Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: kovą butų pasiūlos kainos buvo mažesnės nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus

Kovo mėnesį vidutinės Vilniuje parduodamų butų pasiūlos kainos buvo beveik tokios, kaip vasarį, o Kaune ir Klaipėdoje fiksuotas nedidelis teigiamas kainų pokytis. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, vidutinės butų pasiūlos kainos šių metų kovą didmiesčiuose buvo mažesnės nei praėjusių metų kovą, rašoma įmonės pranešime.
Nekilnojamasis turtas
Nekilnojamasis turtas / 123RF nuotr.

Kovo mėnesį Vilniuje parduodamų butų vidutinė skelbimuose siūloma kaina siekė apie 1516 Eur/kv. m (5234 Lt/kv. m), neatsižvelgiant į buto statybos metus, įrengimą, šildymo tipą ir kt. Palyginti su vasario mėnesiu, pasiūlos kainos buvo keliais eurais už kvadratinį metrą mažesnės, tačiau pokytis nesiekia net pusės procento. Palyginti su praėjusių metų kovo mėnesiu, matomas -1 proc. pasiūlos kainų pokytis.  

Vidutinė parduodamų butų pasiūlos kaina Kaune kovą siekė apie 802 Eur/kv. m (2769 Lt/kv. m).

Kaune kovo mėnesį vidutinės parduodamų butų pasiūlos kainos išaugo apie 1 proc., palyginti su vasariu, rodo nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt publikuotų skelbimų duomenys.

Nors pirmaisiais šių metų mėnesiais ir fiksuotas pasiūlos kainų didėjimas, tačiau palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, šių metų kovą parduodamų butų pasiūlos kainos buvo apie 7 proc. mažesnės (fiksuojamas -7 proc. pokytis). Vidutinė parduodamų butų pasiūlos kaina Kaune kovą siekė apie 802 Eur/kv. m (2769 Lt/kv. m).

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Pinigai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Pinigai

Klaipėdoje – 3 proc. mažesnės nei 2014-ųjų kovą

Kovo mėnesį Klaipėdoje užfiksuotos panašios tendencijos kaip Kaune: palyginti su vasariu, kovą parduodamų butų vidutinės kainos skelbimuose buvo apie 1 proc. didesnės nei vasarį, tačiau apie 3 proc. mažesnės nei 2014 metų kovo mėnesį. Vidutinė skelbimuose siūloma parduodamų butų kaina siekė apie 1052 Eur/kv. m (3632 Lt/kv. m).

Informacija parengta, remiantis didžiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt skelbimų statistika, vertinant vidutines skelbimuose siūlomas parduodamų butų kainas, o ne konkrečias nekilnojamojo turto objektų ypatybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas