Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: išskirtinis prabangus butas klasikos gerbėjams

Kauno istorinio ir kultūrinio centro širdyje parduodamas išskirtinio dekoro butas klasikos gerbėjams. Vieni juo žavisi ir norėtų pasižvalgyti kaip muziejuje ar tokiame interjere kurti filmą, o kiti tiesiog nesupranta tokio stiliaus. „Nieko nuostabaus, – sako brokerė Gina Mackevičienė, – dėl skonio nesiginčijama, lietuviai labiau mėgsta skandinavišką minimalistinį stilių, o šis butas žavi klasikos gerbėjus“.
Butas Kaune, Ožeškienės g.
Butas Kaune, Ožeškienės g. / Aruodas.lt

Butas istorinėje miesto dalyje

Išskirtinio interjero erdvus ir prabangus butas miesto centre įrengtas 1910 metų statybos name tarsi alsuoja istorine dvasia. Kapitalinis buto remontas atliktas prieš dešimtmetį, atitinka šiuolaikinius kokybės ir patogumo standartus, o kartu išsaugotas unikalus kambarių išplanavimas, leidžiantis pajusti itin aukštų lubų suteikiamą erdvės pojūtį. Butas reklamuojamas lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt.

Naujieji šeimininkai pro buto langus matys didingomis kolonomis paremtą Kauno filharmonijos, buvusius Teisingumo ir Seimo rūmus, ir aukštai iškilusį pastato +kupolą. Langai į vidinį kiemelį suteiks daugiau ramybės ir privatumo. Name mažai gyventojų, todėl uždarame kieme statomi tik 3–4 automobiliai.

Vos per vieną kvartalą, kelias minutes pėsčiomis pasieksite Laisvės alėją, nacionalinį M. K. Čiurlionio dailės muziejų, vieną seniausių Lietuvoje Vytauto Didžiojo karo muziejų su garsiaisiais liūtais iš Astravo dvaro, netrukus miestiečiams atsivers ir rekonstruotos Vienybės aikštės erdvės. Natūrali buto tąsa yra miesto renginiai, restoranai, kavinės ir teatrai.

Aruodas.lt/Butas Kaune, Ožeškienės g.
Aruodas.lt/Butas Kaune, Ožeškienės g.

Interjeras, prisodrintas barokinio puošnumo

Pasak brokerės Ginos Mackevičienės, buto išskirtinumas – įrengimo stilius. Butas tikrai traukia akį, tai rodo ir skelbimo peržiūrų skaičius. „Žmonių skoniai labai skiriasi, tačiau daugelis lietuvių renkasi skandinavišką stilių, interjero detalių minimalizmą. Šio buto klasikinis interjeras, primenantis Liudviko XIV laikmetį, barokinis puošnumas, meno kūriniai labiau patinka užsieniečiams“, – sako brokerė ir pabrėžia, nėra interjere jokio pigaus kičo, viskas originalu ir autentiška.

Buto sienas puošia dideli originalios tapybos paveikslai masyviais puošniais rėmais, svetainės ir miegamojo baldai antikvariniai arba pagal seną stilių pagamintos šiuolaikinės kopijos. Interjerą vienija aukso spalva – baldų detalės, šviestuvai, sienų ir lubų puošyba, net santechnikos detalės dengtos aukso dulkių dažais.

„Į interjerą tikrai daug investuota, tai iš tiesų karališkas butas. Įdomu, kad sulaukiau susidomėjimo ir siūlymų išnuomoti butą filmų ar serialų, vaizdo ar muzikinių klipų kūrimui. Tai rodo, kad toks stiliaus butas tikrai retas Lietuvoje“, – teigia G. Mackevičienė. Įsitikinkite, Aruodas.lt pagal šią nuorodą peržiūrėję daugiau nuotraukų.

Ankstesnieji buto savininkai tokį interjerą sukūrė todėl, kad šis stilius jiems patinka. „Jie tiesiog taip gyvena, tokį interjerą buvo sukūrę ir ankstesniame savo būste, tokioje aplinkoje planuoja gyventi ir ateityje“, – sako brokerė.

Aruodas.lt/Butas Kaune, Ožeškienės g.
Aruodas.lt/Butas Kaune, Ožeškienės g.

Butu domisi klasikos gerbėjai

Pasak G. Mackevičienės, butu domisi pirkėjai, kurie yra klasikos gerbėjai, norintys įsikurti senamiestyje ar centrinėje miesto dalyje. „Kaip ir minėjau, lietuviams kiek neįprastas toks interjero stilius, kaip potencialūs pirkėjai butu susidomėjo šveicarų pora ir vokiečio bei lietuvės šeima. Paprastai toks interjeras patrauklus senosioms Europos kultūroms – prancūzams, italams“, – mano brokerė.

Visame bute paklotas ąžuolinis parketas, taip pat ir virtuvėje, beje, ši buto zona patraukli tamsių spalvų gerbėjams – prie prabangių, blizgių, aptakių formų paviršių dera juodos spalvos buitinė technika. Vonioje, priešingai, karaliauja balta baldų spalva, kurią kontrastingai išryškina ornamentuotos juodai – baltos sienų plytelės. Tualetas spindi aukso spalva – sienų plytelės, veidrodžio rėmai ir retro stiliaus vandens maišytuvas.

Koridoriaus, svetainės, dviejų miegamųjų sienas puošia klasikinės ornamentikos ir sodrių spalvų sienų apmušalai.

Butas parduodamas su integruotais virtuvės, vonios baldais, o interjero dekoro detalės, meno kūriniai, antikvariniai svetainės ir miegamojo baldai taip pat parduodami, bet tai jau atskiras derybų klausimas.Skelbimą apie parduodamą butą matysite, paspaudę šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas