Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsimoms statyboms paaukotos eglės atgims naujam gyvenimui

Vilniaus Naujamiestyje esanti Eglių gatvė atgimsta – šį rajoną pamėgo naujakuriai, čia aktyviai plečiasi naujų namų kvartalas. Eglių g. 35 netrukus prasidės naujo daugiabučio statyba. Projekto, pavadinto „Eglių takas“ vystytojai susidūrė su jautriu klausimu, ką daryti su trimis žaliaskarėmis eglėmis.
„Eglių takas“ vizualas
Projekto „Eglių takas“ vizualizacija / Projekto partnerio nuotr.

Eglės ilgus metus džiugino aplinkinių namų gyventojus ir buvo tikra šios vietos puošmena, tačiau dabar atsidūrė pačiame būsimų statybų centre. Sprendimas buvo rastas: nors eglutės neišvengiamai turės būti nukirtos, jos atgims medinių skulptūrų pavidalu ir sugrįš į Eglių gatvę.

„Kreipėmės į garsią Lietuvoje angelų kūrėją – skulptorę Rūtą Kavaliauskienę, prašydami išdrožti medinius angelus, kurie kaip namų sargai globos Eglės gatvės gyventojus, linkėdami jiems ramybės, – idėja dalinosi statybų vystytojo UAB „Saukus“ atstovai. – Kitos išeities, kaip tik nukirsti medžius, neturime. Tad tokia galimybė pratęsti eglių gyvenimą mums pasirodė labai graži. Tikimės, kas su tuo sutiks ir šios gatvelės senbuviai.“

Be savo pagrindinių įsipareigojimų: šiuolaikiško ir modernaus daugiabučio su erdvia parkavimosi aikštele statybų, sutvarkyto gerbūvio, Eglių g. 35 įsikursiančio projekto „Eglių takas“ vystytojai žada kartu su kiekvienu naujakuriu pasodinti po eglutę. Planuojama, kad taip sužaliuos nauja penkiasdešimties eglučių alėja, kuri ne tik pateisins projekto pavadinimą, bet ir leis naujiesiems gyventojams greičiau pasijusti ne tik savo būsto, bet ir namus supančios aplinkos atsakingais šeimininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas