Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltneta“ užbaigė 3 mln. eurų vertės duomenų centro plėtros etapą

Bendrovė „Baltnetos komunikacijos“ oficialiai užbaigė antrą Liepkalnio duomenų centro plėtros etapą. Į šį plėtros etapą bendrovė investavo apie 3 mln. eurų, o naujajame duomenų centro pastate bus galima sutalpinti apie 4 tūkst. serverių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Naujas „Baltnetos“ duomenų centras
Naujas „Baltnetos“ duomenų centras / Bendrovės nuotr.

„Į Liepkalnio duomenų centro plėtrą investavome matydami sparčiai augantį debesijos paslaugų poreikį tarp verslo ir institucinių klientų. Nauji pajėgumai leis toliau siūlyti mūsų paslaugas ir duomenų centro resursus klientams vietos rinkoje, taip pat orientuotis į paslaugų eksportą Rytų Europos ir Skandinavijos rinkose“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas bendrovės „Baltnetos komunikacijos“ generalinis direktorius Modestas Ancius.

Teigiama, kad tiek ankstesnė, tiek naujoji Liepkalnio duomenų centro dalys atitinka „Uptime Institute“ „Tier 3“ kategoriją, kuri žymi 99,982 proc. siekiantį duomenų centro veiklos pateikiamumą. Naujasis duomenų centras be „Tier 3 Design“ taip pat turės ir „Tier 3 Facility“ sertifikatą, reiškiantį, jog prieš eksploataciją visos sistemos buvo išbandytos imituojant realias darbo sąlygas. Abu duomenų centrai turi tarpusavyje nesusijusias autonomiškas elektros tiekimo, aušinimo ir ryšių technologijas. Be to, jie yra įrengti teritorijoje, kurioje nėra vykdoma jokia nesusijusi veikla, čia nėra pašalinio žmonių ar transporto judėjimo.

Bendrovės nuotr./Naujas „Baltnetos“ duomenų centras
Bendrovės nuotr./Naujas „Baltnetos“ duomenų centras

Išplėtus „Baltnetos“ duomenų centrą, jame įrengta 10 darbo vietų jį prižiūrintiems inžinieriams, čia perkeltas ir techninio klientų aptarnavimo skyrius.

Bendrovėje šiuo metu dirba daugiau kaip 140 specialistų. „Baltnetos“ pajamos per 2018 m. sudarė 11,8 mln. eurų, grynasis pelnas siekė apie 1,8 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas