Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Antrasis „Ikea“ gyvenimas: 7 aukštų parduotuvę pavers didžiausia meno vitrina

Didžiosios Britanijos Koventrio miestas ketina pademonstruoti, kaip visuomenės poreikiams pritaikyti komercinį objektą. Buvusią didžiulę kompanijos „Ikea“ parduotuvę žadama paversti viena didžiausių kultūros ir meno vitrinų ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.
„Ikea“ parduotuvė Koventryje
„Ikea“ parduotuvė Koventryje / „Scanpix“ nuotr.

7 aukštų 54.000 m² ploto buvusi Koventrio „Ikea“ parduotuvė pretenduoja į didžiausius kultūros centrus pasaulyje. Švedų baldų pramonės gigantas šį pastatą atlaisvino dar pernai vasarį, kai miesto valdžia nubalsavo pritaikyti jį kultūros ir meno reikmėms.

Koventrio miestas už neįvardinamą sumą neseniai įsigijo didžiulį „Ikea“ pastatą. Manoma, jo konversija į meno centrą atsieitų dar apie 1,5 mln. eurų. Vis dėlto, tai puiki galimybė miestui atlaisvinti meno saugyklas bei kūrinius pristatyti visuomenei. Teigiama, kad naujajame kolekcijų eksponavimo centre būtų galima pristatyti net per 8.500 kūrinių iš Britų tarybos kolekcijos, Herberto meno galerijos ir Koventrio transporto muziejaus. Pastarieji dabar saugomi restauracijos laukiančiame XIV a. vienuolyne.

Kaip teigia Koventrio taryba, leidimai pakeisti „Ikea“ pastato paskirtį būtų patvirtinti dar iki šių metų pabaigos, o jau kitą pavasarį prasidėtų ir realūs rekonstrukcijos darbai. Miesto valdžia įsitikinusi, kad tokia galimybė įsigyti meno centrui tinkantį pastatą pasitaiko vos vieną kartą gyvenime, todėl ja nepasinaudoti būtų tiesiog nusikaltimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas