Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs VGTU pastatas Vilniaus centre gali virsti butais: atskleidė planus

Vienas iš buvusio Vilniaus Gedimino technikos universiteto („Vilnius Tech“) komplekso pastatų J.Basanavičiaus gatvėje gali virsti butais: mokslo paskirtį planuojama keisti į gyvenamąją.
Parduodami pastatai Basanavičiaus g. 28
Parduodami pastatai Basanavičiaus g. 28 / VGTU nuotr.

Vilniaus savivaldybei pristatomi projektiniai pasiūlymai, kuriuose vieno iš buvusių Vilniaus Gedimino technikos universiteto („Vilnius Tech“) komplekso pastato J.Basanavičiaus g. mokslo paskirtis būtų pakeista į gyvenamąją ir, atlikus remontą, jame rastųsi butai.

Anksčiau buvo skelbta, kad statybų bendrovė „YIT Lietuva“ kartu su partneriu „Reefo“ (dukterinė įmonė UAB „Corein“) viešajame aukcione įsigijo 1,1 ha ploto sklypą kartu su 7580 kv.m. patalpų Vilniaus centre.

Kompleksas J. Basanavičiaus g. 28 anksčiau priklausė Vilniaus Gedimino technikos universitetui („Vilnius Tech“).

Buvęs VGTU pastatas gali virsti butais

Mokslo paskirties pastato J. Basanavičiaus g. 28, Vilniuje paskirtį numatoma keisti į gyvenamąją. Planuojama, kad po paprastojo remonto pastate rasis 22 trijų ir daugiau kambarių butai. Numatomas jų plotas – 87–174 kv. m.

Kaip teigiama projektiniuose pasiūlymuose, pirmame aukšte numatomos administracinės patalpos bei gyvenamosios paskirties patalpos (butai), antrame, trečiame ir antstato aukštuose numatomos gyvenamosios paskirties patalpos (butai).

Anot projektinių pasiūlymų, maksimaliai išsaugoma esama planinė struktūra, koridoriai jungiasi su esamomis laiptinėmis, taip suformuota vientisa planinė struktūra, esamos kabinetų patalpos pritaikomos naujai paskirčiai, apjungiamos į patalpų grupes, formuojamos atskiri administracinių patalpų, gyvenamųjų būtų vienetai.

Sklypo, kuriame yra pastatas, teritorijoje jau yra automobilių stovėjimo aikštelė. Ji nebus tvarkoma, tačiau sklype numatoma ir pokyčių.

„Tvarkomoje sklypo teritorijos dalyje projektuojami nauji želdiniai, formuojama žaliųjų kiemo erdvių struktūra kokybiškam gyventojų naudojimui. Vidinio kiemo dalyje projektuojama vaikų žaidimų aikštelė, jos dalis perimetro formojama augalais“, – pažymima projektiniuose pasiūlymuose.

Kitoje sklypo dalyje įgyvendins vieną iš trijų daugiabučių komplekso idėjų

Anksčiau skelbta, kad likusioje sklypo dalyje iškils modernus daugiabučių kompleksas. „YIT Lietuva“ renka architektūrinę idėją naujųjų daugiabučių statybai J.Basanavičiaus gatvėje.

Pranešime teigta, kad pasiūlymus, kaip istoriniu ir urbanistiniu požiūriu unikalioje sostinės vietoje turėtų atrodyti planuojamas vystyti gyvenamasis rajonas, pateikė trys architektų biurai.

Vilniaus miesto savivaldybė pažymi, kad viešai konsultacijai pristatomi projektai dar nėra sulaukę savivaldybės pritarimo – specialistai sprendimą priima įvertinę ne tik projekto sprendinius, bet ir visuomenės pastabas.

Projektinių pasiūlymų viešas svarstymas vyks rugsėjo 26 d., 15.00 val., nuotolinės vaizdo transliacijos būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas