Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Airbnb“ Londone įves 90 dienų apribojimą privataus būsto nuomai

Internetinė būsto nuomos platforma „Airbnb“ Londone įves 90 dienų nuomos apribojimą reaguodama į nuogąstavimus dėl padėties Didžiosios Britanijos sostinės nekilnojamojo turto rinkoje.
Daugiaveidis Londonas
Daugiaveidis Londonas / Mariaus Vizbaro nuotr.

Apie tokį sprendimą bendrovė pranešė ketvirtadienį, išnagrinėjusi savo veiklos poveikį Londone ir kituose miestuose. Kompanija taip pat pranešė, kad Amsterdame bus įvestas 60 dienų apribojimas.

Be to, San Fransiske įsikūrusi bendrovė pažadėjo iki 2017 metų pavasario iš savo sistemos pašalinti „nepageidaujamus“ komercinius nuomotojus.

„Norime informuoti apie mūsų platformos pakeitimus, kuriais įvedami nauji automatiniai apribojimai, leisiantys užtikrinti, kad būstai Londone nėra nuomojami daugiau nei devyniasdešimčiai dienų, nebent savininkai patvirtina, kad turi leidimus nuomoti ilgiau“, – teigiama „Airbnb“ pranešime.

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Benamių darytos Londono nuotraukos bus išleistos kalendoriuje
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Benamių darytos Londono nuotraukos bus išleistos kalendoriuje

Kompanija pastaruoju metu sulaukia kritikos, kad jos veikla skatina būsto trūkumą ir išstumia iš rinkos ilgalaikius nuomotojus. Be to, kai kurių miestų valdžią erziną „Airbnb“ veikla, kuriai, kaip teigiama, netaikomi teisiniai ir mokestiniai apribojimai, taikomi komercinėms įmonėms.

Niujorkas, Majamis ir Berlynas – tik keli pasaulio miestai, kurie jau ėmėsi priemonių prieš „Airbnb“.

Praėjusią savaitę Barselonos miesto valdžia pranešė, kad būsto nuomos portalams „Airbnb“ ir „HomeAway“ skirs po 600 tūkst. eurų baudos už tai, kad reklamuojami būstai, neturintys leidimo apgyvendinti turistus.

Spalį nuomos taisykles sugriežtino ir Niujorkas, kur mažiau nei trisdešimčiai dienų visą negyvenamą butą nuomojantiems asmenims gresia didelė bauda.

Savo ruožtu Europos Sąjunga dar birželį savo valstybes nares perspėjo nedrausti „dalijimosi ekonomikos“ įmonių, kaip „Uber“ ar „Airbnb“, ypač tik siekiant nuo konkurencijos apsaugoti esamas įmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas