Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: „cunamis“ Klaipėdos centre – pojūčius išlaisvinantis loftas dirbantiems iš namų

Pastarieji metai iš esmės perrašė lietuvių vartojimo įpročius. Ne išimtis – ir nekilnojamojo turto (NT) sektorius. Karantino laikotarpiu šiam sektoriui kai kurie skeptikai, trindami rankas, praktiškai pranašavo krachą. Vis dėlto realybė pasirodė esanti kitokia – objektų kainos ne tik kad nekrito iki neregėtų žemumų, bet kai kur jie netgi buvo „iššluoti“.
Naujas loftas uostamiesčio centre
Naujos statybos loftas uostamiesčio centre / Asmeninio albumo nuotr.

Tarp išgyvenančių absoliutų renesansą – kelionėms sustojus iš naujo atrasta Klaipėda.

„Sujudimas mūsų miesto rinkoje ypač stipriai jaustis ėmė vasarą. Sujudimas, o tuo pačiu – ir šoktelėjęs lietuvių poreikis investuoti pinigus. Susiklostė keista situacija: žmonės ieško būsto gyvenimui, nori investuoti, tačiau beveik neturim, ką jiems pasiūlyti, nes paklausa išties didelė, o pasiūla šiuo metu – labai maža, neįdomi.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Žiemiškai padabinta Klaipėda
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Žiemiškai padabinta Klaipėda

Tokį reiškinį liudiju pirmą kartą per septynerius savo darbo NT rinkoje metus“, – atskleidžia agentūros „Capital Klaipėda“ brokerė Živilė Gerulaitienė.

15min pašnekovės teigimu, uostamiesčio būstų pirkėjai nėra išrankūs, todėl jiems tinka ir senesnės statybos objektai. Kita vertus, pasirinkimo investuoti apsisprendę tautiečiai nelabai ir turi: naujos statybos NT projektų trečiojo pagal dydį šalies miesto savivaldybėje vystoma labai mažai.

Vis tik karališkos eilės kortų kombinacija potencialiems investuotojams sukrito visai netikėtai. Atsilaisvino dėmesio vertas objektas, traukiantis, tarp kitko, daugiausia vilniečių žvilgsnius.

Asmeninio albumo nuotr./Pirmasis loftų projektas uostamiestyje sulaukė fenomenalios sėkmės
Asmeninio albumo nuotr./Pirmasis loftų projektas uostamiestyje sulaukė fenomenalios sėkmės

Tai – 70 kv. metrų loftas centrinėje Klaipėdos miesto dalyje besidriekiančioje Birutės gatvėje. 3 kambarių apartamentai įrengti unikaliame Lietuvos pajūrio projekte „Klaipėdos loftai“. Apžiūrėti būstą galite lankomiausiame šalies NT skelbimų portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Loftų projektas sulaukė fenomenalios sėkmės

„Vilniuje žmonės būstus perka, sakykime, „iš popierių“. Gyvenamieji namai dar tik pradedami statyti arba netgi nepradėti, jeigu tuo užsiima pasitikėjimą užsidirbę vystytojai, o pirkimas jau vyksta. Pas mus, Klaipėdoje, tokių tendencijų nėra.

Tiksliau, nebuvo iki 2019 m., kol pasirodė informacija apie „Klaipėdos loftų“ projektą. Jis lėmė tikrą NT rinkos lūžį ir tapo „cunamiu“, visiškai „nunešusiu stogus“. Didžiąją dalį loftų žmonės išpirko „iš popierių“, – pasakoja sertifikuota Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacijos NT brokerė.

4,6 m aukščio lubos

Fenomenalios sėkmės sulaukęs projektas buvo įvykdytas 1972 m. statybos dviaukštėse patalpose. Pirmuosius du aukštus vystytojai rekonstravo ir papildė jį nauju trečiuoju aukštu.

Asmeninio albumo nuotr./Loftas centrinėje Klaipėdos miesto dalyje
Asmeninio albumo nuotr./Loftas centrinėje Klaipėdos miesto dalyje

„Pirmajame aukšte – komercinės paskirties patalpos. Antrajame ir trečiajame – lofto tipo būstai. Skirtingo ploto, skirtingo lubų aukštingumo, tačiau tarp jų yra bendro. Retas ir išskirtinis interjero akcentas – stilingi, itin kokybiški tamsaus aliuminio langų rėmai su trijų stiklų paketais.

Ir, be abejonės, esminis šio tipo būstų išskirtinumas – nestandartinio aukščio lubos, antrame aukšte siekiančios 4,6 m, o trečiajame – net 5,20 m“, – pabrėžia Ž.Gerulaitienė.

Įkvepiančios kaimynystės viduriniame aukšte

NT brokerės atstovaujamas būstas su antresole įrengtas uostamiesčio Birutės gatvėje esančio loftų projekto antrajame aukšte. Dabartiniai savininkai buvo vieni pirmųjų, įsigijusių būstą su daline apdaila „Klaipėdos loftų“ projekte.

Įsirengė, tačiau įkurtuvių taip ir nepaminėjo – pasikeitus gyvenimo planams, persikėlė kitur, todėl nutarė parduoti.

Asmeninio albumo nuotr./Trijų kambarių būstas uostamiesčio Birutės gatvėje
Asmeninio albumo nuotr./Trijų kambarių būstas uostamiesčio Birutės gatvėje

„Žmonės jauni, ambicingi, nebijantys iššūkių. Iš esmės, šiame projekte tik tokie ir kuriasi. Kaimynų amžiaus vidurkis – 30–35 metų, tačiau būta ir keleto dvidešimtmečių bei gerokai vyresnių pirkėjų. Galiu užtikrintai pasakyti, kad čia naujakurius pasitiks labai draugiška, bendruomeniška, šauni kaimynystė“, – teigia Ž.Gerulaitienė.

Tai ji žino geriau negu bet kas kitas, kadangi didžiąją dalį apartamentų raktų naujakuriams pati ir įteikė.

Laisvos dvasios kosmopolitams

„Pasitaikė, kad, prasidėjus prekybai, užsuko kelios poros, kurios itin stebėjosi šiuo projektu: „Oi oi, kaip čia neįprasta, kaip čia gyventi?“. Savaime suprantama, kad tie žmonės apsigyveno kitur. O tie, kas atsikraustė čia, puikiai žinojo, ką perka. Žinojo, kad namas bus stilingas, o būstai – išskirtiniai.

Loftas ypatingas tuo, kad jame riboti žmogų gali nebent jo fantazijos trūkumas. Lofte gali išdarinėti bet ką, jis – terpė beprotiškiausiems sumanymams, todėl natūralu, kad tokiems pasiryžta įdomūs, laisvi, kūrybingi žmonės. Kosmopolitiški. Trokštantys erdvės. Nenorintys gyventi standartiškuose būstuose „su privalomomis sienomis ir durimis miegamajam kambariui“.

Asmeninio albumo nuotr./Nekilnojamojo turto brokerė Živilė Gerulaitienė
Asmeninio albumo nuotr./Nekilnojamojo turto brokerė Živilė Gerulaitienė

Norintys laužyti, keisti interjero standartus. Tai – daug keliavę ir daug matę pirkėjai“, – loftų gyventojus apibūdina 15min pašnekovė.

Jos teigimu, lofto tipo būstus žmonės renkasi tam tikram gyvenimo etapui – tol, kol jie vieniši arba gyvena su antrąja puse. Atsiradus vaikams, loftas dažniausiai keičiamas į kitokio tipo butą arba namą užmiestyje.

Asmeninio albumo nuotr./Apartamentuose įrengtas atskiras miegamasis kambarys
Asmeninio albumo nuotr./Apartamentuose įrengtas atskiras miegamasis kambarys

Didžioji dalis „Kaipėdos loftų“ projekto apartamentų buvo pirkta pasidžiaugti nuostabiu nuosavu gyvenimu. Keletas mažiukų loftų po 18 kv. m tapo investicija ir iškeliavo į nuomos skelbimų lentą „Aruode“ , – prisimena Ž.Gerulaitienė.

Dekoratyvinis betonas ir drastiškai skirtingi stiliai

NT brokerės atstovaujamų 70 kv. metrų apartamentų kaina – 145 tūkst. eurų, į ją įskaičiuota ir vieta antžeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje. Specialistė drąsiai šį pirkinį vadina neturinčiu analogų šiandienos Klaipėdos rinkoje.

„Apartamentų įrengimui naudotos tik aukščiausios kokybės medžiagos, aplinka kurta konsultuojantis su profesionaliu interjero dizaineriu. Sienos ir lubos – puoštos dekoratyviniu betonu, išlietos ilgaamžės poliruoto betono grindys, natūralaus medžio lukšto baldai, suprojektuoti šiam būstui ir gaminti Lietuvos įmonių“, – vardija Ž.Gerulaitienė.

Asmeninio albumo nuotr./Sienos ir lubos – puoštos dekoratyviniu betonu
Asmeninio albumo nuotr./Sienos ir lubos – puoštos dekoratyviniu betonu

15min pašnekovės žodžius apie terpę drąsiausiems sprendimams iliustruoja objekte esantys baldai ir interjero detalės. Pavyzdžiui, svetainės grindis dengiantys kilimai, kurie kardinaliai skiriasi ne tik spalvomis, bet ir stilistika. Įsitikinkite savo akimis, peržiūrėję daugiau nuotraukų lankomiausiame NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Vienas – modernus, kitas – primenantis rytietiškų kilimų populiarius raštus. Nepaisant tokių, regis, didžiulių stilistikos skirtumų, lofte abu kilimai dera idealiai ir atrodo itin stilingai.

Apšvietimo galimybių – kaip koncertų salėse

Įdomūs ir apšvietimo sprendimai, kurio variantų – netgi ne keli, o daugybė.

„Gali būti apšviesta tik antresolė, tik stalas joje, tik laiptai, tik svetainė, tik valgomojo zona arba viskas kartu, – pasakoja Ž.Gerulaitienė. – Toks apšvietimas labai sušvelnina iš pirmo žvilgsnio šaltoką betoninę lofto stilistą, suteikia jai jaukumo, romantikos.“

Asmeninio albumo nuotr./Vonios kambarys
Asmeninio albumo nuotr./Vonios kambarys

Antresolė, apie kurią užsimena NT brokerė, šiame būste siekia 18 kv. m. Kelių „Klaipėdos loftų“ projekto būstų antresolėse įrengti miegamieji ir antrieji san. mazgai:

„Parduodamas loftas yra išskirtinis tuo, jog pirmajame aukšte yra ne tik erdvi virtuvės-svetainės zona ir san. mazgas, bet dar ir atskiras miegamasis kambarys su sienomis ir durimis. Jau įrengtoje antresolėje galima suplanuoti dar vieną miegamąjį – jeigu būsto gyventojus aplankytų gandrai – arba šiuo laikmečiu būtinybe tapusiu darbo kambarį.“

Balkonas – kelissyk didesnis už „prancūzišką“

Šio urbanistinės stilistikos 3 kambarių būsto panoraminiai langai nukreipti į vakarų pusę. Pro juos matyti gretimi namai – visi neseniai renovuoti arba statyti naujai. Grindis šildo autonomiškai valdomo centrinio kolektorinio šildymo sistema.

„Visa projekto aplinka labai harmoninga ir estetiška. O ir daugiaaukštės statybos aplink nebus, nes teritorija jau apstatyta, antra, nereikia pamiršti, kad centrinėje miesto dalyje daug kur ribojamas pastatų aukštingumas“, – pastebi Ž.Gerulaitienė.

Į vakarų pusę žvelgia ne tik langai, bet ir gana erdvus balkonas, kuriame ramiam vakarojimui tikrai tilps staliukas su kėdėmis. Kita vertus, vakaroti balkone naujakuriai neprivalės.

Nestandartinę jų erdvę ir Klaipėdos senamiesčio pažibą – Teatro aikštę – skiria vos 10 minučių pėsčiomis. Palydėti saulę prie jūros taip pat nesukels didesnių problemų – tokiu pačiu atstumu nutolusi perkėla su tiesioginiu bilietu į Smiltynę ir pastarosios gražiuosius paplūdimius.

Vilniečiai – pagrindiniai investuotojai pajūryje

NT brokerė Ž.Gerulaitienė prognozuoja ir beveik neabejoja, kad šiuolaikišką gyvenimo pojūtį suteikiantys namai pritrauks viengungį arba porą iš sostinės:

„Vilniečiai pajūrio regione investuoja aktyviausiai. Ne vien dėl to, kad, nustojus keliauti, Klaipėda tapo patraukli joje atostogauti ar savaitgaliauti. Vienas po kito pasipylė atvejai, kuomet arčiau Baltijos jūros persikėlė nuotoliniu būdu dirbti galintys žmonės.

Šis variantas tobulas tiems, kam patinka loftų stilistika ir idėja: atvažiavus vienam ar su pora, belieka išsipakuoti lagaminus, įsikurti pojūčius išlaisvinančioje erdvėje ir naujais įspūdžiais kibti į savo darbus.“

NT brokerės atstovaujamas būstas – vienas iš dviejų, naujakuriams belikusių „Klaipėdos loftų“ projekte. Paskutinis loftas pardavime – didžiausias: jo pirmojo aukšto plotas yra 97 kv. m, įrengus antresolę, gali siekti daugiau nei 150 kv. m. Tokio būsto su daline apdaila kaina – 170 tūkst. eurų.

„Kai pabandau įsivaizduoti, kaip šis loftas atrodys įrengtas, man per odą bėga šiurpuliukai. Manhetenas Klaipėdos centre“, – teigia agentūros „Capital Klaipėda“ brokerė Ž.Gerulaitienė.

Daugiau uostamiestyje parduodamų butų skelbimų apžiūrėti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas