Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 04

Krizė jau Lietuvoje: ekspertai prakalbo apie tai, kiek pigs būstas

Lietuvą pasivijo recesija. Ekonomistų teigimu, Lietuvos ekonomika per metus smuko trimis procentais ir tai trečias didžiausias BVP smukimas per du dešimtmečius. Kaip tai paveiks nekilnojamojo turto (NT) rinką ir ar galime tikėtis, kad pigs būstas?
Žirmūnai
Žirmūnai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį Lietuvoje fiksuota techninė recesija. Lietuvos realusis BVP pokytis 2023 m. pirmąjį ketvirtį, palyginti su 2022 m. ketvirtuoju ketvirčiu, buvo neigiamas ir sudarė minus 3 proc. Per metus jis smuko 3,6 proc. ir buvo trečias didžiausias Lietuvos BVP nuosmukis per 20 metų.

„Ober-Haus“ rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis 15min teigė, kad akivaizdu, jog Lietuvos ekonomikai įžengus į spartesnio nuosmukio laikotarpį, šių metų būsto rinkos perspektyvos taip pat neatrodo džiuginančiai.

„Nepaisant to, kad ekonomikos susitraukimas fiksuojamas nuo aukštos bazės ir gyventojai faktiškai jo dar nejaučia, tačiau būsto pirkėjams pasiųsta dar viena neigiama žinia. Prie brangstančio skolinimosi bei aukštos infliacijos dar prisideda ir besitraukiančios ekonomikos veiksnys“, – pastebėjo R.Reginis.

„Ober-Haus“ nuotr./Raimondas Reginis
„Ober-Haus“ nuotr./Raimondas Reginis

Todėl, pasak jo, šių metų būsto rinkos perspektyvos labai priklausys nuo bendros situacijos darbo rinkoje, t. y. ar darbo rinka per metus ir toliau išliks pakankamai stipri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas