Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ekspertai pataria: kas lemia sėkmingą būsto apdailą?

Nors būsto šeimininkai ypatingą dėmesį skiria interjero projektui, ekspertai atkreipia dėmesį, kad gyvenimas naujuose namuose prasideda nuo kokybiškai atliktos apdailos ir jos išplanavimo. Tai gali padėti būsto šeimininkui valdyti numatytą biudžetą ir išvengti bereikalingų rūpesčių ateityje.
Ekspertai pataria: kas lemia sėkmingą būsto apdailą?
Ekspertai pataria: kas lemia sėkmingą būsto apdailą? / Partnerio nuotr.

Po dalinės buto apdailos darbų priėmimo, naujakuriui svarbu išsiaiškinti savo poreikius, nuspręsti, kaip gyvenamoji erdvė bus išnaudojama ir kartu su specialistais pasirengti buto apdailos projektą.

„Ruošiant apdailos projektą svarbiausia yra išplanavimas, zonų išdėstymas ir prie jų pritaikyta inžinerija. Pirmiausia, peržiūrima, ar išplanavimas yra tinkamas, ar jį galima koreguoti į patogesnį. Paruošiami planai: santechninis, elektros, apšvietimo, grindų, pertvarų, baldų išdėstymo. Įvertinama, kad visos durys ir angos būtų pakankamo dydžio bei atitiktų ergonomikos standartus“, – pasakoja Ramunė Vytė, „Apdailos formato“ Apdailos projektų vadovė.

Būsto apdailos projektas leidžia sužinoti visą darbų sąmatą prieš juos pradedant. Jeigu projekto nėra, sąmata telieka orientacinė. „Matydamas galutinę sąmatą gyventojas gali iš anksto suderinti galimybes ir poreikius. Jis gali sutaupyti įrengiant įtempiamas lubas ir daugiau lėšų skirti geresnei grindų dangai. Bet jeigu projekto nėra, o lubos jau sumontuotos, lėšų nepavyks perskirstyti“, – pasakoja apdailos ekspertė.

Partnerio nuotr./Ekspertai pataria: kas lemia sėkmingą būsto apdailą?
Partnerio nuotr./Ekspertai pataria: kas lemia sėkmingą būsto apdailą?

Apdailos projektas leidžia nevėluoti ir sutaupyti

Parengtas projektas leidžia ne tik efektyviai skaičiuoti finansus, bet optimaliai atlikti darbus – galima numatyti, kam ir kiek tiksliai reikia laiko, kokia seka darbai atliekami. Tai padeda laiku užsakyti medžiagas ir jų kiekius bei nevėluojant atlikti apdailos darbus.

„Kuo aiškesnis projekto planas, tuo mažiau staigmenų laukia ir tuo kruopščiau viskas įgyvendinama. Kai būsto šeimininkai patys planuoja, būna situacijų, kad reikia klijuoti plyteles, o jų dar tenka laukti mėnesį. Todėl sustoja kiti darbai“, – pasakoja R. Vytė.

Ji pastebi, kad kvalifikuoti projektuotojai gali itin pagelbėti būsto šeimininkui. „Projektui parengti reikia techninių žinių ir apie elektrą, ir apie apšvietimą, ir apie medžiagas. Projektuotojai turi patirties, kokie sprendimai yra tinkami, gali įvertinti, kas netinkama, būsto apdailą adaptuoti prie kliento finansinių galimybių. Pavyzdžiui, jeigu būsto šeimininkas turi šunį, patarti jam atsisakyti investicijos į brangias parketlentes“, – pasakoja Apdailos projektų vadovė.

Partnerio nuotr./Ekspertai pataria: kas lemia sėkmingą būsto apdailą?
Partnerio nuotr./Ekspertai pataria: kas lemia sėkmingą būsto apdailą?

Kvalifikuotas projektuotojas perspėja gyventoją, kokios dabar priimtų sprendimų pasekmės gali laukti ateityje. Pavyzdžiui, jeigu montuojamos LED panelės, lempučių pakeisti greitai negalima. Jeigu jos atsibos, po dvejų metų teks keisti patį šviestuvą.

Darbams samdyti vieną komandą

Ekspertė rekomenduoja, kad visus apdailos darbus atliktų viena komanda – tai itin svarbu sėkmingam rezultatui. Jeigu darbai atliekami atskirai samdomų meistrų, kurie nederina savo darbų, eigos, atsakomybių, iškyla įvairių nesusipratimų.

„Svarbu, kad tiek elektrikai, tiek santechnikai, dažytojai ar tinkuotojai, grindų ir plytelių klojėjai susiderintų darbus vieni su kitais. Kitu atveju pasitaiko tokių situacijų, kai jungtys nesuvedamos į vieną lygį, plytelės išlenda pro duris į koridorių, o koridoriaus grindys pasimato vonioje“, – pasakoja R. Vytė.

Apie apdailos įrengimo įmonę APDAILOS FORMATAS

APDAILOS FORMATAS yra nekilnojamojo turto plėtros ir statybos įmonių grupei EIKA priklausanti įmonė, kuri rūpinasi gyvenamųjų ir komercinių patalpų įrengimu naujos statybos namuose. Perėmusi patirtį iš įmonių grupės EIKA, kurios portfelyje yra daugiau nei 500 įrengtų butų ir komercinės paskirties objektų, įmonė siūlo pilną apdailos įrengimo paketą: patalpų išplanavimo, baldų išdėstymo planų bei kitų reikiamų brėžinių apdailos įrengimui paruošimą, statybinių medžiagų bei santechnikos prietaisų parinkimą, įmontuojamų baldų projektavimą, patalpų įrengimo proceso koordinavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas