Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
11:43

Buvusios populiarios viešosios pirties griuvėsiai priminė praeities skandalus ir užminė mįslę: o kas toliau?

Vilnietis, paskambinęs į 15min pastebėjo, kad Subačiaus g. vietos, kurioje ilgiau, nei dešimtmetį stovi buvusios susprogusios viešosios pirties griuvėsiai, niekas nesiima tvarkyti. O gal jau laikas?
Buvusios pirties griuvėsiai
Buvusios pirties griuvėsiai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kad sprogus, kaip manoma, dujų katilui, sugriuvo viešosios pirties Vilniuje pastatas, 15min skelbė 2012 rugsėjį.

Netrukus po įvykio Vilniaus savivaldybė neturėjo atsakymo, ką toliau darys su pirtimi.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniaus viešosios pirties likimas po galingo sprogimo – miglotas

„NT koncernas“ viešąjį konkursą dėl pirties pastato pirkimo buvo laimėjęs 2014 m. balandžio mėnesį, tačiau jo valdymas laimėtojui perduotas 2020 m.

Tuomet UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ (VVK) pranešė pasirašiusi sutarties pakeitimo susitarimą su UAB „NT koncernas“ dėl Vilniaus senosios pirties pastato, esančio Subačiaus g. pardavimo.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Per sprogimą nukentėjęs Vilniaus viešosios pirties pastatas aptvarkytas.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Per sprogimą nukentėjęs Vilniaus viešosios pirties pastatas aptvarkytas.

Pastatas prieš tai priklausė Vilniaus miesto savivaldybės įmonei UAB „Start Vilnius“. Pagal pirkimo sąlygas įmonė ne tik pardavė „NT koncernui“ minėtą turtą už 825 tūkst. eurų, tačiau ir prisiėmė papildomų įsipareigojimų dėl šalia esančio valstybės nuomojamo žemės sklypo ribų padidinimo. Šios sąlygos įgyvendinimas negalėjo būti įvykdytas, todėl ir pastatas pirkėjui negalėjo būti perduotas.

2014 m. sutartyje numatyta, jog sutartis įsigalios, kai „Start Vilnius“ padidins iš valstybės nuomojamą žemės sklypą nuo 19 iki 71 aro. „NT koncernas“ pasirašęs sutartį už pastatą per kelis kartus buvo sumokėjęs beveik 500 tūkst. eurų.

Per šešerius metus – iki 2020 m. – senojoje Vilniaus pirtyje du kartus kilo gaisras. Atlikus teismo ekspertizę nustatyta, jog žala pastatui siekia beveik 75 tūkst. eurų. Naujame VVK susitarime su „NT koncernu“ galutinė pardavimo kaina sumažinta žalos dydžio pastatui suma ir atsisakyta įpareigojimo padidinti šalia pastato nuomojamo žemės sklypo dydį.

Galutinis sprendimas dėl sutarties svarstytas ir patvirtintas „Vilniaus vystymo kompanijos“ valdybos. Sutartis galutinai įsigaliojo, kai VVK sulaukė galutinio 255 tūkst. eurų mokėjimo. Iš viso už pastatą gauta 755 tūkst. eurų.

15min tyrimas atskleidė daugiau detalių apie šio turto pirkimą – jos – buvusio savivaldybės bendrovės „Start Vilnius“ direktoriaus pavaduotojo Rimanto Jurkšo nenaudai. R.Jurkšo verslas iš „Start Vilnius“ įgijo sprogimo sugriautą pirtį Subačiaus gatvėje. Vėliau paaiškėjo, kad R.Jurkšas pats dalyvavo organizuojant šį sandorį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dar vienas Rimanto Jurkšo trofėjus – iš „Start Vilnius“ perimta pirtis

TAIP PAT SKAITYKITE: Naujos detalės „Start Vilnius“ aferoje: Rimantas Jurkšas – pats sau pirkėjas ir sekretorius

Aiškinantis, koks likimas šios buvusios populiarios pirties laukia toliau, sužinojome, kad šis objektas – naujo savininko rankose. Jis atsakė, kodėl jį įsigijo. Ar šioje vietoje vaizdas pasikeis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas