Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Butai kopia aukštyn: Niujorke statomas didžiausias gyvenamasis dangoraižis visame pasaulyje

Vaizdas ne tik į Centrinį parką, bet ir į visą Niujorką. Tokius planus išsikėlė šiuo metu statomas, kaip planuojama, didžiausias pasaulyje gyvenamasis dangoraižis „Central Park Tower“. Tiesa, butai ten bus nepigūs, o dalis brokerių abejoja, ar plėtotojams pavyks parduoti itin brangius butus.
Niujorke statomas ilgiausias gyvenamasis dangoraižis visame pasaulyje
Niujorke statomas aukščiausias gyvenamasis dangoraižis visame pasaulyje / Extell Development/ AS+GG

Jungtinėse Amerikos Valstijose, greta Centrinio parko, statomas 472 metrų dangoraižis. Jo statybos prasidėjo 2014 metais, o pabaiga numatoma 2019 metais, skelbia dezeen.com.

Planuojama, kad tai bus aukščiausias gyvenamasis dangoraižis pasaulyje.

Šiuo metu aukščiausias gyvenamosios paskirties dangoraižis yra Niujorko „432 Park Avenue“, kurio aukštis siekia 426 metrus. „Central Park Tower“ pastarąjį aplenks 46 metrais.

Extell Development/ AS+GG/Niujorke statomas ilgiausias gyvenamasis dangoraižis visame pasaulyje
Extell Development/ AS+GG/Niujorke statomas ilgiausias gyvenamasis dangoraižis visame pasaulyje

Vidutinė kvadratinio metro kaina prasideda nuo 6 tūkst. eurų už kv. metrą. Palyginimui, Vilniuje prestižinės klasės buto kaina už kvadratinį metrą siekia vidutiniškai apie 3 tūkst. eurų. Vienas iš „Central Park Tower“ butų bus parduodamas už 80 mln. eurų. Dalis brokerių abejoja, kad plėtotojams pavyks parduoti butus už tokią kainą, mat greta esančiuose ne tokiuose aukštuose dangoraižiuose kainos kur kas mažesnės.

Nekilnojamojo turto portalo „The Real Deal“ duomenimis, nuo 2012 metų Niujorke daugiau nei už 25 mln. eurų buvo parduotas tik 61 butas, o daugiau nei 50 mln. eurų vertės būstų buvo parduota tik 13.

Extell Development/ AS+GG/Niujorke statomas ilgiausias gyvenamasis dangoraižis visame pasaulyje
Extell Development/ AS+GG/Niujorke statomas ilgiausias gyvenamasis dangoraižis visame pasaulyje

Pasak brokerių, kuriuos kalbino „The Real Deal“, „Central Park Tower“ konkuruos su taip pat itin prabangiais dangoraižiais „520 Park Avenue“ ir „220 Central Park South“, kurie bus greta. Be to, tokį brangų turtą perkantys žmonės sprendimus priima labai lėtai, todėl sandoriai gali trukti net metus.

Pirmuose septyniuose pastato aukštuose įsikurs prabangos prekių parduotuvė „Nordstrom“, virš jos viešbutis, o butai okupuos likusius dangoraižio aukštus.

Gyventojų patogumui bus įrengtas cigarų baras, didžiulė pokylių salė, taip pat konferencijų salės, vaikų žaidimo kambariai.

Pastatą projektavo architektų kompanija „Adrian Smith + Gordon Gill Architecture“, o projektą įgyvendina kompanija „Extell“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas