Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas

Namus besistatantis ar įsirenginėjantis žmogus nori gyventi ne tik visiškame komforte, bet ir be papildomų rūpesčių. Juos dažniausiai kelia rūpinimasis, kad šaltuoju metų laiku name būtų tinkama šiluma ir karšto vandens, o kaitriomis dienomis – vėsa patalpose. Šiuolaikinės technologijos tokį komfortą namų savininkams suteikia be kompromisų. Tereikia pasirinkti tinkamą šilumos siurblį ir būstui šildyti bei karštam vandeniui ruošti, ir, esant reikalui, – jį vėsinti.
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas / „Daikin Altherna“ nuotr.

Pasiteiravę specialistų įsitikinsite, kad vienas racionaliausių sprendimų būste palaikyti norimą temperatūrą ir žiemą, ir vasarą bei nuolat turėti norimos temperatūros karštą vandenį – įsirengti šilumos siurblį oras–vanduo. Šių šilumos siurblių veikimo principas – efektyviai paimti šilumą iš oro.

„Vertinantiems maksimalų komfortą siūlome pasitelkti naujausias technologijas. O norintiems tai pasiekti mažiausiomis sąnaudomis rekomenduojame rinktis ilgaamžį, novatorišką, energiją taupantį, tylų japonišką šilumos siurblį „Daikin Altherma“. Įsigiję aukščiausios energijos klasės – iki A+++ efektyvumo – šilumos siurblį įsitikinsite, kad sąskaitos už suvartotą elektros energiją yra pastebimai mažesnės“, – pasakoja Vaidas Ragaišis, oficialaus Japonijos kompanijos „Daikin“ atstovės Lietuvoje INDUSTEK UAB vadovas.

INDUSTEK UAB šildymo ir vėdinimo sprendimus Lietuvoje siūlo jau daugiau kaip 27 metus.

„Daikin Altherna“ nuotr./Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
„Daikin Altherna“ nuotr./Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas

Rekomenduoja įvertinti COP

Ieškantiems racionalaus šilumos šaltinio namui ar kitam būstui jis ypač rekomenduoja susipažinti su trečios kartos naujausiu oras–vanduo šilumos siurbliu „Daikin Altherma 3“.

Specialistai pirmiausia akcentuoja šio siurblio efektyvumą. Jis namą taupiai ir efektyviai šildo net tuomet, kai lauko temperatūra nukrenta iki -28 °C. Tiesa, Lietuvoje tokia temperatūra pasitaiko ne kasmet, o jei ir būna, tai dažniausia laikosi kelias dienas ar valandas. Tačiau „Daikin“ inžinieriai kurdami šį šilumos siurblį ypač daug dėmesio skyrė jo veikimui prie mažėjančių temperatūrų ir įvairiais tobulinimais pasiekė, kad jo efektyvumas kintant temperatūrai būtų padidintas kelis kartus. Tai lemia maksimalų komfortą ir mažesnes energijos sąnaudas.

„Pavyzdžiui, modelis „Daikin Altherma 3 H HT“ turi maždaug 4 COP, o tai reiškia, kad iš 1 kW elektros jis pagamina net 4 kW šilumos. Besirenkantiems šilumos siurblį primygtinai rekomenduojame įvertinti parametrą COP būtent Lietuvos (ar Skandinavijos) klimatinėmis sąlygomis, o ne pietų šalių, kur COP dažniausiai būna aukštenis. Jis parodo, kiek šilumos pagaminama iš vieno suvartotos energijos vieneto. Beje, paprastai „Daikin Altherma“ modelių COP yra aukštas, o tai reiškia, kad jie gali generuoti didelį šilumos kiekį net itin šaltomis dienomis, – planuojantiems įsigyti šilumos siurblį pataria V. Ragaišis. – Taip pat rekomenduojama įsivertinti išorinio įrenginio skleidžiamą trukšmo lygį (dB), kad jis nei jums, nei kaimynams nesukeltų diskomforto.“

Jūsų pinigus taupančios technologijos

Anot jo taip pat būtina išsiaiškinti, ar šilumos siurblys turi invertinę technologiją. Pavyzdžiui, šia technologija aprūpintuose „Daikin Altherma“ šilumos siurbliuose kompresoriaus greitį galima reguliuoti realiuoju laiku. Todėl šildymo sistema sugeba prisitaikyti prie kintančių šildymo poreikių ir išlaikyti efektyvumą bei našumą net tada, kai temperatūra krenta. Būtent tai šilumos siurbliui „Daikin Altherma 3 H HT“ leidžia veikti efektyviai net esant -28 °C temperatūrai.

Šie įrenginiai išsiskiria ir ypatingu maksimalaus pajėgumo kompresoriumi, kuris gali greitai, bet su nedidelėmis sąnaudomis, pakaitinti vartojamą karštą vandenį net iki 70 °C.

INDUSTEK UAB specialistai taip pat rekomenduoja išsiaiškinti, ar jūsų planuojamas įsigyti šilumos siurblys efektyviai veiks esant minusiniai temperatūrai. Jau turintys tokius siurblius jų veikimo pradžioje paprastai būna nustebinti, kai pamato, kad išorinis blogas kartas nuo karto visas pasidengia storu šerkšno ar net ledo sluoksniu. Ant efektyvių šilumos siurblių išorinių blokų tokį efektą galime pamatyti tik trumpą laiką, nes šerkšnas ar ledas tuoj pat pranyksta. Ir „Daikin“ siurbliuose įdiegta atitirpinimo technologija neleidžia kauptis šerkšnui ar ledui, todėl siurblys veikia be pertrūkių ir nuolat išlaiko deklaruojamą efektyvumą.

„Daikin Altherna“ nuotr./Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
„Daikin Altherna“ nuotr./Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas

Šiuo metu – komfortas už mažiausią kaina

„Daikin“ siurblių savininkams siūlomas ir dar vienas komforto elementas – naudojant „Daikin Comfort Control“ programėlę savo šilumos siurblio veikimą stebėti ir jį reguliuoti nuotoliniu būdu iš bet kur, kur tik galima naudotis internetu.

„Pastarosios vasaros įrodė, kad ir Lietuvoje gali kankinti kaitra, kai savaitėmis laikosi 30 °C ar net aukštesnė temperatūra. Minėtas modelis ‚Daikin Altherma 3“ padeda susikurti komfortą ir vasarą, nes patalpas gali ne tik šildyti, bet ir vėsinti. Juose įmontuoti modernūs kompresoriai efektyviai generuoja vėsą į patalpas net lauko temperatūrai pakilus daugiau kaip 35 °C. Pavyzdžiui, palyginti su tradicinėmis šildymo ir vėsinimo sistemomis, „Daikin Altherma 3 EH“ žematemperatūrė sistema gali iki 30 % sumažinti energijos suvartojimą vėsinimui. „Daikin“ įrenginiai turi nuo maždaug 2,5 iki 3,6 siekiantį COP vėsinimui“, – aiškina V.Ragaišis.

Jis taip pat akcentuoja, kad naujo dizaino, su ekologiškesniu šaltnešiu R-32 veikiantys „Daikin Altherna“ šilumos siurbliai šiuo metu gamintojo siūlomi ypatingomis kainomis – jiems suteikiama 10% papildoma gamintojo nuolaida nuo kainos, kurią taiko pardavėjas.

„Todėl šiandien modernaus dizaino ir naujausių technologijų japonų gamintojo „Daikin“ šilumos siurblius galite įsigyti tokiomis kainomis, kurių iki šiol dar niekada nebuvo. Išsirinkite jums tinkantį modelį ar pasikonsultuokite su mūsų specialistu, koks „Daikin Altherma“ šilumos siurblys jums tinkamiausia, ir mes pasiūlysime mažiausią kainą, – informuoja INDUSTEK UAB vadovas. – Šis gamintojo pasiūlymas yra terminuotas, todėl reikėtų paskubėti juo pasinaudoti.“

„Daikin Altherna“ nuotr./Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
„Daikin Altherna“ nuotr./Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?