Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Butas Valakampiuose ieško naujų savininkų: iš terasos – tiesiai į mišką pasisveikinti su stirnomis

Naujo būsto ieškantys žmonės dažniausiai akcentuoja du dalykus: nori miesto patogumų ir gamtos prieglobsčio. Šią formulę pavyksta pritaikyti toli gražu ne visuose sostinės mikrorajonuose, tačiau jei esate tarp tų laimingųjų, kurie gali rinktis, šis parduodamas butas gali išpildyti visus lūkesčius: vakarodami terasoje mėgausitės miško vaizdu, klausysitės paukščių giesmių ir kartu naudositės visais civilizacijos privalumais. Terasa jau laukia jūsų naujo kepsnių sezono.
Butas Valakampiuose
Butas Valakampiuose / Beno Šileikos nuotr.

„Tai tobula vieta žmonėms, norintiems pabėgti nuo miesto šurmulio, įkvėpti gamtos ir kartu per daug nenutolti nuo miesto centro“, – sako savininkams pardavimo procese atstovaujanti ilgametę patirtį NT srityje turinti Raimonda Meškelė.

Šeimai prireikė erdvesnio būsto

Kokie žmonės gyveno šiame bute? Butą parduodantys šeimininkai – naujų iššūkių ieškantys žmonės, neįsileidžiantys rutinos į savo gyvenimą. Jiems teko gyventi Australijoje, Šiaurės Amerikoje, dvejus metus Olandijoje. Nuolat ieškantys kažko naujo, drąsūs ir nesėslūs žmonės nutarė grįžti į Lietuvą ir įsigijo šį butą, kuris šiuo metu reklamuojamas lankomiausiame šalies NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

„Butą Valakampiuose šie žmonės pasirinko dėl gamtos ir miesto dermės. Olandijoje jie taip pat gyveno gamtoje, bet kartu toje vietoje buvo ir labai puikiai išvystyta infrastruktūra, puikus susisiekimas su švietimo įstaigomis, kurias lankė vaikai. Taip pat šalia nutiesti ne tik automobilių keliai, bet ir dviračių takai. Olandijoje buto šeimininkai surado pusiausvyrą tarp dviejų pagrindinių ir jiems svarbiausių dalykų – gamta ir miestas pasiekiami per kelias minutes“, – pasakoja.

Dabar buto šeimininkai ieško naujų namų, bet neketina niekur išsikelti iš Valakampių. O naujo būsto reikia todėl, kad ūgtelėjus sūnums reikia atskirų vaikų kambarių, be to, aktyviai sportuojančiai šeimai trūksta vietos laikyti sporto inventorių – motociklą, keturratį, vandens sporto įrangą ir kt. Beje, ir šis būstas turi dvi automobilių stovėjimo vietas vidiniame kieme.

Beno Šileikos nuotr./Butas Valakampiuose
Beno Šileikos nuotr./Butas Valakampiuose

Laisvalaikis – pasivaikščiojimai su stirnomis

Buto savininkai pasakoja, kaip atrodo gyvenimas gamtos prieglobstyje Valakampiuose – iš terasos galima tiesiai išeiti į mišką per atskirus, savininkų padarytus vartelius, kurie priklauso tik šiam būstui. Labai patogu – jei vaikai nori pažaisti miške, jiems nereikia bėgti aplink namą. Be to, su draugais jie gali čia pat prie namų saugiai žaisti futbolą, tinklinį ar kitus lauko žaidimus.

„Mišku galima nueiti iki pat Neries, aplink yra jaukių vietinių restoranėlių tiesiog miške. Malonu tiesiog pasivaikščioti, nes pušyne labai gaivus ir švarus oras. Prie Neries įrengtos smėlio tinklinio aikštelės, dviračių ir bėgimo takai.

Pėdinant mišku iki Turniškių galima pauogauti ar pagrybauti – iš tiesų auga labai daug mėlynių“, – pasakoja R.Meškelė.

Prie namo ateina net stirnos. Jas galima pamatyti naktį, kai terasoje nuo judesio daviklių įsijungia apšvietimas arba stebėti per apsaugos kameras. Tačiau šias miško gyventojas galima pamatyti ir vaikštinėjant po mišką dienos metu.

Vasarą daug laiko praleidžiama lauko terasoje. Buto savininkai sako, kad karantino praktiškai nepajuto, nes laisvai vaikštinėjo po mišką, sėdėjo atvirame lauke terasoje, pietus ir vakarienę ruošė kepsninėje. „Butas su terasa šalia miško – tikras išsigelbėjimas, kai gyvenimą suvaržo netikėtos aplinkybės. Savininkai neįsivaizduoja gyvenimo mieste ir daugiabutyje“, – sako R.Meškelė.

Beno Šileikos nuotr./Butas Valakampiuose
Beno Šileikos nuotr./Butas Valakampiuose

Vonios plyteles nešė keli vyrai

Dviejų aukštų butas įrengtas pagal dabartinių šeimininkų skonį – jie neskubėjo kurti interjero, konsultavosi su specialistais, apgalvojo kiekvieną detalę, kad viskas būtų praktiška, patogu ir funkcionalu. Interjero įrengimui naudotos aukščiausios kokybės, natūralios medžiagos, itališka sanitarinė įranga, „Bosch“ buitinė technika, dirbo kvalifikuoti meistrai. Ypatingas dėmesys skirtas apšvietimui.

Bute paklotos ąžuolo parketlentės, durys – medinės, uosio masyvo, laiptai – metalinės konstrukcijos su medžio pakopomis. Beje, dalį baldų šeimininkai atsivežė iš Olandijos. Ypač šeimos mėgstamas valgomasis stalas – autentiškas, natūralaus medžio, sunkus. Taip pat iš Olandijos atgabenti odiniai svetainės baldai.

Bute yra ne vienas akcentas, kuris iš karto atkreipia dėmesį. Tai, pirmiausia, židinys. R.Meškelė sako, kad kartą sulaukė įdomaus skambučio – pašnekovė iš karto prisipažino, kad neketina pirkti buto, tik jai įdomu, kur pirktas toks gražus židinys.

Dar viena svarbi detalė – XXL (120x280 cm) dydžio vonios plytelės. Jas į antrą aukštą tempė keli vyrai, nes dviese jų tiesiog neįmanoma pakelti.

Įdomu, kad tėvų miegamojo siena išklijuota tapetais, sukurtas tarsi paveikslo efektas su rėmeliu. Taip pat durys į vonią bei drabužinę suteikia šiems namams lengvumo ir stilingumo. Įsitikinkite portale Aruodas.lt apžiūrėję daugiau nuotraukų.

Bute įrengti dideli, vitrininiai mediniai langai, tad kambariuose visada pakanka šviesos net ir apniukusią dieną.

Beno Šileikos nuotr./Butas Valakampiuose
Beno Šileikos nuotr./Butas Valakampiuose

Pirmame buto aukšte įrengta pirtis. Tėvų miegamojo langai nukreipti į vakarus, į mišką, iš čia patenkama į lodžiją ir balkoną, o pro vaikų kambario langus žvalgosi ryto saulė.

Didelė vertybė – draugiška, solidi kaimynystė

Svarbu ir praktiški dalykai – bute įrengta individuali šildymo apskaita. Kiekviename kambaryje ir vonioje įrengti termostatai, todėl kambarių temperatūrą galima reguliuoti pagal individualius poreikius.
Visame bute įrengtas grindinis šildymas – ant šiltų grindų ne tik malonu ir jauku vaikščioti, bet ir patogu valyti namus, nes nėra radiatorių.

Kaitrią dieną namus atvėsina kondicionieriai, kurie įrengti pirmame ir antrame aukšte.

Privatumo, solidumo ir saugumo gyvenant šiame name suteikia mažaaukštė statyba, aptverta teritorija. Be to, name daugiausia gyvena jaunos šeimos su vaikais, žmonės išsilavinę, užimantys aukštas pareigas arba turintys savo verslus. Kaimynų bendruomenė draugiška, bendraujanti – šiais laikais tai yra didelė vertybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas