Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Butų kainos didmiesčiuose kyla kartu su infliacija

Per pastaruosius dvylika mėnesių butų kainos penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose augo 4 proc. Nekilnojamojo turto analitikų teigimu, pastaruoju metu butų kainos didžiuosiuose Lietuvos miestuose kyla panašiai kaip ir infliacija.
„Teleloto“ laimėtas butas
Butas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniuje butų kainos per metus augo 4 proc. iki 1468 eurų už kv. m lapkritį, skelbia nekilnojamojo turto bendrovė „Ober-Haus“.

Kaune metinis butų kainų augimas lapkritį siekė 4,9 proc. iki 1029 eurų už kv. m, Klaipėdoje – 3 proc iki 1039 eurų už kv. m, Šiauliuose – 3,2 proc. iki 610 eurų už kv. m ir Panevėžyje – 3,6 proc. iki 573 eurų už kv. metrą.

„Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis teigia, kad pastaruoju metu vidutiniai butų pardavimo kainų pokyčiai šalies didmiesčiuose iš esmės sutampa su šalyje fiksuojamu vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokyčiu.

„Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2017 metų lapkričio mėnesį pagal Suderintą vartotojų kainų indeksą apskaičiuota metinė – 2017 metų lapkričio mėnesį, palyginti su 2016 metų lapkričio mėnesiu – infliacija sudarė 4,2 proc. Butų kainos šalies didmiesčiuose per tą patį laikotarpį vidutiniškai ūgtelėjo 4 proc. Tačiau žvelgiant į trijų pastarųjų metų laikotarpį, fiksuojamas pastebimai spartesnis butų kainų augimas. Jeigu per pastaruosius trejus metus, tai yra 2017 metų lapkričio mėnesį, palyginti su 2014 metų lapkričio mėnesiu, šalyje buvo fiksuojama beveik 4,8 proc. infliacija, tai butų kainos per tą patį laikotarpį vidutiniškai paaugo 11,7 proc.“, – sako S.Vagonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas