Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komfortas be triukšmo: 5 tyliausiai veikiantys oro kondicionieriai

Grynas bei švarus patalpų oras yra labai svarbus bendrai gyvenimo kokybei. Visgi dauguma patalpų oro kokybę gerinančių prietaisų veikia itin garsiai, trukdydami susikaupti ar atsipalaiduoti. Tad kokie kondicionieriai veikia tyliausiai?
Kondicionierius
Kondicionierius / Senukų nuotr.

Oro kondicionieriai – kaip išsirinkti?

Norint užtikrinti optimalų komfortą ir oro švarą jūsų namuose, labai svarbu pasirinkti tinkamą oro kondicionierių. Štai keletas pagrindinių veiksnių, į kuriuos reikia atsižvelgti:

  • Energijos vartojimo efektyvumas. Ieškokite modelių, turinčių aukštą energijos vartojimo efektyvumo reitingą, kuris paprastai būna nurodytas energijos klasės etiketėje. Rinkitės modelius su aukštesniais įvertinimais (pvz., A++ arba A+++), kad sumažintumėte energijos sąnaudas ir sąskaitas už elektrą. Daugiau informacijos apie šį rodiklį rasite čia.
  • Vėsinimo pajėgumas. Oro kondicionieriaus galią rinkitės atsižvelgdami į kambario dydį. Per dideli įrenginiai gali sunaudoti daugiau energijos ir vėsinti netolygiai, o per maži įrenginiai gali būti per silpni.
  • Triukšmo lygis. Atkreipkite dėmesį į oro kondicionieriaus triukšmo lygį, ypač jei planuojate jį įrengti miegamajame arba svetainėje. Ieškokite modelių su mažesniu triukšmo lygio įvertinimu, kad prietaisas veiktų tyliau, kas yra itin svarbu, jei jį naudojate naktį.
  • Montavimo reikalavimai. Patikrinkite oro kondicionieriaus įrengimo reikalavimus, įskaitant tvirtinimo tipą, bei įsitikinkite, kad jūsų pasirinktas modelis yra suderinamas su jūsų gyvenamąja erdve ir atitinka saugos reikalavimus.

Tyliai veikiantys oro kondicionieriai: geriausiųjų penketukas

Ieškote atokvėpio nuo alinančio karščio bei siekiate sukurti ramią aplinką darbui ar poilsiui? Tuomet jums patiks tyliai veikiantys oro kondicionieriai. Kokie modeliai yra verti dėmesio? Pateikiame geriausiųjų penketuką:

1. „Daikin Comfora FTXP25M9+RXP25M“

Senukų nuotr./Kondicionierius
Senukų nuotr./Kondicionierius

Šis oro kondicionierius yra pagamintas naudojant pažangiausias technologijas, tad būsite užtikrinti, kad įrenginys veiks ekonomiškai bei ekologiškai. Be to, jei norite sutaupyti, galėsite pasirinkti specialų režimą, kuris reikalauja mažesnių energijos sąnaudų.

Mėgstate dirbti bei ilsėtis tyloje? „Daikin Comfora“ yra galingas, bet veikia tyliai, o jo konstrukcijoje esantis filtras pašalina ore esančius teršalus bei kvapus, todėl visuomet kvėpuosite švariu oru.

2. „Gree Pular 3.2 kW / 3.4 kW, 3400 W“

Senukų nuotr./Kondicionierius
Senukų nuotr./Kondicionierius

Dėl žemo dažnio šis įrenginys veikia itin tyliai, sukuria ramią atmosferą ir ženkliai sumažina elektros energijos sąnaudas. Be to, jame įtaisyta automatinė valymo funkcija, kuri užtikrina optimalų kondicionieriaus veikimą ir oro kokybę. Ketinate išvykti ir tikitės grįžę rasti vėsius namus? „Gree Pular“ gali būti valdomas nuotoliniu būdu.

3. „Blaupunkt BAC-PO-0012-D37W, 3.5 kW, 1357 W“

Senukų nuotr./Kondicionierius
Senukų nuotr./Kondicionierius

Šis modelis – puikus pasirinkimas kompaktiškose patalpose, kadangi efektyviausiai „Blaupunkt“ veikia iki 26 kv. metrų dydžio kambariuose. Naudodami tris skirtingus režimus galėsite vėsinti, vėdinti orą bei surinkti drėgmę, o pasirinkę vieną iš trijų ventiliatoriaus greičių oro srautą galėsite pritaikyti prie savo pageidavimų ir poreikių.

4. „Samsung Pure AR09AXKAAWKNEU/XEU, 2.5 kW / 3.2 kW, 560 W“

Senukų nuotr./Kondicionierius
Senukų nuotr./Kondicionierius

Šis oro kondicionierius su „WindFree™ Cooling“ technologija užtikrina tolygų oro vėsinimą erdviose patalpose. Be to, lyginant su tradiciniais oro kondicionieriais, jis sunaudoja iki 77 proc. mažiau energijos. Negana to, „PM1.0“ filtras sulaikys itin smulkias dulkių daleles ir neutralizuos įvairių tipų bakterijas, užtikrindamas švaresnį bei sveikesnį orą.

5. „Sencor SAC MT9020C, 1000 W“

Senukų nuotr./Kondicionierius
Senukų nuotr./Kondicionierius

„Sencor“ oro kondicionierius valdomas pasirinkus vieną iš trijų universalių režimų ir aprūpina patalpas švariu oru. Šis įrenginys veikia aplinkai nekenksmingo šaldymo skysčio R290 pagalba ir užtikrina didelio efektyvumo vėsinimą be jokių šiltnamio efektą sukeliančių dujų.

Mėgstantiems patogumą patiks valdymo skydelis su LED ekranu, kuriame pateikiama išsami informacija, įskaitant nustatytą temperatūrą, darbo režimus, ventiliatoriaus greitį, laikmačio nustatymus bei kitus aspektus.

Švarus ir grynas namų oras – ko dar gali prireikti?

Senukų nuotr./Švarus ir grynas namų oras – ko dar gali prireikti?
Senukų nuotr./Švarus ir grynas namų oras – ko dar gali prireikti?

Oro kondicionieriai nėra vienintelė švaraus oro paslaptis – jei norite kvėpuoti grynu oru namuose, verta atkreipti dėmesį ir į kitus prietaisus, kurie padeda palaikyti optimalią oro kokybę.

Meteorologinė stotelė

Meteorologinė stotelė suteikia vertingos informacijos apie lauko oro sąlygas, įskaitant temperatūrą, drėgmės lygį bei oro slėgį. Stebėdami oro pasikeitimus, galite atitinkamai pakoreguoti savo patalpų aplinką, kad užtikrintumėte ne tik savo komfortą, bet ir geresnę oro kokybę.

Drėgmės surinkėjai

Perteklinė drėgmė gali skatinti pelėsio atsiradimą bei kitas namų oro kokybės problemas. Drėgmės surinkėjai padeda sumažinti drėgmės lygį ir tausoti jūsų sveikatą. Norėdami užtikrinti švarų bei sveiką patalpų orą, laikykite surinkėją drėgnoje vietoje, pvz., rūsyje, vonios kambaryje ar drabužinėje.

Oro valytuvai

Oro valytuvai yra būtini siekiant pašalinti ore esančius teršalus, pvz., dulkes, žiedadulkes, pelėsių sporas ir kitus alergenus. Norėdami efektyviai pašalinti kietąsias daleles ir nemalonius kvapus, rinkitės oro valytuvus su HEPA arba aktyvuotos anglies filtrais. Patalpinkite įrenginį atitinkamoje namų vietoje, pavyzdžiui, valgomajame, kad užtikrintumėte geriausią oro valymo rezultatą.

Oro kondicionieriai atlieka itin svarbų vaidmenį kuriant patogią ir sveiką patalpų aplinką, ypač karštomis ir drėgnomis dienomis. Efektyviai vėsindami, sausindami ir vėdindami, oro kondicionieriai padeda palaikyti optimalią namų oro kokybę ir temperatūrą.

Domina modernūs oro kondicionieriai? O gal ieškote meteorologinės stotelės? Internetinėje parduotuvėje senukai.lt rasite viską, ko galėtų prireikti švariam namų orui. Užsukite ir įsitikinkite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas