Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje parduoda buvusį kino teatrą „Jūratė ir Kastytis“

Aukcione parduodamas buvęs kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatas su žemės sklypu.
„Jūratė ir Kastytis“ ir vėl rodys filmus.
„Jūratė ir Kastytis“ Klaipėdoje / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Taikos prospekte esantis apie 1,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatas su kino sale parduodamas už pradinę 363 tūkst. eurų kainą, o 57 arų žemės sklypas įkainotas 426 tūkst. eurų.

Elektroninių varžytynių ir aukcionų portale nurodoma, kad buvusio kino teatro pastatas šiuo metu yra neeksploatuojmas ir nešildomas, jame yra pažeidimų. Pažymima, kad yra patvirtintas teritorijos, kurioje yra šis objektas, detalusis planas.

Ši valstybės nuosavybė parduodama Turto banko paskelbtu aukcionu, susidomėjusiųjų registracija į jį prasidėjo pirmadienį, o pats aukcionas vyks spalio 14-15 dienomis.

Manoma, jog į buvusį kino teatrą galėtų investuoti įvairią veiklą planuojantis verslas.

„Šalia vienos iš judriausių Klaipėdos gatvių esantis sklypas yra gausiai praeinamas pėsčiųjų bei pravažiuojamas intensyvių eismo srautų. Puikaus matomumo objektas tinkamas komercinei, prekybos, paslaugų ar pramogų veiklai“, - skelbia informacija apie buvusį kino teatrą.

Kaip nurodoma internetiniame Klaipėdos krašto gide, 1977-ųjų vasarį atidarytas „Jūratė ir Kastytis“ buvo vienintelis kino teatras piečiau Baltijos prospekto, dviejose jo salėse buvo per 600 vietų.

Teigiama, kad didžiausią smūgį „Jūratei ir Kastyčiui“ sudavė „Žemaitijos“ kino teatro modernizavimas, vėliau – „Akropolyje“ įsikūrusio modernaus kino teatro veikla. 2008 m. kino teatras laikinai atnaujino veiklą, tačiau dėl didelių lėšų išlaikymui ir nepakankamo žiūrovų skaičiaus jį teko vėl uždaryti.

Kino teatro patalpose kurį laiką veikė naktinis klubas, kazino, biliardinė, parduodama buitinė technika, vyko uždaros filmų peržiūros, renginiai, seminarai. 2012 metais kino teatro įranga išvežta į Palangos „Naglio“ kino teatrą.

Šių metų pavasario pradžioje kino teatro patalpose buvo kilęs nedidelis gaisras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas