Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Architektai iš Majamio siūlo alternatyvą D.Trumpo sienai JAV ir Meksikos pasienyje

Architektai iš Majamio sukūrė naują viziją, kaip galėtų atrodyti JAV ir Meksikos pasienis. Anot jų, tvoros ir sienos atskiria bei supriešina žmones, taip pat užgožia kraštovaizdį. Vietoje to būtų galima įrengti specialius barjerus, kurie ne tik nedarkytų kraštovaizdžio, bet ir sujungtų dvi šalis, skelbia „Dezeen“.
Architektai iš Majamio siūlo alternatyvą D.Trumpo sienai
Architektai iš Majamio siūlo alternatyvą D.Trumpo sienai / domodesignstudio.com

Architektai sukūrė vizualizacijas, kuriose vaizduojama, kaip galėtų atrodyti kraštovaizdis palei JAV ir Meksikos pasienį be sienos ar tvoros. Kompanija „DOMO Architecture + Design“ projektu „Pasienio gražinimas“ teigia siekianti pažvelgti į šią teritoriją kitu kampu.

„Dabar šioje vietoje esanti tvora ir kitos gamtinės sąlygos tarnauja kaip pasienis. Savo manipuliacijomis siekiame parodyti, kad žmogaus rankomis pagamintos sienos ir tvoros agresyviai padalina dvi šalis. Patraukdami sienos ar tvoros idėją, panaikiname negatyvią konotaciją, kuri asocijuojasi su įvairiais barjerais“, – „Dezeen“ teigė architektas Francisco'as Llado'as.

domodesignstudio.com/Architektai iš Majamio siūlo alternatyvą D.Trumpo sienai
domodesignstudio.com/Architektai iš Majamio siūlo alternatyvą D.Trumpo sienai

„DOMO“ architektai siūlo kelias idėjas, kurios padėtų išspręsti vizualią vietos problemą, tačiau kartu teritorijos liktų atskirtos.

Anot jų, pasienį galima būtų įrengti po žeme, o viršuje šalis atskirtų natūralus parkas. Šiai idėjai prireiktų 750 tūkst. vienetų jūrinių konteinerių, kurie būtų įkasti 8 metrai po žeme ir iš vienos pusės būtų suformuotas skardis.

domodesignstudio.com/Architektai iš Majamio siūlo alternatyvą D.Trumpo sienai
domodesignstudio.com/Architektai iš Majamio siūlo alternatyvą D.Trumpo sienai

Tokia idėja architektams kilo po to, kai D.Trumpas per rinkimų kampaniją pažadėjo pastatyti sieną JAV ir Meksikos pasienyje, kad būtų apsisaugota nuo nelegalių migrantų. Tiesa, anot jo, dalį tokios sienos galima būtų pakeisti tiesiog tvora.

Tiesa, pati įmonė šių planų pristatyti D.Trumpui neplanuoja. Be to, kol kas neaišku, kiek toks projektas kainuotų, bet architektai tikina, kad „tikrai mažiau nei siena“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas