Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinis aukcionas: parduodamas vertingas objektas netoli dvaro

Buvusi Buivydiškių valgykla vos už kelių kilometrų nuo Vilniaus vakarinio aplinkkelio ieško naujo šeimininko. Pastatas ir dalis žemės sklypo laukia pirkėjo, kuris atvers naują objekto istorijos lapą. Pradinė kaina – 703 tūkst. eurų. Investuotojų dėmesį aukcionas bando pritraukti keliomis vertėmis: gamta, istorinio dvaro kaimynyste ir išvystyta aplinkine infrastruktūra, rašoma „Turto bankas“ pranešime spaudai.
Buivydiškių valgykla
Buivydiškių valgykla / Turto banko nuotr.

Dviaukštis maitinimo veiklai skirtas pastatas su rūsiu Beržų g. 2, Vilniaus r. sav., Zujūnų sen., Buivydiškių k. iškilo 1964 m. Bendras jo plotas – daugiau nei 1 470 kv. m, iš kurių rūsiui tenka 521,59, pirmam aukštui beveik 567, o antram – 382,32 kv. m.

Galimybę lanksčiai pritaikyti patalpas pagal šiuolaikiškus poreikius suteikia dideli langai, plačios laiptinės, įspūdingos reprezentacinės erdvės. Parduodamo objekto eksploatacijai iš beveik 8 ha žemės priskirta 0,4768 ha, likusioje sklypo dalyje yra Buivydiškių pagrindinės mokyklos, bendrabučio pastatas ir stadionas.

Turto banko nuotr./Buivydiškių valgykla
Turto banko nuotr./Buivydiškių valgykla

Įžvelgti perspektyvų, kaip įveiklinti buvusią valgyklą, galėtų svarstantieji apie socialinę, mokymo, maitinimo ir panašias veiklas. Objektas tam daugiau nei palankus, nes įsikūręs ten, kur susilieja natūrali gamtinė aplinka ir netoliese sparčiai urbanizuojamos teritorijos.

Pridėtinę vertę vietovei teikia brandūs medžiai, Buivydiškių vandens telkiniai ir neužstatytų plotų gausa. Nuvykti į bet kurį sostinės rajoną iš čia patogu viena pagrindinių sostinės susisiekimo arterijų – pavyzdžiui, Vilniaus arkikatedra Vakariniu aplinkkeliu pasiekiama per kiek daugiau nei 20 min. automobiliu.

O rekreacinis pasivaikščiojimas iki istorinio Buivydiškių dvaro statinių, supamų Sudervės upelio tvenkinių ir autentiško parko, truks apie 10 min. Tai vienas seniausių dvarų Vilniaus apylinkėse, šaltiniuose paminėtas dar XVI a. ir kelis šimtmečius priklausęs galingajai Radvilų dinastijai.

Turto banko nuotr./Buivydiškių valgykla
Turto banko nuotr./Buivydiškių valgykla

Buivydiškių pagrindinė mokykla, vaikų darželis „Berželis“, „Vyturio“ pradinė mokykla, Pilaitės gimnazija, „Taikos“ progimnazija – kelios, bet ne vienintelės ugdymo įstaigos netoli naujų šeimininkų laukiančio objekto. Kaip ir pagrindiniai Vilniaus prekybos, paslaugų bei laisvalaikio centrai ar įvairiausių renginių veiksmo vieta nuolat tampantis LITEXPO.

Registracija į aukcioną vyks šių metų lapkričio 4–6 d., jis prasidės lapkričio 11 d. 9 val. Už aukcione parduotą turtą surinktos lėšos bus skirtos Turto banko modernizacijos projektams finansuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento