Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 15

Mirė vieniša senolė ar senolis, neturintis artimųjų: kam atiteks būstas?

Mirus vienišiems asmenims, neturėjusiems paveldėtojų ar pastariesiems nenorint jo perimti dėl skolų, tokių Anapilin išėjusiųjų turtas keliauja valstybei. Kasmet ji paveldi apie 400 butų, įmonių akcijų, įvairių ūkinių pastatų ir kitokio turto bei jo dalių.
Taip atrodo valstybės paveldėtas nekilnojamas turtas. Apie 60 proc. būstų, jų dalių, sandėliukų valstybėn pereina su skolomis.
Taip atrodo valstybės paveldėtas nekilnojamasis turtas. Apie 60 proc. būstų, jų dalių, sandėliukų valstybėn pereina su skolomis. / Turto banko nuotr.

Toks valstybei tenkantis nekilnojamasis turtas perduodamas Turto bankui ir vėliau parduodamas viešuose aukcionuose. Kasmet Turto bankas iš parduoto bešeimininkio turto gauna apie 3 mln. eurų pajamų.

Didžioji dalis perimto nekilnojamojo turto yra gyvenamosios paskirties, t. y. butai ar jų dalys, taip pat bendrabučio tipo kambariai ar jų dalys bei gyvenamieji namai su kitais pastatais (daržinės, tvartai sandėliai ir kt.) ar jų dalys.

Paveldimo turto vertė svyruoja nuo kelių eurų iki šimtatūkstantinių sumų. Vis dėlto didelės vertės turtai, kaip pažymi Turto bankas, yra labiau išimtis nei taisyklė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Turto banko“ modernizuoto biuro atidarymas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Turto banko“ modernizuoto biuro atidarymas

15min domėjosi, kaip toks turtas perimamas, su kokiomis skolomis būna, ir kiek, pardavus jį, pinigų suplaukia į valstybės biudžetą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas