Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos teismų pastato architektūrinis konkursas sustabdytas dėl ginčo teisme

Pastato, skirto Klaipėdos apygardos teismui ir Regionų administracinio teismo Klaipėdos rūmams, architektūros konkursas sustabdytas dėl ginčo teisme. Vieno iš darbų autorius mano, kad iš konkurso buvo pašalintas neteisėtai, skelbia portalas „Verslo žinios“.
Klaipėdos apygardos teismas
Klaipėdos apygardos teismas / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

„Buvo sulaukta pretenzijų, taip pat inicijuotas teisminis ginčas, dėl kurio buvo pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės – iki teismo sprendimo šioje civilinėje byloje įsiteisėjimo sustabdytos projekto konkurso procedūros. Įsiteisėjus teismo sprendimui, procedūros bus atnaujintos ir tęsiamos toliau. Todėl šiandien dar negalime tiksliai atsakyti kada bus paskelbtas laimėtojas ir su juo sudaryta sutartis“, – portalui teigė valstybės valdomo Turto banko, organizavusio konkursą, ryšių su žiniasklaida vadovas Paulius Vaitekėnas.

Balandį Turto bankas informavo vieną iš architektų, kad jo projektiniai sprendiniai 44 kv. metrų plotu viršija konkurso sąlygas, jam nesuteikta galimybė patikslinti sprendinių. Rugpjūčio 30 dieną Vilniaus apygardos teismas šį sprendimą panaikino. P.Vaitekėnas teigė, kad Turto bankas dar sprendžia, ar šį sprendimą skųsti, nes „teismas nevertino projekto konkurso sąlygų kaip neaiškių, netikslių ar neteisėtų, o nurodė, kad perkančioji organizacija, prieš atmesdama pasiūlymą, turėjo paprašyti papildomai jį paaiškinti“.

„Verslo žinių“ šaltinio teigimu, iš architektūros konkurso buvo pašalinti 7 dalyviai, konkurse liko 4 darbai. Turto bankas „Verslo žinioms“ patikino, jog šiame pirkimo etape, dar nėra sudaryta galutinė pasiūlymų eilė, negali nei patvirtinti nei paneigti šio fakto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas