Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Londone už 889 020 eurų parduodamas butas: internautai vadina jį sąvartynu

Jei nežinojote, kokia laukinė šiuo metu yra nekilnojamojo turto rinka, šis Londono butas yra puikus to pavyzdys. Aukcione parduodamas dviejų miegamųjų namas Lyndhurst Road gatvėje, kurio pradinė kaina 785 000 svarų sterlingų, agentų apibūdinamas kaip „žavus“, rašo metro.co.uk.
Londone už 889 020 eurų parduodamas butas.
Londone už 889 020 eurų parduodamas butas. / „Google Maps“ nuotr.

Tačiau jis nesulaukė tokio pat būsto ieškotojų atsako „Twitter“ tinkle, kurie jį pavadino „per brangiu sąvartynu“ ir palygino su „lūšnynu“.

Taip yra todėl, kad, nepaisant prestižinės Belsize parko vietos, šis nekilnojamasis turtas yra avarinės būklės ir jam verkiant reikia remonto.

Dviejų aukštų namelį sudaro prieškambaris, svetainė, virtuvė, du miegamieji ir vonios kambarys.

Nuotraukose matyti, kad namelis yra avarinės būklės: sienos apaugusios pelėsiu ir grybeliu, o grindų lentos – supuvusios.

Virtuvės ir vonios kambario įranga pasenusi ir aplipusi purvu, o skylės lubose ir nutrūkusi elektros instaliacija byloja apie naujojo savininko darbo mastą.

Be to, laikoma, kad „dėl bendros būklės“ buto negalima įkeisti, todėl jis bus parduodamas toks, koks yra, o tai reiškia, kad aukcione gali dalyvauti tik grynaisiais pinigais atsiskaitantys pirkėjai, kurie vėliau negalės pasitraukti.

Autorius Samas Brightas tviteryje paskelbė keletą nuotraukų iš Šiaurės vakarų Londono namo skelbimo, komentuodamas: „vienas vonios kambarys. Du miegamieji. 700 kv. pėdų (didžioji dalis negyvenama). 889 020 eurų. Londonas sugedęs“.

Įrašas jau peržiūrėtas daugiau nei 440 000 kartų ir sukėlė diskusijų apie akis badančias Londono nekilnojamojo turto kainas ir apie tai, ar šis apleistas pastatas yra gera investicija.

Nors nemažai vartotojų peikė apleistą „The Cottage“ išvaizdą, kiti teigė, kad jį sutvarkyti galintis žmogus gali turėti „daug vertės“.

Vieta neabejotinai yra patraukli. Rightmove duomenimis, butai kaimynystėje parduodami vidutiniškai už 1 434447 eurų, todėl ilgainiui gali būti pigiau čia atlikti remontą, o ne rinktis ką nors paruošto gyventi.

Lyndhurst Road gatvės slenkstis yra prie pat prašmatnaus Hampstedo (ir Heath), o trys metro stotys yra pasiekiamos pėsčiomis.

Be to, priekyje ir gale yra dideli sodai, o automobilių stovėjimo aikštelė gyventojams yra retas radinys, norintiems turėti erdvės lauke.

Kadangi šis turtas yra Fitzjohns / Netherhall saugomoje teritorijoje, jam taikomi planavimo apribojimai. Pavyzdžiui, priekinio sodo negalima paversti automobilių stovėjimo aikštele, o prieš atliekant bet kokius statybos darbus reikės gauti leidimą.

Taip pat verta pabrėžti, kad kaina dar tik pradinė; rezervas nustatytas 15–20 proc. didesnis, todėl tikimasi, kad galutinė pardavimo kaina bus didesnė. Taip pat reikia atsižvelgti į papildomą 3 proc. aukciono rengėjo mokestį (283 eurų plius PVM).

Tinkamam pirkėjui, kuris yra gerai susipažinęs su statybomis ir nebijo susitepti rankų, tai gali būti fantastiškas variantas.

Tačiau jei ieškote paprasto būdo užkopti ant nekilnojamojo turto kopėčių, tai greičiausiai ne jums.

Aukcionas dėl „The Cottage“ vyks internetu nuo kovo 27 d., pirmadienio, 10 val. ryto iki kovo 29 d., trečiadienio, 13 val. vakaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas