Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcione parduotos buvusios ligoninės patalpos Vilniaus senamiestyje: štai kiek kainavo

Viešajame Turto banko aukcione už 1 071 000 eurų parduotos buvusios ligoninės patalpos, esančios sostinės širdyje Ž.Liauksmino g. 4. Išskirtinėje miesto vietoje parduoto pastato plotas siekia beveik 700 kv. m., rašoma „Turto bankas“ pranešime spaudai.
Buvusios ligoninės patalpos Vilniaus senamiestyje
Buvusios ligoninės patalpos Vilniaus senamiestyje / Turto banko nuotr.

Už parduotą turtą gautos lėšos bus skirtos Turto banko vystomiems administracinio valstybės turto atnaujinimo ir modernizacijos projektams.

„Didmiesčių centruose ir senamiesčiuose esančios patalpos visuomet atkreipia potencialių pirkėjų dėmesį. Ne išimtis ir šis objektas, kurio pardavimo aukcione savo statymus teikė 4 dalyviai. Tai lėmė, kad nuo pradinės kainos galutinė pakilo beveik penktadaliu“, – sako Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Turto banko nuotr./Buvusios ligoninės patalpos Vilniaus senamiestyje
Turto banko nuotr./Buvusios ligoninės patalpos Vilniaus senamiestyje

Visai šalia Katedros aikštės esantį objektą su dalimi žemės sklypo Turto bankas perėmė iš Vilniaus teritorinių ligonių kasų. Patalpos turi atskirą įėjimą iš Ž.Liauksmino g. pusės, išsidėsčiusios per du aukštus, kartu su patalpomis parduota ir dalis neįrengtos palėpės. Objektas yra įtrauktas į nekilnojamųjų kultūros vertybių sąrašą.

Aplinkinėje vietovėje vyrauja komerciniai ir administraciniai pastatai, gausu paslaugų įstaigų. Visai netoliese yra Vilniaus arkikatedra bazilika, dideliu pėsčiųjų srautu pasižymintis Gedimino prospektas. Objektas gali puikiai tikti administracinei veiklai, čia galėtų įsikurti sveikatos priežiūros ir gydymo paslaugų klinika ar vykdoma kitokio pobūdžio veikla.

Per 3 šių metų ketvirčius Turto bankui viešuosiuose aukcionuose jau pavyko parduoti 378 objektus, 30 proc. viršijant pirminį planą.

Parduotų Turto banko valdomų pastatų ir patalpų plotas šį laikotarpį siekė apie 18,6 tūkst. kv. m, tuo pačiu metu pernai – 17,5 tūkst. kv. m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito