Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 28

„BaltCap“ paskelbė, kiek jau investavo į sustabdytas Nacionalinio stadiono statybas

Privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ paskelbė, kad į Nacionalinio stadiono projektavimo ir statybos darbus jau investavo 8,1 milijono eurų. Šiuo metu stadiono statybos darbai sustabdyti, nes savivaldybė ir fondas derasi dėl kainų indeksavimo. Fondas tikina visus ankstesnio valdytojo padarytus nuostolius kompensuosiantis iš savo kišenės.
Nacionalinio stadiono statybos
Nacionalinio stadiono statybos / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Po to, kai didžiausias Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ nutraukė sutartį su fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ (BInF) partneriu Šarūnu Stepukoniu ir dėl galimai padarytos finansinės žalos kreipėsi į teisėsaugą, viešojoje erdvėje pasigirdo svarstymų, kad dėl buvusio fondo valdytojo veiklos stoja Nacionalinio stadiono parko projektas, o dėl netinkamai tvarkytų fondo finansų patirti nuostoliai bus įskaičiuojami į projekto biudžetą.

Tokie svarstymai neturi jokio pagrindo – visus fondo patirtus nuostolius kompensuos „BaltCap“ iš savo kišenės, o projekto pristabdymas yra susijęs su diskusijomis dėl statybos kainų indeksavimo“, – rašoma fondo pranešime spaudai.

„BaltCap“ tikina, kad į Vilniuje statomo sporto komplekso projektavimo, statybos aikštelės parengimo bei statybos darbus, kuriuos koncesininkas pagal sutartį privalo finansuoti tik savais pinigais, jau yra investavusi 8,1 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas