Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto ABC. Grindjuosčių tipai ir patarimai jas besirenkantiems

Kiek grindų, tiek ir grindjuosčių tipų. 15min „Būsto ABC“ paprašė eksperto aptarti populiariausius jų tipus ir ką reikia žinoti jas renkantis.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Arvydas Marcinkonis, salono „Geros grindys“ pardavimų vadovas, aptarė pirkėjų dažniausiai ieškomus grindjuosčių variantus.

Anot jo, pirkėjai dažnai renkasi plastikines grindjuostes. Jos yra lanksčios, lengvos, atsparios deformacijai ir cheminėms medžiagoms. Be to, jas labai patogu tvirtinti.

„Šis pasirinkimas labai populiarus norint paslėpti laidus ar kabelius. Tokių grindjuosčių kaina yra nedidelė, tačiau norintys prabangaus ir akiai malonaus vaizdo, dažniau ieško kitų alternatyvų“, – įsitikinęs jis.

A.Marcinkonio teigimu, grindjuostės iš MDF tinka įvairioms grindų dangoms: laminatui, linoleumui ar plytelėms. MDF – tai vidutinio tankio medienos plaušų gaminiai.

„Tokios grindjuostės pasižymi labai didele spalvų įvairove ir nedidele kaina, tačiau taip pat – mažu atsparumu lenkimui ar smūgiams. Šių grindjuosčių montavimui reikalingos lygios sienos ir elektrinis įrankis kampų pjovimui, tad rekomenduojama, kad šį darbą atliktų meistras“, – aiškino jis.

Medines – faneruotas grindjuostes klientai dažniausiai renkasi prie medinių grindų.

„Taip išgaunamas puikus vaizdas, grindjuostės ir grindys gražiai dera. Medinių grindjuosčių montavimui taip pat reikalingos lygios sienos ir elektrinis įrankis kampų pjovimui, tad patartina, kad darbus atliktų meistras“, – patarė A.Marcinkonis.

Tuo tarpu medžio masyvo grindjuostės yra vienas prabangiausių pasirinkimų.

„Jos gaminamos iš rinktinės medienos ir puikiai dera su natūralia medine grindų ir sienų danga. Medinių grindjuosčių montavimui reikalingos lygios sienos, specialūs klijai, skirti grindjuosčių klijavimui prie sienos, ir elektrinis įrankis kampų pjovimui. Sumontuoti tokias grindjuostes taip pat verta patikėti meistrui“, – įsitikinęs pašnekovas.

Renkantis tinkamiausias grindjuostes A.Marcinkonis pataria atsižvelgti į grindų dangą, prie kurios jas derinsite, taip pat į sienų lygumą. Be to, svarbu nuspręsti, ar grindjuostes montuosite patys, ar pasitelksite meistro pagalbą.

VIDEO: „Viktorija perka“: vieno miegamojo butas „Vilniaus vartuose“ už 420 tūkst. eurų
VIDEO: Išskirtinis butas su netikėta detale kambario centre. Ryškios spalvos ir neeiliniai dizainerio sprendimai už ketvirtį milijono

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas