Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusį bibliotekos pastatą Klaipėdoje aukcione bandys parduoti trečią kartą

VĮ Turto bankas trečią kartą aukcione bando parduoti buvusį bibliotekos pastatą Klaipėdos miesto centre, Herkaus Manto g. 45.
Turto bankas
Turto bankas / Beno Grigaravičiaus / 15min nuotr.

Beveik 747 kv. m ploto, dviejų aukštų su pusrūsiu ir palėpe pastatas parduodamas kartu su 13 arų žemės sklypu. Šiuo metu pastatą ir komercinės, visuomeninės paskirties žemės sklypą siūloma įsigyti už pradinę 408 tūkst. eurų kainą. Kainos didinimo intervalas aukcione - 2 tūkst. Eur.

1930 metais pastatytas Herkaus Manto gatvės 45 namas yra įtrauktas į nekilnojamojo kultūros paveldo registrą kaip 4 dešimtmečio architektūrą atspindinti vertybė, be to, jis yra saugomoje istorinėje miesto dalyje - Naujamiestyje.

Nuo 1996 m. šiame pastate veikė antrieji Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešosios bibliotekos rūmai, kuriuose buvo įsikūrusi administracija, Lituanistikos skaitykla, Katalogavimo, Komplektavimo, Metodikos skyriai, Saugykla.

Laikinai pastate buvo prisiglaudusi Klaipėdos dramos teatro administracija. 2018 m. objektą iš teatro perėmė VĮ Turto bankas.

Šiuo metu iki rugsėjo 29 d. registruojami aukciono dalyviai, tačiau informacija apie užsiregistravusius į aukcioną dalyvius nėra viešinama. Pastato aukcionas vyks nuo spalio 4 iki 7 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas