Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto ABC. Ar verta pirkti baldus iš ekspozicijos?

Pirkti pigesnius, tačiau jau iš dalies naudotus, baldus iš ekspozicijos? Ar užsakinėti ir mokėti žymiai didesnę sumą? To 15min „Būsto ABC“ klausė dizainerės.
Paroda „Baldai Interjeras Dizainas 2019“
Paroda „Baldai Interjeras Dizainas 2019“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Komentuoja namų apdailos centro UNIDECO partnerė, interjero dizainerė Vaida Mockevičiūtė:

Pirkti baldus iš ekspozicijos – labai patogu ir gerokai pigiau, ypač jei kalbame apie minkštus baldus – sofas, fotelius, kėdes. Apskritai prieš perkant baldus, būtina juos išsibandyti – prigulti, atsisėsti, pajausti medžiagiškumą. Tik tokiu būdu suprasime, ar baldas mums tinka ir patinka, ar tikrai yra patogus. Salonai taip pat dažnai leidžia ekspozcinius baldus išsivežti į objektą, pasižiūrėti, ar jis tinka prie interjero. Žinoma, visi suprantame, kad iš ekspozicijos perkami baldai yra tam tikra prasme „padėvėti“, bet tai nebūtinai reiškia, kad baldai bus prastos būklės. O patys salonai tokiems baldams suteikia maksimalias nuolaidas. Tiesa, reikėtų įsivertinti, kad tokiems baldams suteikiama garantija gali būti labai trumpa. Arba apskritai jos gali ir nebūti.

Pirkti baldus pagal užsakymą yra brangiau, tačiau kai kuriais atvejais –neišvengiama. Pavyzdžiui, virtuvė ar kiti korpusiniai baldai dažniausiai pritaikomi konkrečiam interjerui, pagal konkretų patalpų planą, konkrečias erdves. Jeigu perkame virtuvę ar kitus korpusinius baldus iš ekspozicijos, jie bus standartinių matmenų. O virtuvės, drabužinės dažniausiai projektuojamos individualiai, atsižvelgiant į gyventojų poreikius ar net jų ūgius. Taigi, tokioms funkcinėms zonoms, kaip virtuvė, vonios kambarys, kur reikalinga daugiau individualumo ir patogumo, baldai iš ekspozicijos ne visuomet bus geriausias sprendimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas