Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto ABC. Ką daryti, kai „nesueina“ durų apvadai ir grindjuostės?

Naujakurio arba perfekcionisto problema – ką daryti, jei grindjuostės ir durų apvadai „nesueina“? Šis klausimas namų įrengimo forumuose užduodamas dažniau, nei galima įsivaizduoti. Todėl 15min „Būsto ABC“ paprašė, kad architektas pasidalintų savo patirtimi.
Grindjuostės
Grindjuostės / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

„Unideco“ partneris, architektas, interjero dizaineris Marius Morozovas 15min „Būsto ABC“ komentuodamas tikino, jog visuomet geriausia tiek durų apvadus, tiek ir grindjuostes pirkti iš to paties gamintojo. Žinoma, jeigu gamintojas gali tai pasiūlyti.

„Tuomet tiek apvadas, tiek grindjuostė bus vienodo storio“, – tikino jis.

Anot M.Morozovo, jeigu atsitinka taip, kad apvadas yra plonesnis, grindjuostė storesnė, tada yra keli variantai. Kai grindjuostė ateina iki apvado, reikia kampus nupjauti 45 laipsnių kampu ir gražiai juos nudažyti.

„Tokio mažyčio ir racionalaus perėjimo niekas nepastebės ir neturėsime nereikalingo kampo“, – tikino jis.

Jeigu apvadas storesnis už grindjuostės, tada problemų nėra, grindjuostė gražiai ateina iki apvado, prisiglaudžia ir tarpai užsitaiso.

„Meistrai, kurie deda grindjuostes ir apvadus, tarpus dažnai akrilina, tada nesimato siūlių ir viskas atrodo gražiai. Tiesa, tą daryti reiktų tik po durų ir grindjuosčių sumontavimo“, – sakė M.Morozovas.

Architekto teigimu, jeigu grindjuostė ir apvadas vienos spalvos, tada viskas paprasta. Šie junginiai galimi, jeigu grindjuostė yra MDF dažoma arba medinė, kurias lengva apdirbti ir paruošti eksploatacijai.

Tiesa, jeigu grindjuostės plastmasinės, jas apdirbti gali būti sudėtinga.

„Taip pat priklauso nuo to, kokio tipo grindjuostė – jeigu ji klasikinė su išfrezavimais, jos apdirbimas bus sudėtingesnis, nes ji turi atkeliauti iki durų apvado. Tokiu atveju verta pagalvoti apie storiausią tokios grindjuostės vietą, kad ji nebūtų didesnė už apvadą, kad gražiai susijungtų“, – komentavo M.Morozovas.

Pasak architekto, paprasčiausia yra su LOFT stiliaus, stačiakampių formų grindjuostėmis. Jų apdirbimas labai paprastas ir nereikalauja papildomų resursų.

„Svarbu nepamiršti ir pačių durų apvadų. Jų būna taip pat įvairiausių – su išfrezavimais ir visokių tipų. Tad reikia labai gerai įvertinti apvado storį, tipą ir grindjuostės parametrus, storį, tipą, ar juos montuojant viskas gražiai prisiglaus“, – patarė jis.

M.Morozovas pastebi, jog kita situacija su paslėptomis grindjuostėmis ir beapvadinėmis durimis. Jeigu durys be apvadų, tada ir grindjuostė labiausiai tinka nematoma.

„Nematomos grindjuostės montuojamos taip – dedamas sienoje profilis, formuojama šešėlinė siūlė ir grindjuostės plokštuma su siena yra lygiai vienoje linijoje“, – sakė M.Morozovas.

Grindjuostę ir apvadą reikia derinti kartu, taip bus žymiai racionaliau, svarbu įvertinti storį ir tipą.

„Patartina apvadus ir grindjuostes visuomet derinti kartu, atkreipti dėmesį į jungimus. Jeigu grindjuostė ateina iki apvado 90 laipsnių kampu ir jungiasi, tai viršutinis durų apvadas irgi turėtų būti sujungtas 90 laipsnių kampu, tačiau tai priklauso nuo apvado tipo ir buto savininko skonio. Apvadai įprastai jungiasi 45 laipsnių kampu, tačiau labai gražu, kai tai padaroma 90 laipsnių kampu“, – kalbėjo M.Morozovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas