Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto nuomos įkaitais Anglijoje tapo policininkai, slaugytojai ir mokytojai

Londono ir pietinių Anglijos regionų gyventojai susiduria su mokytojų, slaugytojų ir policijos pareigūnų trūkumu. Tokios problemos kilo dėl smarkiai pakilusių būsto nuomos kainų, dėl kurių didelė dalis Jungtinės Karalystės tapo neįperkama viešojo sektoriaus darbuotojams, rašo britų dienraštis „The Guardian“.  
Būstas
Būstas / Vida Press nuotr.

„The Guardian“ cituoja konsultacijų bendrovės „PricewaterhouseCoopers“ (PwC) ataskaitą, kurioje skelbiama, kad viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimai nekyla taip sparčiai kaip būsto nuomos kainos. Dėl to jiems tapo per sunku ne tik išlaikyti būstą, bet ir išgyventi iš kuklių pajamų.

PwC ekonomistų skaičiavimais, prieinama nuomos kaina turėtų atsieiti ne daugiau nei 30 proc. asmens metinių pajamų prieš mokesčius. Tačiau jie pabrėžia, kad šis slenkstis peržengtas dėl stipriai kylančių kainų.

„Scanpix“ nuotr./Būsto nuoma
„Scanpix“ nuotr./Būsto nuoma

Didžiausias viešojo sektoriaus darbuotojų sumažėjimas pastebimas Londone, kur nuomai tenka vidutiniškai atseikėti apie 42 proc. užmokesčio. PwC teigimu, ši problema dar stipriau liečia jaunimą ir tam tikrus viešojo sektoriaus darbininkus, kurių daugelio atlygis yra mažesnis nei vidutinė alga. Be to, PwC pastebi, kad dėl augančių nuomos kainų pietryčių, rytų ir pietvakarių Anglijoje tapo per brangu gyventi ir už sostinės ribų bei į ją keliauti dirbti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Londonas, Jungtinė Karalystė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Londonas, Jungtinė Karalystė

PwC teigimu, 22–29 metų jaunimas išleidžia apie 53 proc. savo pajamų nuomai ir dėl to neišgali susitaupyti pradiniam įnašui, kad galėtų įpirkti nuosavą būstą.

Kalbant apie viešojo sektoriaus darbuotojus, prasčiausia situacija pastebima tarp kalėjimų pareigūnų. 2017–2018 metais Londone jie būsto nuomai išleido 45 proc. pajamų. Pradinių klasių ir darželių auklėtojai bei slaugytojai būsto nuomai išleidžia apie 40 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas