Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 11

Trys tolesni daugiabučio Viršuliškėse scenarijai: kiek kiekvienas jų kainuotų?

Neseniai penkių aukštų gyvenamajame name Viršuliškėse po sprogimo kilo gaisras. Savivaldybės teigimu, dėl gaisro be pastogės liko 57 namo gyventojai, dalis jų laikinai apgyvendinti viešbučiuose, kiti apsistojo pas artimuosius. Savivaldybė pažadėjo gyventojams be eilės suteikti socialinius būstus arba kompensaciją būsto nuomai. Tolesnis daugiabučio likimas kol kas lieka neaiškus. Bet kiek kainuotų daugiabutį atstatyti? To 15min pasiteiravo ekspertų.
Sudegęs daugiabutis Viršuliškėse iš aukštai
Viršuliškių gaisravietė / BNS nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės komisija pirmadienį nusprendė imtis neatidėliotinų veiksmų dėl degusio daugiabučio Viršuliškėse sutvirtinimo.

Kaip BNS informavo savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas, avarijos tyrimo komisijoje nuspręsta imtis veiksmų dėl esamų daugiabučio konstrukcijų tvirtinimo, užkertant kelią galimai tolesnei jų griūčiai.

Šiuo metu dėl gaisro padarinių nėra galimybės eksploatuoti pastato.

15min pabandė paskaičiuoti, kokia šio daugiabučio vertė buvo iki nelaimės ir kiek kainuotų jį visiškai nugriauti bei atstatyti „nuo nulio“ dabartinėmis sąlygomis ir kainomis.

„Namas, kuriame įvyko nelaimė, yra 1978 metų statybos penkiaaukštis, blokinis su 30 butų. Naudingas namo plotas – apie 1700 kv. m. Jeigu mėgintume įvertinti visų namo butų vertę prieš nelaimę, ji galėtų būti nuo 2,9 iki 3,5 mln. eurų. Tai labai apytikrė suma, nes nežinome tiksliai, kiek ir kokio ploto butų yra šiame name ir kokios būklės jie buvo prieš gaisrą“, – komentavo „Inreal“ vertintoja Birutė Sukarevičienė.

Arijaus Katausko nuotr./Birutė Sukarevičienė, INREAL turto vertintoja.
Arijaus Katausko nuotr./Birutė Sukarevičienė, INREAL turto vertintoja.

Ar tokios sumos pakaktų šį pastatą vėl atstatant? Kiek kainuotų visas jo nugriovimas, jei to prireiktų? Visa tai – iš ekspertų lūpų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Daugiabutis po sprogimo ir gaisro – lyg vaiduoklis užkaltais langais: vyksta sandarinimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas