėstymas, dienos šviesa, šiuolaikiški interjero sprendimai, baldai. „Mūsų tikslas buvo sukurti šviesius ir erdvius modernaus interjero namus, kurie būtų įrengti kokybiškai, praktiškai ir už patrauklią kainą. Taip pat norėjome, kad interjeras būtų gyvas, turėtų ryškesnių detalių“, – dalinasi jis.

Dėl šios priežasties IKEA verslo interjero dizainerė gana neutralias ir žemiškas spalvas interjere pagyvino įnešdama atsikartojančios spalvos detalių, pavyzdžiui, šiltos terakotos spalvos akcentų.

„Prie šviesių spalvų, atsikartojantys ryškesni akcentai prideda jaukumo, sušildo erdvę. O nerūdijančio plieno spalvos detalės, tokios kaip rankenėlės ar kėdžių kojos ją šiek tiek „atvėsina“, – parinktus sprendimus komentuoja ji.

R.Gajauskaitė priduria, jog namuose paprastai vien baldų jaukumui sukurti neužtenka, o tokios detalės kaip tekstilė, jaukią šviesą skleidžiantys šviestuvai ir kiti aksesuarai padeda iki galo užpildyti erdvę. „Įrengtame būste ant sienų tikslingai nekabinome paveikslų ar kitų aksesuarų – palikome galimybę būsimiems gyventojams suasmeninti namus patiems, pavyzdžiui, pasikabinti mėgstamus meno kūrinius ar šeimos nuotraukas“, – dalinasi interjero specialistė.

Specialistė taip pat sako vis dažniau iš užsakovų išgirstanti prašymus sukurti minimaliai apstatytus interjerus, kuriuose yra pakankamai uždarų daiktų laikymo sprendimų, padedančių paslėpti ir tvarkingai laikyti daiktus. Taip pat, pasikeitė ir namų apšvietimo samprata: nebėra numatomas tik vienas šviestuvas kambario centre, o ieškoma daugiau sprendimų tam tikrai funkcijai ar jaukumui. Pavyzdžiui, keliuose kambario kampuose pritaikomi staliniai ar grindiniai šviestuvai ar apšvietimas maisto gaminimui po virtuvės spintelėmis.

IKEA nuotr./Auga visiškai įrengto naujo būsto paklausa: kuo tai patrauklu?
IKEA nuotr./Auga visiškai įrengto naujo būsto paklausa: kuo tai patrauklu?

Nemokama interjero dizaino paslauga verslui

IKEA verslo klientų skyrius siūlo estetiškų ir funkcionalių interjero sprendimų, skirtų verslo įmonėms. Interjero dizaineriai parengia interjero projektą, padeda išsirinkti tinkamiausius baldus ir įgyvendinti sumanymą reikiamose patalpose: biure, parduotuvėje, kavinėje, viešbutyje, nuomai ar pardavimui skirtame bute ir kt.

Nusprendus įgyvendinti IKEA dizainerių pasiūlytą projektą ir įsigyjant bent 70 proc. jame numatytų IKEA baldų ir aksesuarų, interjero dizaino paslauga suteikiama nemokamai. Daugiau informacijos įmonėms rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje