Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: ežerų ir saulės krašte parduodama prabangi rąstinė vila su pirtimi

Daugeliui lietuvių nostalgiją kelia rąstiniai namai, dvelkiantys natūralumu, grynumu ir saulėtomis vasaros dienomis terasoje arba vakarais, stebint raudonai ežerą nudažiusį saulėlydį. Šiuo metu Zarasų rajone, ant vieno didžiausių Lietuvos vandens telkinių – Antalieptės marių – kranto parduodama įspūdinga rąstinė vila.
Zarasų rajone parduodama prabangi sodyba
Zarasų rajone parduodama prabangi sodyba / Aruodas.lt nuotr.

Domisi ir užsieniečiai

Zarasų herbe pavaizduotas neįprastas gyvūnas – pusiau stirna, pusiau žuvis mėlyname fone. Tačiau tai puikiai atspindi krašto specifiką – kraštas itin turtingas ežerų, jų pakrantėse ošia seni miškai, tapę namais ir laukiniams gyvūnams. Vienas didžiausių vandens telkinių Lietuvoje – Antalieptės marios – turi net 75 salas, gausiai apgyventas paukščių.

Parduodamą sodybą galite apžiūrėti lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt. Sodybą parduodantis nekilnojamojo turto brokeris Robertas Karalius sako, kad visų pirma ji išsiskiria savo konstrukciniu sprendimu.

„Ši vila puikiai suplanuota – vienas įspūdingiausių jos akcentų yra itin aukštos lubos svetainėje, einančios per abu pastato aukštus. Toks sprendimas retai sutinkamas sodybose Lietuvoje – dažniau JAV ir Kanadoje. Turbūt todėl ji traukia ne tik klientų iš Lietuvos, tačiau ir iš užsienio dėmesį. Antrame aukšte išsidėsčiusios atskiros miegamųjų zonos: ši vila puikiai tinka ir gausiai šeimai, nes vien pagrindiniame pastate yra 7 miegamieji“, – atskleidžia R.Karalius.

Sodyba niekada nebuvo nuomojama ar užleidžiama kitiems asmenims. Ji buvo nuolat prižiūrima ir puoselėjama būtent dabartinio savininko šeimos oazė.

Vilą supa įspūdinga aplinka: brandus eglynas, penktas pagal dydį Lietuvoje Antalieptės Marių tvenkinys, iki smulkmenų išpuoselėta kiemo aplinka su pasivaikščiojimo takais ir apšvietimu. Vilos teritorijoje įrengtas privatus 25 arų ploto įžuvintas tvenkinys.

„Šią teritorija supa Gražutės Regioninis parkas, kuriame gausu ne tik miškų bei vandens telkinių, unikalių architektūros paminklų. Šalia esančiame Salako miestelyje yra įspūdinga tašytų akmenų bažnyčia, jūrų muziejus“, – apie lankytinas vietas aplink šią sodybą pasakoja R.Karalius.

Portale Aruodas.lt galite apžiūrėti daugiau sodybos nuotraukų.

Aruodas.lt nuotr./Zarasų rajone parduodama prabangi sodyba
Aruodas.lt nuotr./Zarasų rajone parduodama prabangi sodyba

Įrengta taip, kad būtų galima gyventi nuolat

Jo teigimu, šią sodybą kūrė ir plėtojo patys jos šeimininkai.

„Nors jie – ne Lietuvos piliečiai, jie įvertino šios vietos unikalumą, grožį bei potencialą ir investavo savo laiką bei pinigus kurdami savo atostogų būstą būtent Zarasų krašte. Šia sodyba jie naudojosi kaip atostogų būstu 10 metų. Nenuostabu, kad atėjo laikas pakeisti būstą, tai įprastas standartas visame pasaulyje: per tokį laikotarpį keičiasi šeimyninės aplinkybės, kartais net gyvenimo būdas. Panašiai yra ir šiuo atveju. Beje, sodyba niekada nebuvo nuomojama ar užleidžiama kitiems asmenims. Ji buvo nuolat prižiūrima ir puoselėjama būtent dabartinio savininko šeimos oazė“, – pasakoja nekilnojamojo turto brokeris.

Pašnekovo teigimu, sodyba architektūriškai puikiai įsilieja į gamtos natūralų grožį ir aplinką, šeimininkai siekė harmoningos dermės ir sodybos vidaus bei išorės apdailai naudojo tik natūralias medžiagas.

Visą teritoriją gali įsigyti net kelios artimos šeimos arba tėvai su vaikais. Svečių namelis arba pagalbinis namas taip pat turi savo atskirą pakrantę.

„Tačiau buvo pritaikyta ir modernių sprendimų: pavyzdžiui, panoraminiai langai nuo žemės iki lubų svetainėje. Įrengta stumdoma sistema, todėl vasarą lengva sujungti vidaus ir lauko erdves į vientisą plotą. Viloje įrengtas nuosavas vandens gręžinys bei biologiniai valymo įrengimai. Šildymui, atsižvelgiant į šio objekto naudojimo pobūdį ir sezoniškumą, pasirinkta elektra. Ypatingas dėmesys skirtas apsaugai – įrengta signalizacija ir vaizdo kameros visoje teritorijoje. Pats namo interjeras iki smulkmenų išbaigtas: įrengta visa reikalinga įranga kasdieniam (net ir nuolatiniam!) gyvenimui, nuo buitinės technikos iki sanitarinių įrenginių“, – sako R.Karalius.

Idėja: pasidalyti kelioms šeimoms

Nors pagrindiniame sodybos name yra net 7 miegamieji, teritorijoje stovi dar ir svečių namelis.

VIDEO: Prabangi sodyba ant Antalieptės marių kranto

„Kadangi miegamųjų skaičius pagrindiniame pastate buvo pakankamas šios šeimos poreikiams, svečių namą jie skyrė personalui. Jame nuolat gyveno žmogus, besirūpinantis vilos gerbūviu ir apsauga. Kadangi šis pastatas yra priešingoje pusėje negu pagrindinis namas, jo panaudojimo galimybės labai plačios – pavyzdžiui, visą teritoriją gali įsigyti net kelios artimos šeimos arba tėvai su vaikais. Svečių namelis arba pagalbinis namas taip pat turi savo atskirą pakrantę ir gali būti pritaikomas nuolatiniam gyvenimui ar poilsiui“, – idėją pateikė nekilnojamojo turto brokeris.

Jis taip pat pridūrė, kad, nors sodyba yra apsupta ežerų, kelias iki jos yra geras ir patogus visais metų laikais – pasukus iš asfaltuoto kelio, iki sodybos belieka trys kilometrai.

Aruodas.lt nuotr./Zarasų rajone parduodama prabangi sodyba
Aruodas.lt nuotr./Zarasų rajone parduodama prabangi sodyba

„Nors kaimynystės nesijaučia, aplinkui yra įsikūrusių ir kitų sodybų. Netoliese yra ir namų, kuriuose žmonės gyvena nuolat, todėl būnant šioje sodyboje galima mėgautis išskirtiniu privatumu ir ramybe, tačiau tuo pačiu žinoti, kad nesate vieni“, – sakė R.Karalius.

Ant sodybos kranto pastatyta tokia pat rąstinė pirtis su tvirtu lieptu į marias.

Norėdami sužinoti šio objekto kainą ar pamatyti daugiau nuotraukų, spauskite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas