Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 21

Bankas namo statyboms užbaigti siūlo didesnę paskolą, nei norite: ką būtina apie tai žinoti?

Namą besistatantys gyventojai, norintys iš banko pasiskolinti lėšų statybų užbaigimui, susiduria su situacija, kai finansų įstaiga jiems pasiūlo didesnę sumą, nei jie norėtų skolintis. Yra atvejų, kai banko ir vartotojo skaičiavimai išsiskiria 40–80 tūkst. eurų. 15min pasiaiškino, kodėl bankai siūlo didesnes paskolas, ar galima nepanaudotą dalį grąžinti be pabrangimo ir kokių klaidų nedaryti apsisprendžiant dėl paskolos.
Statybos
Statybos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu kilo diskusija dėl paskolų, reikalingų užbaigti namo statyboms. Kai kurie gyventojai teigia, kad finansų įstaigos apskaičiuoja, jog būsto statybų pabaigimui reikės kur kas didesnės sumos nei gyventojas norėtų.

„Būsto baigtumas siekia 63 proc., jo dydis – 170 kv. metrų. Norėjau imti 100 tūkst. eurų pabaigti statyboms, bet SEB sako, kad reikės 180 tūkst. eurų, „Swedbank“ – kad 140 tūkst. eurų, o „Luminor“ – 130 tūkst. eurų“, – feisbuke rašė Aurimas.

Kita vartotoja Ieva rašė, jog būsto rekonstrukcijai norėjo pasiskolinti 80 tūkst. eurų, tačiau bankas nurodė, jog tokios sumos neužteks pabaigti rekonstrukcijos. Vietoje to pasiūlyta skolintis 190 tūkst. eurų.

Kodėl taip yra?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas