Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Advokatų kontora įsikūrė biure „be sienų“: pažvelkite

Partnerystę su „Ellex Valiūnas“ nutraukę ir naują kontorą įsteigę „Walless“ advokatai įsikūrė nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Urban Inventors“ verslo centre „Green Hall 2“. 550 kv. m ploto biuro interjerą kūrusi architektė Irma Pivoriūnienė 15min pasakojo, kad užsakovai jos prašė biuro „be sienų“ – būtent tai reiškia ir įmonės pavadinimas.
Advokatų kontoros „Walless“ biuras
Advokatų kontoros „Walless“ biuras / Norbert Tukaj nuotr.
Temos: 2 Interjeras Biuras

Praėjusių metų pabaigoje Dovilė Burgienė, Gediminas Rečiūnas, Joana Baublytė-Kulvietė, Aistė Medelienė ir Laura Ziferman paskelbė, kad steigia naują advokatų kontorą „Walless“. Partneriai nutraukė savo partnerystę kontoroje „Ellex Valiūnas“.

I.Pivoriūnienė 15min sakė, kad pagrindinis užsakovų prašymas jai buvo suprojektuoti tokį biurą, kuriame būtų kabinetinė sistema. Tačiau kartu norėta ir visus vienijančios erdvės.

Norbert Tukaj nuotr./Advokatų kontoros „Walless“ biuras
Norbert Tukaj nuotr./Advokatų kontoros „Walless“ biuras

Pagrindinė interjero idėja – biuras „be sienų“. O susitikimų kambariai pavadinti žymių objektų pavadinimais, pavyzdžiui, „Berlyno siena“, „Babilono sienos“ (angl. Walls of Babylon) bei „Vostritas“ (angl. Wallstreet)

550 kv. m ploto erdvėje įrengtos 44 darbo vietos. Biuras turi dvi zonas: reprezentacinę ir skirtą darbuotojams

„Viena dalis yra reprezentacinė, skirta klientams. Čia yra recepcija ir trys skirtingo dydžio susitikimų kambariai, virtuvėlė ir sanitarinis mazgas. Antra biuro dalis skirta darbuotojams. Ji padalinta į kabinetus, kuriuos jungia bendra poilsio erdvė su vaizdu į Vilniaus centrą, virtuvėlė, drabužinė ir kelios atvirto plano darbo vietos“, – sakė ji.

Norbert Tukaj nuotr./Advokatų kontoros „Walless“ biuras
Norbert Tukaj nuotr./Advokatų kontoros „Walless“ biuras

Biuro įrengimas truko apie 5 mėnesius. I.Pivoriūnienė pasakojo, kad planuojant interjerą jai teko prisitaikyti ir prie pastato ypatybių.

„Pats pastatas yra išskirtinis, jis sudėtingos ir įmantrios formos, todėl teko prisitaikyti prie jo lenktų sienų ir vitrininių langų. Projektuojant kabinetus turėjau atsižvelgti į langų ir kolonų ritmą, negalėjome sienų statyti bet kur, todėl teko gerai pasukti galvą, kaip sutalpinti visus kabinetus“, – tikino architektė.

Jos nuomone, įdomiausia biuro vieta – poilsio erdvė, kuri sujungia visus ten dirbančius žmones. Anot I.Pivoriūnienės, užsakovai prašė, kad ši vieta būtų neįpareigojanti, todėl čia parinkti namuose naudojami baldai.

Norbert Tukaj nuotr./Advokatų kontoros „Walless“ biuras
Norbert Tukaj nuotr./Advokatų kontoros „Walless“ biuras

Biure naudojamos klasikinės spalvos – juoda ir balta. Taip pat natūralus medis ir šiek tiek bronzos detalių. Poilsio zonoje dominuoja rami ir atsipalaiduoti leidžianti žalia spalva.

„Kadangi gražiausias vaizdas yra pro langus atsiverianti miesto panorama, nesinorėjo jos užgožti spalvų gausa. Norėjau išsaugoti subtilią stilistiką“, – kalbėjo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas