Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į naujus projektus Vilniuje investuos daugiau nei 50 mln. eurų: sostinė pasipildys 450 gyvenamųjų būstų

Investicijų valdymo įmonės „Demus Asset Management“ šią vasarą įsteigti fondai dviejuose naujuose projektuose išvystys daugiau nei 450 gyvenamųjų būstų ir 25 komercines patalpas. Į projektus Vilniuje iš viso bus investuota daugiau nei 50 mln. eurų, rašoma „Demus Asset Management“ pranešime spaudai.
Ruduo Vilniuje
Ruduo Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak įmonės vadovo Aleno Gumuliausko, dideles investicijas paskatino gerėjančios rinkos nuotaikos bei galimybė įsigyti sklypus perspektyviose Vilniaus vietose.

„Pirmą pusmetį Lietuvos gyventojų lūkesčiai dėl ekonomikos buvo geriausi Europos Sąjungoje. Rinka taip pat artimiausiu metu laukia palūkanų mažinimo iš Europos centrinio banko. Visi indikatoriai rodo, kad norint užšokti ant atsigaunančios ekonomikos bangos investuoti reikia dabar, – sako A.Gumuliauskas. – Kitas svarbus aspektas – pavyko įsigyti sklypus rajonuose, kuriuose mūsų analitikų vertinimu per ateinančius kelis metus sparčiai augs NT vertė. Tikime, kad tai padės sugeneruoti norimą grąžą investuotojams.“

Bendrovės nuotr./Alenas Gumuliauskas
Bendrovės nuotr./Alenas Gumuliauskas

Trys etapai viename fonde

Uždarojo tipo investicinė bendrovė „Demus Development VI“ įsigijo beveik 2 hektarus žemės sklypų Pumpėnų ir Grigalaukio gatvėse. Per tris etapus čia bus išvystyta daugiau nei 400 butų ir 20 komercinių patalpų, bendras plotas sieks 21 500 kv. m. Šiuo metu vykdomi projektavimo ir paruošiamieji darbai, o statyba prasidės 2025 m. II ketvirtį. Investicijos į projektą sieks 46 mln. eurų.

Šiam projektui „Bigbank“ jau suteikė 2,4 mln. eurų finansavimą sklypų įsigijimui.

„Investuotojų noras uždirbti kuo didesnę grąžą per kuo trumpesnį laiką yra natūralus. Ankstesnių projektų patirtis parodė, kad tarpiniai mokėjimai bei trumpesni terminai leidžia šiuos lūkesčius išpildyti. Todėl šį projektą suskaidėme į tris etapus, kurie bus finansuojami atskirai. Tai lyg trys fondai viename, kas leis investuotojams grąžą gauti greičiau nei įprasta“, – sako A.Gumuliauskas.

Grąžos išmokėjimas investuotojams bus atliekamas kiekvieno etapo pabaigoje. Už pirmąjį etapą bus atsiskaityta po pusantrų metų, o už likusius – po dvejų metų nuo kiekvieno etapo statybų pradžios.

Pasak A.Gumuliausko, projektas žada ir galimybę prisidėti prie sostinės modernizacijos bei plėtros.

„Projektas vystomas perspektyvioje lokacijoje – šalia Vilniaus Vakarinio aplinkkelio ir planuojamos Šiaurinės gatvės, kur miesto infrastruktūra vystosi itin sparčiai. Numatoma, kad per artimiausius kelis metus Šiaurinės gatvės projektas formuos dar vieną traukos centrą, čia kursis restoranai, įmonės, miesto centrui prilygstančios paslaugos“, – sako „Demus Asset Management“ vadovas.

45 butai Naujininkuose per pusantrų metų

Uždarojo tipo investicinė bendrovė „Demus Development I“ Panevėžio gatvėje investuos daugiau nei 5 mln. eurų. Projekte bus išvystyti 45 butai ir 5 komercinės patalpos, o bendras projekto plotas sudarys apie 2 400 kv. m. Statybos darbai prasidėjo jau 2024 m. rugpjūtį, jų pabaiga numatyta 2025 m. spalį.

„Projektas pasižymi savo operatyvumu – jis truks apie pusantrų metų, o statybos darbai čia pradėti anksčiau, nei bus surinktos visos investuotojų lėšos, – sako A.Gumuliauskas. – Tai įmanoma, nes projektas perkamas su statybų leidimu. Toks pasirengimas leidžia greitai pradėti darbus ir užtikrinti trumpesnį projekto periodą.“

„Demus Asset Management“ analitikų duomenimis Naujininkų ir Stoties rajonas, kur bus vystomas projektas, yra perspektyviausias investicijoms.

„Prognozuojame, kad per ateinančius metus nekilnojamo turto vertė būtent šiame rajone augs labiausiai. Vertės prieaugiui ir įvaizdžio pasikeitimui daugiausiai įtakos turės stoties rajono konversija. Savo ruožtu, Naujininkai – savo „renesanso“ dar neišgyvenęs rajonas į kurį, tikėtina, ateityje žengs vis daugiau vystytojų. Prie perspektyvų prisideda ir rajone numatytas padidintas leistinas užstatymo intensyvumas“, – pasakoja „Demus Asset Management“ vadovas.

Leidimą pradėti investicinę veiklą UTIISIB UAB „Demus Development VI“ fondui Lietuvos bankas suteikė 2024 m. liepą, o UTIISIB UAB „Demus Development I“ tokia licencija patvirtinta 2024 m. rugpjūčio mėnesį.

Abu projektai bus įgyvendinami kartu su ilgamečiu „Demus Asset Management“ partneriu ,,Citus”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas