Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto ABC. Eksperto patarimai, kaip taisyklingai užklijuoti tapetus

Išsirinkti tapetus yra tik vienas žingsnis, reikia žinoti, kaip juos priklijuoti. Todėl 15min „Būsto ABC“ to pasiteiravo eksperto.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

TAIP SKAITYKITE: Būsto ABC. Tapetų tipai ir ką apie juos reikia žinoti

Vaidas Misius, „Unideco“ namų apdailos centro statybos rangos darbų partneris, „Regina ir Co“ direktorius 15min „Būsto ABC“ aiškino, kad prieš klijuojant tapetus sienos turi būti paruoštos taip pat gerai ir atidžiai, kaip ir prieš jų dažymą.

„Žmonės daro didelę klaidą, galvodami, kad klijuojant tapetus pasiruošimas nėra būtinas, o sienų kokybė neturi įtakos galutiniam vaizdui. Visada sakau, kad tinkamas pasiruošimas – pusė darbo“, – sakė jis.

Anot jo, jei ant sienų tapetai jau buvo klijuoti anksčiau, turite nulupti senus tapetus ir nuvalyti senų klijų likučius. Įvairius įtrūkimus ar nelygumus svarbu užglaistyti glaistu. Galiausiai sienas reikia pašlifuoti ir nugruntuoti.

„Jei sienos, kurias norite išklijuoti tapetais, buvo dažytos, turite jas nuplauti. Taip pat svarbu jas nušveisti švitriniu popieriumi, nugruntuoti“, – rekomendavo V.Misius.

O jei sienos yra naujai tinkuotos, nepamirškite jų nugruntuoti. Paruošta tapetų klijavimui siena turi būti lygi, švari, vienspalvė, neturi būti drėgmės.

„Prieš klijuojant tapetus, labai svarbu atsižvelgti ir į aplinkos bei oro sąlygas. Patalpoje, kurioje klijuojate tapetus, turėtų būti šviesu, negali būti skersvėjo. Optimali ir tapetų klijavimui palanki oro temperatūra turėtų svyruoti nuo 15 iki 25 laipsnių Celsijaus. Tokiomis sąlygomis jausitės patogiai ir leisite tinkamai džiūti tapetams“, – sakė V.Misius.

VIDEO: „Viktorija perka“: namai su paauksuotomis detalėmis ir išskirtiniu interjeru
VIDEO: Išskirtinis butas su netikėta detale kambario centre. Ryškios spalvos ir neeiliniai dizainerio sprendimai už ketvirtį milijono
VIDEO: „Viktorija perka“: vieno miegamojo butas „Vilniaus vartuose“ už 420 tūkst. eurų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas