Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Avia Solutions Group“ naujajame biurų pastate „nutupdė“ lėktuvą

Beveik 27 metrų ilgio, virš 6 metrų aukščio ir 23 tonų svorio verslo klasės lėktuvas „Bombardier CRJ200“, „nutūpęs“ biurų komplekso viduje. Tokį pirmąjį pasaulyje orlaivio integracijos į pastatą projektą sostinėje įgyvendino aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“. Šis unikalus architektūrinis sprendimas išvystytas naujame bendrovės biurų komplekse, kuris duris atvers 2021-ųjų pabaigoje šalia dabartinės įmonės būstinės netoli Vilniaus oro uosto. Kubo formos pirmajame statinio aukšte „nutupdytą“ lėktuvą galės apžiūrėti visi norintys, todėl tikimasi, kad jis taps išskirtiniu sostinės traukos centru, kviečiančiu vilniečius bei miesto svečius iš arčiau susipažinti su aviacijos industrija.
Lėktuvas
Lėktuvas / „Avia Solutions Group“ nuotr.

Naujasis „Avia Solutions Group“ biurų pastatas yra dalis Vilniaus Dariaus ir Girėno gatvėje statomo „Aerocity“ aviacijos miestelio su daugiau nei 50 tūkst. kv. m biurų, viešbučių ir aukštos kvalifikacijos darbuotojų apartamentų kompleksu. Planuojama, kad jame 2025-aisiais dirbs bei gyvens virš 8 tūkst. specialistų, aptarnaujančių įmonių grupę visame pasaulyje.

Be to, komplekse dar šiemet bus atidarytas „NewTech“ inovacijų ir technologijų slėnis, tapsiantis traukos centru aviacijos profesionalams, industrijos entuziastams bei visai visuomenei. Visgi, anot „Avia Solutions Group“ vadovo Jono Janukėno, daugiausia dėmesio turėtų sulaukti naujajame biurų pastate „nutupdytas“ orlaivis. Pašnekovo teigimu, šis projektas – ne tik vienintelis tokio pobūdžio architektūrinis sprendimas pasaulyje. Jis išskirtinis ir tuo, jog buvo nuspręstas įgyvendinti Vilniuje, nors įmonių grupė turi beveik 100 atstovybių skirtingose šalyse.

„Šis naujojo biurų pastato viduje įkurtas lėktuvas taps tikra mūsų naujojo „Aerocity“ miestelio pažiba. Orlaivis bus nikeliuotas, darniai papildys modernią verslo ir pramogų erdvę. Tuo tarpu naujasis biurų pastatas yra solidus bei unikalus projektas, išsiskiriantis savo architektūriniais sprendimais. Aštuonių aukštų statinys statomas kubo formos, kurio centre – didžiulis atriumas. Aplink jį suplanuoti biurai, o kvadrato formos pirmasis aukštas atsiduria tarsi po stogu. Tai minimalistinė, erdvi, kupina lengvumo 8 metrų aukščio erdvė stiklinėmis sienomis, kurioje ir „nutupdėme“ lėktuvą“, – pasakoja J.Janukėnas.

Naujojo „Avia Solutions Group“ biurų komplekso viduje esantį lėktuvą bei aplink statomą „NewTech“ inovacijų ir technologijų slėnį planuojama atverti visiems. Šiame klasteryje grupės įmonės vystys aviacijos sektoriaus inovacijas, o lankytojams žadama galimybė susipažinti su jomis iš arčiau.

„Čia suplanavome ir funkcionalias viešąsias erdves, komercinės paskirties patalpas, netgi itališko maisto restoraną. Visa tai darome norėdami užtikrinti kuo patogesnes tiek darbo, tiek ir laisvalaikio sąlygas mūsų darbuotojams bei svečiams. Be to, biurų pastate esantis lėktuvas taip pat nebus tik interjero elementas – jį bus galima apžiūrėti iš vidaus“, – pastebi „Avia Solutions Group“ vadovas.

Pabrėždamas šią mintį, jis priduria: aviacija yra be galo žavinga sritis, tačiau ne kiekvienas turi progų su pastarąja susipažinti iš arti. „Toks projektas tik priartina visus prie industrijos, kurioje mes dirbame kasdien. Taip galime dalintis savo patirtimi ir leisti kiekvienam iš arčiau pamatyti tiek mūsų darbą, tiek patį sektorių. Todėl su nekantrumu laukiame, kada šią nuostabią idėja, kurią realybe pavertėme per itin trumpą laiką, gyvai pamatys ir įvertins visuomenė“, – reziumuoja J.Janukėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas