Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Londone už 750 eurų išnuomojo ypatingą būstą: teks gyventi su svetainėje stovyklaujančiu vyru

Skelbimas, kuriame Šiaurės Londone pasiūlyta išsinuomoti vieno kambario butą, įžiebė diskusijų dėl kelių netradicinių ypatybių. Viena jų – bute tektų gyventi su kitu žmogumi, svetainėje stovyklaujančiu vyru.
Gyvenimas ant Temzės kranto
Gyvenimas ant Temzės kranto / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Temos: 2 Londonas Nuoma

Vieno miegamojo butas, kurį galima išsinuomoti už 650 svarų (750 eurų) per mėnesį, yra Finsberio parke, Šiaurės Londone, rašo Metro.co.uk.

Atsižvelgiant į dabartines rinkos kainas Londone, tai gera kaina, tačiau yra kelios detalės, kurios daugelį nuo šio pasirinkimo gali atbaidyti.

Bute yra standartinė virtuvė, miegamasis. Tiesa, pastarajame pastatyta lova yra padaryta iš dažytų medinių palečių. Papildomi akcentai šalia staliuko prie „lovos“ – kelio ženklai.

Nuotraukose taip pat matyti balta paklodė, kuri bute naudojama kaip palapinė. Joje šiuo metu gyvena kitus žmogus.

Feisbuko prekyvietėje įkeltame skelbime (kuris šiuo metu jau yra pašalintas) vardijami buto privalumai: į nuomos įmoka įskaičiuojami komunaliniai mokesčiai, teigiama, kad būstas tiktų gyventi „meniškos sielos žmogui“.

Priduriama, kad naujasis nuomininkas butu dalintųsi su dar vienu gyventoju.

„Jis yra muzikantas, daug dirba ir namuose beveik negyvena“, – teigiama skelbime.

Nemažai nuomininkų socialiniuose tinkluose į tokį pasiūlymą reagavo aštriai. Vienas jų rašė, kad dabartinis nuomininkas gyvens „palapinėje koridoriuje“. Kitas vartotojas piktinosi, jog būsto rinka Londone yra „išprotėjusi“.

123rf.com nuotr./Londonas
123rf.com nuotr./Londonas

Dar vienas klausė, ar naujasis nuomininkas galės naudotis bendromis buto patalpomis.

„Ar jis lieka savo palapinėje, kai ilsisi, ar jam leidžiama pagulėti ant sofos? Kas nutiks, jei jis nuspręs miegoti ant sofos ir sakys, kad ką tik užmigo žiūrėdamas filmą? Kaip nubrėžti ribas su vaikinu iš palapinės?“ – juokėsi vartotojas.

Dabartinė nuomininkė gynė šį skelbimą ir sakė nemananti, kad palapinėje apsistojęs vyras kelia problemų. Tiesa, ji pripažino, kad ši situacija rodo, kokia sudėtinga situacija yra Londono būsto rinkoje.

„Techniškai tai yra butas su vienu miegamuoju, o nuomos kaina yra 1300 svarų. Mes nesame pora, mes tik draugai. Norime turėti asmeninę erdvę. (…) Man priklauso miegamasis, o jam – svetainė. Norėdami užtikrinti privatumą užtraukėme užuolaidą, kad eidami į vonios kambarį nematytume vienas kito“, – teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas