Sportas gyvai

Buvęs „Automagistralės“ vadovas kaltinamas piktnaudžiavimu: žala valstybei – 101 tūkst. eurų

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai piktnaudžiavimu ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymu pareikšti buvusiam valstybės įmonės „Automagistralė“ direktoriui Vladislovui Moliui. Byloje piktnaudžiavimu bei turto pasisavinimu kaltinami ir du bankroto administratoriai.
Vladislovas Molis
Vladislovas Molis / paneveziokeliai.lt nuotr.

Pranešama, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus informaciją iš Susisiekimo ministerijos, kuri, atlikusi valstybės įmonės „Automagistralė“ auditą, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl galimų korupcijos apraiškų nustatymo.

„Tyrimo, kurį atliko STT Vilniaus valdybos pareigūnai, duomenimis, 2015 m. V. M. (V.Molio, – 15min pastaba) vadovaujama valstybės įmonė „Automagistralė“ Vievyje įsigijo nekilnojamąjį turtą – statinius su teise nuomotis valstybinės žemės sklypą – 4,3 karto brangiau nei tikroji turto vertė. Tokiu būdu V. M., piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, galimai tyčia veikė priešingai įmonės ir valstybės interesams, dėl ko didelę neturtinę ir turtinę – 101 tūkst. eurų – žalą patyrė Lietuvos valstybė“, – rašoma pranešime spaudai.

Prokuratūros teigimu, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad valstybės įmonės galbūt nepagrįstai brangiai įsigytas nekilnojamasis turtas yra susijęs su dviem bankroto administratoriais, kurie turėjo teisę organizuoti vienos bankrutavusios įmonės turto pardavimą. Įtariama, kad jie pagal iš anksto sugalvotą planą, be varžytinių, per kelis asmenis, susijusius giminystės ir svainystės ryšiais, pardavė bankrutavusios įmonės nekilnojamąjį turtą – statinius su teise nuomotis valstybinės žemės sklypą, o už jį gautus pinigus galėjo pasisavinti. Tokiais savo veiksmais, piktnaudžiaudami ir veikdami priešingai įmonės kreditorių interesams, jie diskreditavo bankroto administratorių vardą bei autoritetą, taip padarydami valstybės interesams didelę neturtinę žalą, o bankrutavusios įmonės kreditoriams – beveik 57 tūkst. turtinę žalą.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

15min primena, kad praėjusių metų lapkričio pabaigoje Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė V.Molio ieškinį – buvęs „Automagistralės“ vadovas atleistas teisėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius