Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto ABC. Kokias grindis rinktis virtuvės zonoje?

„Virtuvėje – tik plytelės“, – sako vieni. Kitiems toks pasirinkimas ne prie širdies. Tad, ko klausytis ir kokias grindis virtuvės zonoje pasirinkti? To 15min „Būsto ABC“ teiravosi dizainerės.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Interjero dizainerė Eglė Savickaitė 15min „Būsto ABC“ sakė, kad grindys virtuvėje turėtų būti atsparios purvui, riebalams, drėgmei ir įvairiems įbrėžimams.

„Taip pat labai svarbus niuansas – grindų priežiūra. Tad geriausia rinktis tokias, kurias paprasta ir nesunku valyti. Virtuvėje galima derinti dvi medžiagas, pavyzdžiui, tose vietose, kur daugiausiai vaikštoma ir dirbama. Taigi labiausiai tiks atsparios dangos – įvairios plytelės, vinilas, o valgymo ar poilsio zonose derės medis arba laminatas“, – siūlė ji.

Plytelės

Anot E.Savickaitės, plytelės – praktiškiausias pasirinkimas tiems, kas nori ilgaamžiškų, mažai priežiūros reikalaujančių grindų. Jos nereikalauja pastovios priežiūros, lyginant su medinėmis grindimis.

„Taip pat jos yra geras pasirinkimas šildomoms grindims, kadangi praleidžia visa šilumą, greitai įšyla ir gerai laiko šilumą. Kokybiškos plytelės žavi savo labai tiksliai atkartotais natūraliais akmens, betono ar medžio raštais. Plytelių minusas – nekokybiškai suklotos jos gali skilti, pavyzdžiui, nukritus sunkiam daiktui. Taip pat ant nešildomų grindų plytelių yra per šalta vaikščioti“, – atkreipė dėmesį ji.

Vinilas

Vinilinė danga yra tvirta, atspari vandeniui ir daugiasluoksnė. Anot E.Savickaitės, šios grindys yra gana minkštos vaikščioti, neslidžios, tylios, nes sugeria triukšmą. Grindų danga nereikalauja didelės priežiūros, neįgeria skysčių, netraukia dulkių.

„Vienas iš pagrindinių šių grindų pliusų – jų įvairovė ir neribotos dizaino galimybės. Jos gali atkartoti įvairias medžio rūšis (ąžuolas, lazdynas, pušis ir kt.), akmens raštus (marmuras, granitas ir kt.), betoną, tekstilę“, – sakė ji.

Tačiau, E.Savickaitė teigimu, ši danga turi ir minusų.

„Kadangi vinilinės grindys palyginti plonos (2–5 mm), pagrindas, ant kurio jos klojamos, turi būti idealiai lygus. Taigi tas gali pabranginti grindų sąmatą“, – nurodė dizainerė.

Laminatas

Tiesa, galima rinktis ir laminatą. E.Savickaitė įsitikinusi, jog šiuolaikinės laminuotos grindys yra ganėtinai atsparios ir išvaizdžios, todėl drąsiai gali būti naudojamos ir virtuvės zonoje.

„Laminatas turi didžiulį raštų, spalvų , matmenų pasirinkimą už prieinamą kainą. Šias grindis nesudėtinga pakloti. Be to, aukšto slėgio laminato grindys yra antistatiškos ir lengvai prižiūrimos. Minusas – ne visos laminato rūšys tinka virtuvės zonai. Taigi perkant šią dangą, reikia rinktis kokybišką, vandeniui atsparų variantą. Taip pat, nukritęs sunkus daiktas, gali apgadinti tokias grindis“, – aiškino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas