Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estai sukūrė architektūros šedevrą – namelį ant metalinės „kojos“: pamatykite jį iš vidaus

Estijos architektūros įmonės „Studio Arsenit“ sukurtas devynių metrų aukščio namelis yra neįprasta gyvenamoji erdvė, sukurta taip, kad susilietų su gamta. „Piil Treehouse“ pavadintas būstas yra mažų namų architektūros šedevras, kuris laužo mažo būsto ir dizaino standartus, skelbia „New Atlas“.
Estų sukurtas namelis
Estų sukurtas namelis / Ekrano nuotr.
Temos: 2 Estija Namas

Pavadinimas „Piil“ kilo iš estų kalbos žodžio „piiluma“, kuris išvertus reiškia „žvilgsnis“ arba „žiūrėjimas“. Iš šio būsto, pastatyto miškingoje vietoje, atsiveria nuostabus vaizdas, žvilgsniu galima keliauti medžių viršūnėmis.

Pradinė „Piil“ prototipo versija pakelia gyvenamąją erdvę 4,25 m virš miško paklotės ant vienos atraminės „kojos“. Gyvenamasis namas suprojektuotas taip, kad būtų surenkamas ne statybvietėje, o vietoje. Ateityje „Piil Treehouse“ bus galima pakelti dar aukščiau, naudojant aukštesnes atramines „kojas“, kad būstas būtų aukščiau miško paklotės ir suteiktų dar daugiau įspūdžių.

Namelis ant medžio apkaltas termiškai modifikuota neapdorota „Thermory“ pušimi. Ši medžiaga nereikalauja daug priežiūros, o laikui bėgant mediena įgauna sidabro-pilką atspalvį, dar labiau susiliedama su aplinkiniu pušynu.

Atraminei „kojai“ tvirtas plienines santvaras kruopščiai pagamino metalo gamintojas „Levstal Group“.

„Piil Treehouse“ pasižymi erdviu moderniu interjeru, kuriame šviesią ir erdvią atmosferą sukuria baltas plautas ąžuolas.

Viduje yra karališko dydžio lova, dvi darbo vietos, virtuvėlė, laiptai su paslėptomis daiktadėžėmis, sporto inventoriaus laikymo vieta ir erdvus vonios kambarys su iš viršaus apšviestu dušu.

Kelių lygių išplanavime yra horizontalių paviršių, kurie tarnauja kaip stalai, sėdimosios vietos ar ekspozicijos zonos. Vertikalios medinės dailylentės leidžia dar labiau pajusti susiliejimo su gamta jausmą.

„Piil Treehouse“ išskirtinis bruožas – itin didelis langas su stoglangiu, sujungtas su didele tinkline hamako antresole, kuri sukuria iliuziją, kad esate pakibę pačioje miško širdyje, ir kartu leidžia natūraliai šviesai užlieti namo vidų.

Būstas taip pat pasižymi aukščiausios kokybės izoliacija, trigubais mažo skvarbumo (low-E) stiklo paketais, efektyviu oro šilumos siurbliu ir MVHR (mechaninio vėdinimo su rekuperacija) sistema, užtikrinančia vėdinimą, šildymą, vėsinimą ir karštą vandenį didžiąją metų dalį.

Šių metų pradžioje „Arsenit“ komanda sėkmingai užbaigė pirminio „Piil“ prototipo statybą.

Ateityje planuojama, kad tokio tipo nameliuose bus galima apsistoti, kaip, pavyzdžiui, mikro viešbučiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas